slm.,ben XP' yi yeniden kurdum fakat şimdi donanım profilleri listesinde modem yer almıyor ne yapmalıyım?dolayısıyla: başlat/çalıştır/cmd/IPconfig yazıp, varsayılan ağ geçidi IP no'sunu(modemin IP no'su)Internet Explorer'un arama çubuğuna yazıp ENTER'e bastığımda burada ki şifreyi girdiğimde MODEM'in sayfasını açamıyorum.Dolayısıyla da modemin şifresini değiştiremiyorum.Bir diğer sorum da modemin şifresi ile modemin internet şifresi aynı mı olacak yoksa farklı mı?Çünkü modemin şifresini değiştirdiğimde internet şifresinin de değişmesi gerekiyor.Saygılar.Şu HİGH İD almanın kısa bir yolu yokmudur?Birde bana getirisi ne olur,almam durumunda.
modem ve high ID almak
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Öncelikle modemi usb 'denmi bağlıyorsun yoksa ethernetten mi? Eğer usb 'den bağlıyorsan modemi kurmamışsın demektir aygıt yöneticisinde görünmediğine göre.Ethernetten bağlıyorsan zaten aygıt yöneticisinde göremezsin,çünkü modem ile bağlantıyı ethernet kartı ile sağlarsın.Modem usb 'den bağlıysa modemi kur ve aygıt yöneticisinde gör.Daha sonra "ağ özellikleri" 'den "yerel ağ bağlantısı" özelliklerine,ordanda TCI/IP özelliklerine gel.
Ip adresi kısmına modemle aynı networkde bir ip adresi vermen gerek.Mesela modemin LAN Ip'si 10.0.0.2 ise TCP/IP'nin ip adresi kısmına 10.0.0.10,modemin LAN IP'si 192.168.0.1 ise TCP/IP'nin ip adresi kısmına 192.168.0.10 yaz.Alğ ağ maskesi 255.255.255.0, varsayılan ağ geçidine modemin Lan Ip'sini,DNS sunucularına 195.175.37.14 ve 195.175.37.69 yaz.Hepsi bu kadar.Bu ayarları yaptıktan sonra explorer'a modemin Lan Ip'sini yazarsan konfigürasyon kısmına ulaşırsın.
Ayrıca modemin "admin" şifresinin, internet bağlantı şifresiyle aynı olması gibi bir zorunluluk yok.
Son olarak High ID için şu linki incele...
NOT: Yukarıda anlattıklarım ethernet modemler için geçerlidir.Usb modemlerde böyle bir ayar yapmana gerek olmadığı gibi modemin konfigürasyonunada giremezsin.Usb modemlerde;sadece modemi kurman ve doğru kurulum sonrası masaüstüne yerleşecek olan bağlantı kısayoluna kullanıcı adını ve şifreni yazman yeterlidir...