modem üzerinden kablolu, kablosuz bilgisayar ağı

erk_110
30-09-2007, 23:01   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
86 mesaj

merhabalar,

airties rt-211 kullanıyorum internete bağlanmak için. kabloyla bağlanan bilgisayar ve kablosuz laptopla sıradan  bir ağ bu modem üzerinden kurabilir miyim?

Son Düzenleme: erk_110 ~ 01 Ekim 2007 00:18
erk_110
05-11-2007, 11:04   |  #2  
OP Üye
86 mesaj

kurabilmez miyim?

Ookuu
05-11-2007, 11:53   |  #3  
Üye
62 mesaj

Demek istediğini tam olarak anlayamadım ama
Rt-211'nin üzerinde 4 ethernet portu bulunmaktadır. Ek bir parça kullanmadan 4 tane ethernet üzerinden ve kablosuz etherneti olan  bir\birkaç bilgisayar ile bir ağ oluşturabilirsin.

erk_110
06-11-2007, 12:14   |  #4  
OP Üye
86 mesaj

bir yanıt veren olduğu için sevindim doğrusu. windows ta kablolu ve kablosuz bağlanan bilgisayarları bir workgroup ta toplayan bir seçenek bulamadım. ilk sorun bu. ikincisi modemde   yapılması gereken router vs. ayarı var mı?

life_vision
07-11-2007, 13:54   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

merhaba arkadaşlar ben de bir sorun var yardımcı olursanız sevinirim.benim modemim de dsl ışığı yanmıyor ve bağlanmıyor internete.splinterri değiştim.bağlantılar vs. herşey doğru.telekpm mu aradım bana modeminde bağlantı var burdan dsl ışığı yanıyor görünüyo cevabını verdiler.gakat benim internet bağlantım olmuyor.birde ağ bağlantılarım kısmındagelen ve giden kısımları var orada giden 350 gelen ise 3 te sabit duruyor.telekomdaki adam bana modemin içinde bişey yanmış olabilir dedi.siz ce neden acaba.bazan dsl ışığı yandığında da internete bağlanmıyor.şimdiden teşekür ederim.

erk_110
21-11-2007, 23:12   |  #6  
OP Üye
86 mesaj

kurabilmez miyim?

emoz159
07-12-2007, 01:15   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 3
96 mesaj

Modeminde 4 tane port war bu da 4 masaüstü bilgisayari ( yada kablo ile baglamak istedigin bilgisayarlari - laptopu baglamak isteyebilirsin, malum kablo her zaman icin daha hizlidir ;) - baglayabilirsin.

Eger internete normal olarak girebiliyorsan, yani modem ayarlarin yapilmissa ( kullanici adi, sifre cevirilecek numara vs ) baska birsey yapmana gerek yok. Modeminin zaten router özelligi var. Ama sana tavsiyem kablosuz ag icin ayar sayfasini acip baglanti adini ( kullanici adi sifre degil ) istedigin gibi degistir. Cunku bir ayar yapmamissan rt-211 gibi bir ismi kablosuz agina atamistir. Onu istedigin gibi degistir. Tabi önemli olan bu degil. Önemli olan kablosuz agina erisim icin sifreleme yapman. Aksi halde limitini cok cabuk doldurabilirsin Göz kırpma cunku baskalari sifrelenmemis aglari gördügü an bunu kullanmaya baslayacaktir. Kablo ile bagladigin zaman sifreye filan ihtiyacin olmayacak. Sifre de zaten sadece kablosuz agi kullanmak isteyen bilgisayarlarda ilk seferinde soruyor. Bilgisayari formatlamadigin sürece bir daha sormaz.

Gelelim Workgroup olayina. Anladigim kadariyla evinde - ya da is yerinde- bir Network kurmak istiyorsun. Hmph

Dogru anlamissam eger Bilgisayarima sag tusla tikladiginda ya da Denetim Masasinda System'e girdiginde Bilgisayar Agi tabina tikladiginda Calisma Grubu, kisminda ne yazar bilmiyorum ama Degistir butonuna tiklayip buraya yeni bir Workgroup adi girmelisin. TÜm bilgisayarlarda bunu yapman gerek.

Dosya paylasimi icin filan Workgroup kullanmak istiyorsan degistirmene gerek yok.

Baglanmak isteidigin bilgisayarin IP adresini bilmen yeterli.

Mesela: 192.168.0.61 olsun

Bilgisayarima ya da herhangi bir yerde adres satirina
\\192.168.0.61 girersen bu bilgisayarin paylasima acmis oldugu dosyalari görürsün

Umarim sorunu yanlis anlamamisimdir ve isini görür Göz kırpma

( Belki gec oldu biraz ama ne yapalim. 10dk önce okudum  Konuyu Terleme )