Modem-worm
- 1
- 2
eee ne yapacağız ayrıca ben modemi pc yi tanıtmadım zaten cd ile yani ben değil formatcı tanıtmadı direk normal olarak şifre koyup girdim modeme.
yani sonuç olarak pc mde modemle ilgili bir dosya yok.
bu görünen şey ilk değilki daha öncede zyxel vede e-con modemlere bulaşıyordu. çözümü çok basit kasmana hiç gerek yok modem yazılımını güncelleyeceksin olacak bitecek ama büyük bir güvenlik açığı sebebidir eğer modemin model numarasını yazarsan daha iyi yardımcı olabileceğime inanıyorum.
arkadaşım anlatamadım sanırım modem yazılımı dediğim biosu adsl modemlerinde kendine özgü içlerin windows gibi yazılımları vardır. ve bunlarında içinde bir takım güvenlik açıkları olabilmektedir. bu açıklar oluştuğunda kapatmak firmware dediğimiz modem yazılımları güncellenerek sorun çözülür. ayrıca vereceğim linktende güncel yazılımı edinebilirsin modem için.
http://www.airties.com/product-d ... less+routers&dil=tr
2009 yılının 2. ayında çıkmış en güncel sürümü.
arkadaş resimlerden anladığıma göre senin bilgisayarın biraz format zamanı gelmiş sanırım o diğer virüslerden de kaynaklanan bir sorun olabilir sen en iyisi iki pc ye de format at aynı eseti kur bak yine uyarı veriyormu ayrıca modemin yazılımını da güncelle
- 1
- 2