arkadaşlar bugün aztech dsl605w kablosuz modem aldım üzerinde wireless 125 mbps yazıyor kurdum ama pc de hız 54 mbps olarak görünüyor neden aceba yoksa modem 54mbps mi....
modemdeki 125 mbps hız 54 mbps olarak görünüyor
Eğer bağlantınız kablolu olsaydı dediğiniz 10/100/1000 Mb şeklinde olacaktı. Ancak bizde (yoğun olarak) kullanılan kablosuz ağ bağlantı hızı 54 Mbtir. Bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Henüz yeni çıkan dediğiniz hızları destekleyen modemler olmasına karşılık elimizde mevcut olan alıcı cihazlar henüz desteklememektedir.
arkadaşlar yani bu hız internetin hızı diyosunuz o zaman modemde sorun yok demektir cevaplar için teşk.
Dostum ülkemizde kullanılan modem hızları standarttır kablolu olsaydı 100 mbps olurdu ama kablosuz olduğu için 54 mbps oluyor modemin üzerinde yazan diyil Türktelekomun desteklediği hızlar vardır onlar geçerlidir.
Örn;1gblık veri hızı olan ağımız olsun ve 40 pcmiz olsun onları switch ile bağlayalım ve switch hızıda 100mbps olsun switch hızı 100mbps desteklediği için veri hızıda 100mbps olarak sabitlenir..
Yardımcı olabildiysem ne mutlu kolay gelsin
Neyi karıştırmışım anlamadım. Türk telekom en hızlı veri hızı verebildiği hızlar var uzaklığa göre hızlar sağlayabiliyor destekleyebilir. O zaman şöle birşey soriyim yaşım daha genç Ağ işletmenliğinde okuyorum okulda öğretilen bana şu;
Şimdi uzaklığa göre Türk telekomun destekleyebildiği hızlar var diye öğrendik bazı uzak noktalara bile İnternet verebediklerini sölediler. Yani parasını bastırıp öle yüksek hızlarda internet bağlantısı alamıyoruz benim bu konuda arkadaşlarımda var öle alamayanlar yüksek hızla. Yani modem 10 GB hızı desteklese o kadar hızda veri trafiği alabileceğimizi mi sölüyorsun bence yanlış
asesbaşıYani modem 10 GB hızı desteklese o kadar hızda veri trafiği alabileceğimizi mi sölüyorsun bence yanlışSadece modem değil, modem + bilgisayar + TTNET , hangisi en düşük hızı veriyorsa o kadar hız alırsın; tabi internet için geçerli. Modem 10 GB desteklesin, ağ kartın da desteklesin, iki biligsayar arasında o kadar hızda(teorik olarak) alışveriş yapabilirsin, ki herhalde kayıplar olacaktır, sıfır direnç kablo ya da girişm yapmayan dalga olmadığına göre.
Tamam zaten benimde demek istediğim o zaten desteklemesi gerekir desteklemezse yapacak bişeyimiz yok kablosuz hızlardada genelde 54mbps oluyor ama kablolu bağlantıda 100mbps olur. Tabikide ttnet'e para basıp 60 yada 89 milyon ödeyerek ve bilgisayarınızda aldığı hızı desteklerse problem kalmaz tabi bilgisayarın desteklediği vve servis sağlayıcısından aldığınız hızıda göz önünde bulundurmamız gerek
bu konuyu şöyle özetleyebiliriz
şimdi büyük bir su kaynağı düşün (internet)senin o sudan faydalanabilmek için kovaya(modem) ihtiyacın var. ve senin de bir bardağın var(ağ kartının hızı) (saçma oldu biraz ama xD)
şimdi kovanın kapasitesi ne kadar büyük olursa olsun senin belli bir kapasiten var yani orda 123902338 mbp s de yazsaydı sen 54 Mbps ile faydalanabilrdin çünkü bardağın küçük :D
yani modeme bağlandığın cihaz (ağ kartı,USB adaptör vs. vs.) 125 Mbps'yi desteklemiyor olmalı
umarım açıklayabilmişimdir
kardesler hepniz yanlis biliyorsunuz. ben size anlatayim yeni pc kasasi topadim . ana kartim gigabayt . modemin fritz , yani beni ana kart kablolu baglarsam 1000 gösteriyor . kablosus 300 gösteriyor kablosus 300 le baglanmasinin sebebi kasaya taktigim wlan stick gim 300 desteklemesidir , eger 54 destekliyen taksaydim . modem 300 de olsa 54 ile baglanirdi .anliyacagiiz sadece modemle bitmiyor wlan stikte 300 desteklemesi gerekiyor. artik yeni cikan laptop larin bi kismi 300 destekliyor
ben de o modemi aldım ama üstünde 54mbps yazıyo. acaba seninki çift antenli fln mı şurdaki gibi
benimki tek antenli çünkü. bi de şurda da ürün başlığında 125mbps yazıyo ama açıklamalarda 54mbps yazıyo
bi karışıklık var ortada ama üzülecek bi şey yok tabi. o kadar internet gelene kadar modem ömrünü bitirir zaten
Bende kendi çapımda bir açıklama yapayım. Senin modemin 125mbps veri aktarım hızını destekliyor. Ama bilgisayarındaki wlan kartı 54mbps destekliyor.
Sen ttnet'e 100TL değil 500TL'de ödesen senin internet hızın 54 veya 125 veya 300mbps olmaz.
Eğer modemi lan kablosu ile 100mbps üzerinden modeme bağlar ve 125mbps destekleyen wlan kart üzerinden laptop'u da modeme bağlar isen. 2 bilgisayar arasındaki veri aktarma hızın 100mbps'e ulaşır. Eğer 2sinde de 300mbps destekleyen kablosuz ağ kartı olursa modeminde 802.11n teknolojisini yani 300mbps lik hızı destekler ise 2 bilgisayar arasındaki veri aktarım hızın 300mbps olur.
Eğer 50 yıl sonra TTnet internet hızımızı 100mbps'e falan çıkarırsa zaman senin bilgisayarındaki 54mbps'lik wlan kartın yetersiz kalmış olur. İnternet sağlayıcının sunduğu 100mbps'lik interneti 54mbps için kullanmak zorunda kalırsın. Kısaca şu an kullandığımız işternet hızı 54mbps'i geçemediği için sen bilgisayarına saniyede 54mb dosya indiremediğin için bunun hiç bir önemi yok. Sadece ağ kurmak istersen 2 bilgisayar arasında veri transferi yapmak istersen bu eksikliği farkedersin.