Gecenlerde modem ınternete gırmedı ve tamırcıye goturdum.Yazılımı guncelledıkten sonra modemı verdı ve ınteernete gırdı.fakat dun gece tekrar aynı sorun oldu ve modem ınternete gırmedı.firmware ındırıp guncellıcektım kı pc kapandı yarıda kesıldı ve modem de sorun olustu ve sadece power ethernet ve usb ısıkları yanıyor..Adsl ve ınternet hıc gelmıyor..MOdemın 192.168.2.1 ınede gırılmıyor..MOdem de donma sorunu olabılırr.Bu sorun ne olabılırr..Tesekkurler?
Modemde donma sorunu
Yok oyle yapmadım tam olarak soyle internete girmıyor dıye firmware guncellemesi yapacaktım fakat pc kapandı ve yarıda kaldı ıslem..Modemı kapatım actıgımda normalde modem acılınca usb ısıgı 1 kere yanıp gıdıyordu fakat bu sefer kalıcı oldu ve ethernet ışığıda da kalıcı oldu ...Adsl ve ınternet ısıkları gelmıyor..Modemı ınternet hattı ve pcye baglasamda baglamasamda hep bu 3 ısık yanıyor..
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/11/748.jpg
Modemde her seferınde yanan bu 3 ısık...
Donanımsal mı yazılımsal mı anlayamadım..
Islem yarıda kaldı dıye ıcındekı yazılım ucmus olabılır mı?
Modemi resetlemen icin bir buton var mi? Bazen bu butoni ufak bir deligin icinde olur,ince birseyle basip 3-4 saniye bekler resetlersin. Neyse modemi resetle, daha sonra sadece ethernet baglantisi ile bilgisayara bagla(otomatik ip yapilandirmasinda kullan). Modemin adresine bu girip ayarlari kontrol et, sayet modem adresine giremezsen, bak bakalim ethernet kartin modemin blogundan ip aliyormu?
Dediğinizi olayın hemen ardından yaptım..Resete basılı tuttum fakat hıc bır sey degısmıyor..PC modemı algılamadıgı ıcınde 192.168.2.1 e gırıs yapamıyorum..
Modem acikken resetledin di mi? Reset attiktan sonra isiklar yanip sondu di mi? Eminsin yani resetledigine?
Ikinci olarak ethernet kartin etkin, ip yapilandirmasi otomatik al..
Ethernetden modemi bagladigin zaman hangi ip i aliyorsun?
Modem acikken resetledin di mi? Reset attiktan sonra isiklar yanip sondu di mi? Eminsin yani resetledigine?Resetlemek ıstedıgımde ısıklar sonup yanmıyor..Yanı hıc bırsey olmuyor.Bu yuzden cıhaz resetlenmıyor..Ikinci olarak ethernet kartin etkin, ip yapilandirmasi otomatik al..
Ethernetden modemi bagladigin zaman hangi ip i aliyorsun?
Normalde modem sağlıklı olduğu zaman. (Tabi gerekli internet ayarları yapılmış durumdayken) Bilgisayara ethernetle bağlı olmasa bile (Yani bilgisayrla hiç ilişiği yokken bile) internete bağlanır.Dun yenı bı modem aldım AZtech dsl 605ew bu modem elımde kaldı..Eski modem de sorun var buyuk ıhtımal..Ama neyden dolayı oldugunu hala ogrenemedım..
Senin sorunun modeminde.Bir başka modemle denemeni öneriyorum.
Bir başka modemle dene normal internetin bağlanıyorsa,hiç pösteki sayma.Modemini değiştir veya tamir olabilecekse tamir ettir. Bağlanıyor ancak çok geç bağlanıyor olsaydı basit bir kondanstör arızası derdim.
Hiç bağlanmıyor olunca her türlü yerden her türlü arıza olabilir.
.
Tesekkurler...
Bundan oncekı modem yanı bozulan modemde acma kapama tusu olmadıgı ıcın bende sık sık arkadaki güç fişini çekip kapatıoyordum..Sık sıkta kopmalar oldugu zaman daha sık acıp kapıyordum..Onunda etkısı olmuss olabılır demekki.
Tam emin olmamakla birlikte, modeminize yazılım atarken sorunun oluşmasından modem bios yazılımının hasar görmüş olduğu düşüncesindeyim. Bu tip sorunlar aynı şekilde pc bios güncellerken veya ekran kartı bios güncellerken elektriğin kesilmesi suretiyle yarıda kalırsa oluşuyor. Aynı şekilde uydu alıcılarına da yazılım yüklerken elektrik kesilirse açılmama sorunları oluyor. Bios bir cihazın ilk açıldığında neler yapacağının yazılı olduğu kodları içerir. Ve bu kodlar hasar görürse cihaz hiç açılmaz veya arıza modunda açılır. Çaresi vardır ama herkes tarafından bilinmeyen yollarla profesyonel müdahale gerekir.