Modem veya bağlantı Sorunu..???

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
toxic cat
30-11-2005, 15:52   |  #1  
toxic cat avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Selam arkadaşlar,
Öncelikle konuyla ilgili baya bir araştırdım forumda, fakat ilgili bir sayfa göremedim.Gözden kaçırmış olabilirim, kusura bakmayın.

Sorunum şöyle;
2 gün öncesine kadar evimde bulunan 2 bilgisayar hicomm hcm1081 (4 portlu) modemle internet e bağlanıyordu. Şu anda ise bağlanmaya çalıştığımda bilgisayarlardan biri ip alamıyor.(Uyarı mesajı: sınırlı bağlantı veya baglantı yok)
Diğer bilgisayar ise sorunsuz bağlanıyor.

Sorun hatta mı, yoksa bilgisayarda mı diye kontrol etmek için, modemi söküp yerine pikatel usb(tek portlu) modemi taktım.Bağlandığımda ip alamayan bilgisayar tıkır tıkır çalışıyordu. Yani sorun hicomm modemde olsa diğer bilgisayar da bağlanamaz. Sorun hatta olsa pikatelle bağlanamam.  
Sorunun kaynağını bir türlü bulamadım.Gerçekten nasıl çözeceğim hakkında da hiç bir fikrim yok. Yardımlarınızı bekliyorum...
Şimdiden çok teşekkürler...

Not: Bu arada, bağlantım 256 k adsl

darkstar
02-12-2005, 14:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,029 mesaj

selam dostum yapman gereken sey soyle baglanan ve baglanmayan bilgisayarlarinin ikisininde ag baglantilarini ordan yerel aga baglantilarina sag tiklayip ozelliklerini ac  ordanda tcp/ip ye tiklayip ozelliklerini ac daha sonra bunlarda ip adresinin ellemi yoksa otomatik olarakmi yapilandirildigina bak egerki otomatik olarak yapilandiriliyolarsa nete cikan pcde yerel aga cift tiklayarak destek kismini ac ordaki varsayilan ag gecidini ve varsa dns numarasini bir kenara not et ve daha sonra her iki bilgisayar icinde az onceki tcp/ip ozellikler kismindan el ile yapilandir secenegini isaretleyip buraya bilgisayarin ip kismina bu varsayilan ag gecidi numarasini bir yukselterek yaz
ornek: 192.168.7.1 ise birine 192.168.7.2 digerinede 192.168.7.3 yap daha sonra ag alt maskelerinide ayni ag alt maskesine al genelde kendisi siz oraya tikladiginizda zaten 255.255.255.0 olarak ayarliyor ve daha sonra yapmaniz gereken sey varsayilan ag gecidi kismina az once baktiginiz ipyi yazmak bizim ornekteki 192.168.7.1 di burayada onu yazdiktan sonra dns numarasida varsa bunuda assagidan mutlaka elle giriyoruz kaydedip pcyi yeniden baslatiyoruz. boylece sorun cozulmus olur.

Son Düzenleme: darkstar ~ 02 Aralık 2005 14:55