modem veri transfer hızı-yardım

barkodd
16-02-2010, 18:33   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

yi akşamlar
mevcut ADSL bağlantım yerine kısa bir müddet önce uydu net'e geçtim; ve modemlerle ilgili teknik yardıma ihtiyacım var...

--kablosuz ağ performansını etkileyen başlıca 3 özellik var (tabirler pek teknik olmayacak; kusura bakmayın):
    1-- servis sağlayıcınızın sağladığı internet hızı (ben şu an 2 mbps lik tarifeyi kullanıyorum)
    2-- bilgisayarınızın kablosuz için desteklediği protokol (benimki sanırım b/g protokulunu destekliyor; ve bu da 54 mbps'e izin veriyor)
3-- bir de bu ikisi arasında bağlantıyı sağlayan modeminizin veritransfer hızı (işte bu nokta beni sıkıntıya düşüren nokta; zirattnet-kablo net bağlantı hızları kabaca aynıyken (ve bilgisayarımda aynıyken) yeni uydu net aboneliğimde bana verilen modemin maksimumveri transfer hızı 38 mbps; oysa eski ADSL modemimin 54 mbps'ydi; yanittnet aboneliğimden sonra değişen esas özellik arada kullanılan "modem"oldu; ve ben bağlantıda meydana gelen sorunların modem kaynaklıolabileceğini düşünüyorum)

şimdi sormak istediğimmodemlerin bu veri transfer hızları "ttnet-uydu net internet hızı"ndanbağımsız olarak modemin performansını mı gösterir; yoksa internethızı-modem hızı- bilgisayar üçlüsünden diğerlerinin hız değerleri nekadar yüksek olursa olsun bu yüksek değerlerin ne kadarınıkullanacaklarını "en düşük olanın hızı" mı belirler (yani şu antürkiyede sahip olabileceğimiz en yüksek internet hızı zaten 10 mbcivarında; modemin veri transfer hızı 10 mbps olsa da 100 mbps olsa dainternet hızı zaten maksimum 10 mbps olduğu için bu bir şey değiştirmezmi; yoksa internet hızı ne kadar olursa olsun modemin veri transferhızı ne kadar yüksek olursa ben o internet sağlayıcının sağladığı hızıo kadar iyi mi hissederim)

uydu net' e geçtikten sonra özellikle uzak mesafelerden kablosuz ağperformansı oldukça yavaşladı; hatta eski ADSL modemimle sorunsuzbağlandığım yerlerden uydu net'e geçtikten sonra bağlanmada sorunyaşıyorum (normalde modemin yanındayken veya kabloyla bağlandığımdauydu net'in hızı ttnet hızından "biraz daha" iyi; ancak mesafe artıncakablosuz bağlantı performansı çok düşüyor; bunun nedeni eski modemiminveri transfer hızı 54 mbps iken yeni modemimin 38 mbps olması mı; yoksaaslında uydu netin bana sunduğu bağlantı hızı zaten 2 mbps ikenmodemimin hızının 38 ya da 54 olması hiç bir şey değiştirmez; sorunmodemle ilgili başka bir teknik sorun mu; onu anlamaya çalışıyorum...)