Modemin Dsl Işığı Sabitlenmiyor !!!

SKyRebeL
24-06-2011, 16:34   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Modemin Dsl Işığı Bir Türlü Dsl Işığı Sabitlenmiyor Ve Bu Yüzden de internete Bağlanamıyorum!

Ttnetden Geldiler İnternet Bağlantımı Ölçtüler Güzel Çıktı!

MOdemimin Markası  ZyXEL P-660W-T1 V3 

ZyXEL in Müşteri Hizmetlerini Aradım Günçelleştir Dediler Sorun Hala Devam Ediyor !

Fakat Şu Anda Ödünç Bir Modem Buldum Bu Modem Sorunsuz Çalışıyor!

Sizce Ne Yapmalıyım!

ZyXEL Modemimi Bilgisayarcıya Götürdüm Orada Çalıştı Fakt Benim PCde Çalışmıyor!!!!!!

Sizce Ne Yapmalıyım???

siber961
24-06-2011, 16:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
312 mesaj

Ttnet değerleri normalmiş. Arada splitter var mı? varsa splitterı çıkarıp dsl kablosunu direk bağlamayı deneyiniz yine de.Başka modemde sorunsuz çalışıyorsa zyxel  modemde sorun olduğunu gösteriyor.

SKyRebeL
24-06-2011, 16:41   |  #3  
OP Taze Üye
6 mesaj

Evet Ama Modemi Bilgisayarcıda Denedim Çok Güzel Çalışıyor Benim Bilgisayırımda Bir Sorun Olabilr mi Acaba
Modemim Çalışyordu 5 Aydır Kullanıyordum 3 Gündür Dsl Işığı Sabitlenmiyor !

Son Düzenleme: SKyRebeL ~ 24 Haziran 2011 19:29
DuaLCore
25-06-2011, 09:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
125 mesaj

http://www.tamindir.com/program/18095/WinSock_XP_Fix.htm şunu bir denermsn her ihtimale karşı win7 de çalışıyor mu tam bilmiyorum ama xp de çalışıyor

SKyRebeL
25-06-2011, 14:10   |  #5  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: DuaLCore  
http://www.tamindir.com/program/18095/WinSock_XP_Fix.htm şunu bir denermsn her ihtimale karşı win7 de çalışıyor mu tam bilmiyorum ama xp de çalışı
Kardeş Denedim Hiç Bİr ŞEy Değişmedi AYnı Sorun Devam Ediyor Düşencen İÇin Sağol Genede

DuaLCore
25-06-2011, 15:29   |  #6  
Yıllanmış Üye
125 mesaj

4 ışıktan sadece adsl mi yanmıyor modemin arkasında kalem girecek kadar bi yer olması lazım onu bi 10 sn kadar basılı tutup resetlermsn modemi?(önce ttnet bilgilerini yedekle) ve elinde varsa modemin cd sinden kurulum yapmayı dene bilg. bağlantısı yapmadan kontrol et ışıkları bakalm durum ne olacak

SKyRebeL
25-06-2011, 16:25   |  #7  
OP Taze Üye
6 mesaj
Alıntı: DuaLCore  
4 ışıktan sadece adsl mi yanmıyor modemin arkasında kalem girecek kadar bi yer olması lazım onu bi 10 sn kadar basılı tutup resetlermsn modemi?(önce ttnet bilgilerini yedekle) ve elinde varsa modemin cd sinden kurulum yapmayı dene bilg. bağlantısı yapmadan kontrol et ışıkları bakalm durum ne

Yok Resetledim MOdemi Günçeleştirdim ama Cd Falan Yeniden Kurdum AYarlarımı Yaptım Ama Olmuyo Bir TÜrlü Valla Kafayı Yiyecem

laxi
27-06-2011, 13:52   |  #8  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
35 mesaj

kardeş önce modemine telnet ile bağlan vista yasa win7 kullanıyorsan telneti açman gerekiyor xp ise başlat çalıştır cmd açılan siyah ekrana telnet 192.168.1.1 yaz entera bas modemin şifresini gir sonra aşağıdaki komutları gir komutları girdikten sonra modemi kapa aç sorunun devam ediyorsa 444 1 150 numaralı ZyXEL teknik destek hattını ara komutları girdiğini hattında farklı modem çalıştığını senin modemininde başka bir hatta çalıştığını söyle ordaki teknik destek elemanı kaydını onların tabiri ile L2 ( mühendis) departmanına aktaracaklar onlar sorunu kesinlikle inceleyip çözüyorlar be dede aynı sorun vardı saolsunlar log tuttular hattımın bağlı olduğu DSLAM cihazı ile uyumsuzluk oluşmuş onu giderttiler ve düzeldi.

