Merhaba arkadaşlar geçen bir bilgisayarcıda bi mevzu oldu adam bana iki ucuda ethernet olan kablonun birini masaüstü pc ye diğerinide laptopa takarsam direkt dosya aktarımı yapabileceğimi söyledi.Ben bunu switch olmadan olmaz diye biliyorum ama adam ısrarla olur ama onun bağlantıları farklı dedi ve cross kablo olacak dedi ayak üstü 3 metre uzunluğunda yaptı ve parasını almak suretiyle bi güzel kitledi ama ne varki eve getirdiğimde o şekilde bir bağlantı olmadı.Eğer böyle birşey varsa nasıl yapabileceğimi anlatabilir misiniz? Ayrıca aklıma birşey daha yattı ama olur mu onu sizden öğrenmek istiyorum.Benim eski 4 portlu modemim var.İnternet için değilde bu modemi bu iki bilgisayarı birbirine bağlamada switch gibi gösterebilir miyim acaba? Şimdiden teşekkürler...
Modem switch olur mu?
doğru cross (çapraz) kablo ile mümkün. ancak makinalar kendi aralarında ip alamazlar bunun için önce makinalara aynı bloktan ip vermek gerekir. sizde olmamasının nedeni de muhtemelen ip alamamış olmalarındandır.
Modemi de kullanabilirsiniz.
Güncel:
bağlantı şekillerini gösteren ve cross kablo şekli blog adresimde yer almaktadır. incelerseniz işinize yarayacaktır.
Ayrıca dosya aktarım için paylaşım, yetki vs işlemleri bildiğiniz gibi yapmalısınız.
ipyi elle vermeniz gerekiyor. çünkü iki makinada ip dağıtımı yapmıyor. onun için ip elle verilmelidir. örneğin birine 192.168.5.5 olsun diğeri 192.168.5.6 olsun maskeleri de 255.255.255.0 olsun varsayılan ağ geçidi boş bırakılabilir.
iki makinayıda modeme bağlayacaksınız o zaman ip modem dağıtacağı için sadece makinaların iplerini bilmeniz yeterli olacaktır. bağlanacağınız (paylaşıma açılmış) makinanı ipsini
başlat>çalıştır>\\bağlanacak makina ip (enter) demek yeterli olacaktır.
Not olarak çapraz kablo ile bağlantı hızınız makinaların hızına göre değişir. 1000 Mb ethernetleri varsa 1000Mb ile bağlanırsınız bu da data aktarımını kısa sürede yapması demektir. Eğer modem üzerinden yaparsanız 100Mb olarak bağlanırsınız. yani 10 kat daha yavaş olacaktır.