Arkadaşlar bilgisayarımı kullanırken modemim kendi kendine açılıyor. internete bağlanmaya çalıştığını düşündüğüm çin telefon kablosunu çıkardım ama çalışırken modemin açılıp bağlantı kuramayınca da kapanması sırasında çıkardığı ses beni hasta ediyor. işin ilginç tarafı bağlantı yapmay çalıştıktan sonra bağlanamayınca da hata vermiyor. anlamadım gitti. Yoksa modem açılıp kapanması sırasında bağlantı yapmayı denemiyor da kendini mi kontrol ediyor acaba yaşıyor muyum diye?
Modemim kafayı mı yedi acaba?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Bilgisayarınız da dialer var. Daha önce sorduğunuz sorudan da anlaşıldığı üzere bilgisayarınızda worm de var ve temizleyemiyorsunuz. Bence format zamanı gelmiş. Kolay gelsin.
yok worm olan bilgisayar işyerinin modemi sorunlu olan benim şahsi bilgisayarım. Bunu formatlamadan düzeltmek mümkün değil mi hani O dediğin dialer olayını?
Dialer temizlemek sinir bozucu bir iş. Kendilerini o kadar karmaşık yerlere kopyalayanlar var ki akıl almaz. Ben sistemime dialer bulaştığında (dial up kullandığım dönemlerde tabii) biraz çırpınırdım. Bir kaç program denerdim, regediti falan kurcalardım olmazdı. Olsa bile bu defa sistem problem çıkarmaya başlardı. Dialer, reklam programları silinebilir ama bu defa da explorerda hatalar meydana getirirler. Mutlaka daha iyi bir yol vardır diğer arkadaşlarımızın bilebileceği ama şahsi tercihim formattır, çünkü en sinir olduğum hatalar explorer hatalarıdır.. Kolay gelsin.
Yani diyorsun ki ya format at ya da modeminin yaptığı sorunları takma. Peki modemi söksem bilgisayardan sorun olur mu? İnternete bağlanmıyolrum nasılsa. Bu durumda sorun geçer mi yoksa yine devam eder mi?
modemini sökersen bilgisayarın kapalı bir sistem haline gelir. Modemini sökersen bilgisayarın internete çıkacak veya bir telefon numarası çevirecek bir alet bulamaz. Ama explorerin yine de sorun çıkarmaya devam edebilir.