Eğer xp kullanıyorsanız direk aşağıdaki uygulamayı takipedelim ,xp kullanmıyorsanız yapmanız gerekenleri mailde bildirdim.
1-
Aşağıdakigibi Başlat>Çalıştır tıklayın.

2-
Aşağıdakigibi cmd yazıp tamama tıklayın.

3-
AçılanSiyah pencerede telnet 192.168.1.1 yazıpentera basın.

User: admin(BAZENBUNU İSTEMEYEBİLİR)
Password: ttnet(OLMAZSA 1234
yazdıktan sonra aşağıdaki komutlarıgiriniz.
wanadsl opencmd gdmt(bunu yazdığımızda direk alt satıra geçmesi lazım)

not: eğer alt satırda (1……8)li bir yazı görürsek : wan adsl opencmd yazıpgdmt’değerinin olduğu sayıyı wanadsl opencmd (hangi sayı ise) girelim.Biraz bekleyelim hat oturacaktır.(bknzalt foto)

Not:ayarlarımızın doğru olduğunu anlamak için-----Daha sonramodemin arayüzüne girip durumu(status) tıklayalım ve dsl modu karşısında: AdslGdmt. Yazıyormu diye bakalım eğer yazıyorsa hattı çıkarıp takalım bakalımdeğişme olacakmı?-----
Bu uygulamada dsl oturmazsa tekrar telnetle modeme bağlanıpbu sefer wan adsl opencmdyazalım adsl2+(tam emin olmadığım için bunun gibi bişey gördüğünüzde negörürseniz)
wanadsl opencmd adsl2+(adsl+2 de olabilir siz ordan bakarsınız)
-----Daha sonra modemin arayüzüne girip durumu(modem simgesiolan yer) tıklayalım ve dsl modu karşısında: Adsl adsl2+. Yazıyormu diyebakalım eğer yazıyorsa kapatıp açalım bakalım yine kopma olacakmı?-----

Son Düzenleme: laxi ~ 27 Haziran 2011 13:55
kijthae
24-07-2011, 22:05   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

Öncelikle ttnet'e hoşgeldiniz demek istiyorum. 
 Yazacaklarım sorununuza çözüm getirmeyecektir fakat sorunun ne olduğunu anlayacaksınız.
 Öncelikle kendinizi şanslı hissettiğiniz bir gün çalarsaatinizi gece 3:00 yada 4:00 gibi bir saate kurunuz.
 Uyanıp bilgisayarınızı ve modeminizi açınız.
 Şanslıysanız bağlandığınızı göreceksiniz.
 Kullandığınız telefon hattına ikinci bir adsl modemi daha bağlamayı deneyiniz.
 Muhtemelen ADSL ışığınız şu anda olduğu gibi yanıp yanıp sönmeye başlayacak 
 Sorununuz %80-90 ihtimalle , siz türk telekom'a adsl başvurusu yaptınız ve adsl kurulurken sizin 
 telefon hattınız başka bir ttnet kullanıcısıyla aynı slot'a eklendi yada yeni bir kullanıcı sizin slotunuza eklendi.
 Bunun nedeni ttnet'in size ( veya yeni kullanıcıya ) internet sağlayacak fiziksel imkanları olmamasına rağmen her ikinizide abone yaptı.
 Bu şu demek oluyor telefon hattınızı paylaşmasanızda başka bir kullanıcı ( bu 10'larca kullanıcıda olabilir )
 ADSL modemini açtığı an ikinizde ( yada 10larca kullanıcı:)  ) bağlanamıyorsunuz.
 Gece 3:00'de muhtemelen o kullanıcı çoktan modemini kapatmış oluyor ve bağlanabiliyorsunuz.
 Sorun bir kaç hafta sürerse umudunuzu kesmelisiniz.
 Size tavsiyem destek hattını kesinlikle aramamanızdır. 20 rapor bile oluştursanız tek bir cevap alamayacaksınız.
 Üstelik aptal yerine koyulacaksınız.
 Örneğin " modeminizin adaptöründe bir sorun var" gibi var sayımlarda bulunacaklar
 Kesinlikle yasal yollardan hakkınızı aramayı denemeyin.Bu size ekstra masraf açacak sonuçta asla
 mağdur olduğunuzu ıspatlayamacaksınız. Üstelik ttnet alırken imzaladığınız sözleşmede internete hiç bağlanmasanızda para ödemeyi kabul ettiniz.
 TTnetle internete insani standartlarda bağlanamazsınız ve bu ttnetin umurunda değil !
 Hemen ttnet ile ilgili bütün hizmetleri iptal ettiriniz ve alternatif yöntemler araştırmaya başlayınız.

Son Düzenleme: kijthae ~ 24 Temmuz 2011 22:16