bende airties-rt 206 modem var 8mbit net limitsiz tarifesi var internet yavaş diye modemin şifresini deiştirdim 6-7 saat çok hızlı giriyodu şimdi facebook a 1 dk anca bağlanıyor (yüklenmio) geliba modeme (ağzıma bozcam ama) bi o***** çocuğu bağlanıyor ne yapmam lazım acil yardım
güvenlik türü : wpa2-psk
modeme benden başkası giriyor napcam?
Sol menüde adını tam hatırlamadığım bir yerde bağlı bilgisayarlar gözüküyor. Oradan görebilirsiniz ancak en güzel ve en güvenli yöntem MAC adres filtreleme. Girmesine izin verdiğiniz bilgisayarı MAC adres filtreleme sistemine ekleyin, MAC filtresini aktif yapın. Modem arayüzüne şifre koyun. Hatta DHCP bitiş IP adresini 192.168.1.2 ya da 192.168.2.2 olarak değiştirin. Sondaki 2 rakamı en fazla 2 cihazın modeme bağlanmasına izin verir. 2'den önceki 1 ya da 2 rakamı modeme göre farklılık gösterir. Sizin modemde 2 olması lazım. 192 ve 168 kısımları sabit. Bir sorunla karşılaşırsanız özel mesaj atabilirsiniz.
Siz istemedikten sonra kimse bağlanamaz. Ağın ismini değiştirip ağı gizli hale getirebilirsiniz. Çok şey var.
Yeterli değil. DHCP aralığı ve MAC adres filtreleme yapın içiniz rahat etsin. Bu ayarlar çok basitçe yapılıyor ama modemim AirTies olmadığı için tam menülerinin söyleyemiyorum. Baştan ilk 3 menünden birine girin göreceksiniz. MAC adres filtreleme ise Kablosuz seçeneğinin alt kategorisinde. MAC filtresine sadece laptopları ekleyin. Kablo ile bağlananlara böyle bir şey yapılmaz.
Nasıl ya? :S
Modeme reset atın tüm ayarlar sıfırlanacak. Arayüz şifresi de kalkacak. Dediğimi yaparsanız sorun kalmaz. Reset attıktan sonra kablosuz ağı kapatın. Dediğim şekilde DHCP aralığını sınırlandırın ve MAC filtrelemesini aktifleştirin. Kablosuz ağın adını değiştirin ve gizli modda açın. WPA2 şifrelemesi uygulayın. Modeme arayüz şifresi koyun. O kişi hala modeme girebiliyorsa buyursun gelsin tebrik edeceğim. :)
Lütfen bu söylediklerimi yapın.
Ek olarak otomatik adreslemeyi devre dışı bırakabilirsiniz de. DHCP ayarlarının yapıldığı sayfadaki varsayılan IP adresini kendinizce değiştirebilirsiniz. Manuel olarak kendi bilgisayarlarınıza da girin. Bu yeni adresi bilmeyenler modeme bağlanamaz. Bu biraz daha fantezi yöntemi ama üst paragraftaki anlattıklarımı yaparsanız başka bir şeye ihtiyaç duymazsınız.
İnternet yavaş diye başkası bağlanıyor mu diyorsunuz? Modem arayüzünde modeme bağlı cihazlar gözüküyor. Dediğim şeyleri yaptıysanız sizden başka kimse bağlanamaz ve internetinizin yavaşlığı başka bir nedendendir. www.speedtest.net adresinden hızınızı ölçün.
sen önce bir ağzını topla..
adam gibi konuş ve yaz..
senin küfürlerini okumak zorundamıyız.
burası yolgeçen hanımı..
'' özelden mesaj gönderip aklınca küfür edenler hakkında suç duyurusu yapılır bilginize.. ''
site sorumluları derhal göreve.. bu yazı adabına izin veren anlayışı protesto ediyorum..
özgürlük bu olmasa gerek.
sen önce bir ağzını topla..bu özelmesaj deil bu bir ayrıca okumak zorunda deilsin bu 2 önce sen adam ol gel karşıma :@
adam gibi konuş ve yaz..
senin küfürlerini okumak zorundamıyız.
burası yolgeçen hanımı..
'' özelden mesaj gönderip aklınca küfür edenler hakkında suç duyurusu yapılır bilginize.. ''
site sorumluları derhal göreve.. bu yazı adabına izin veren anlayışı protesto ediyorum..
özgürlük bu olmasa gerek.
Fazla Ciddi olmayalım.Arkadaş şakasına bir iki argo yazdı diye kavga etceğinize birbirinizle anlaşıp internet filtresini protesto edin ;)
@rap1997;
ilk önce şakasına yazdığını anlat ve kavgayı büyütme.Zaten devlet kafası kel olanı hapse atıyor.
@centipede;
Sen sokaktan geçerken kekoları(argo anlamı:k*o) birbirine küfür ederken görmedin mi?(Not:Keko olması şart değil cahil bir insan da olabilir)Büyük ihtimal görmüşsündür.Peki onları dava ettin mi (: