modemi bilgisayara tanıtamıyorum

HPQ-User
16-03-2010, 15:03   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

veysel sormuş:
kablosuz modemi (wierles) 1 yıl önce alıp kurulumunu yaptığımda hiç sorunsuz çalışıyordu. bundan 3 ay önce bilgisyarıma format attıkdan sonra modemi tekrar kurmak istediğimde kurulumunu yaptığım modemin programı, modemin wierlesiyle uyumlu çalışmadı fakat internette sorunsuz bağlanıyordu. 1 - 2 gündür modem açıyorum fakat bilgisayar modemi görmüyor kapatıyorum açıyorum kablo bağlantılarını tekrar tekrar kontrol ediyorum hiç bşekilde internete bağlanamıyorum. modemin üzerindeki reset düğmesiyle reset attıkdan sonra bilgisayar kablosuz modemi görüyor fakat cd'yi kurup bilgisyara tanıtmam gerek yoksa internete bağlanmıyorum. programı hiç sorunsuz kurulumu oluyor fakat yinede modemle uyuşmuyor, bi internet sayfası geliyor ekrana airtes'in kurulum ayarlarını yapmam için sanırım ordada kullanıcı adı ve şifre istiyor onlarıda yazıyorum şifre ve kullanıcı adı ne kabul edildi diyor nede edilmedi diyor sürekli aynı sayfa açılıp duruyor.
Bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
casper model
2.00 ghz işlemci
1 gb.ekran kartı
320 gb harddisk
wierles

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; GTB6.4; InfoPath.2)

KaLeLiGeNc
16-03-2010, 23:21   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Slm. Kardeş çok yanlış yapmışsın sen bilgisayara format atıldıktan sonra modem tekrar tanıtılmaz. Eğer bir daha format atarsan sakına MODEM DRIWER CD sını kurma.

Sana olayı şöyle anlatayım;

Sen modemi kuruyosun , sonra DRIWER yukleyıp tekrar bilgisayara kurdutturmaya çalışıyosun. Sen driver yükleyip proğramı açtığın anda modem kendini resetler. Yani modem askıda kalır proğram işine yaramaz. Ha diyecenki CD yi niye verdiler.

CD modemi 0 (sıfır) alıp gelip evde CD DRIVER ile kurmak içindir.

Ama bir yol daha var o ise MANUEL (düz elle kurmak) modemin sayfasına girilip ayarlarını yaparak kendi başımıza kurmak. Eğer hem kendin kurup hemde bilgisayara kurduttursan o modemi artık sen kuramazsın. Sende öyle yapmışsın en yakındaki yada tanıdık bir bilgisayarcıya götür ve modemi kurduttur eve gelip bilgisayarı formatlayıp MODEM CD'SINIDE kırarsan bir hayli iyi olur.

Saygılar , iyi geceler.