modemin ethernet ışıgı arada sönüyor

sLayer31
23-05-2011, 21:08   |  #1  
sLayer31 avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
92 mesaj

arkadaşlar kablolu modemim var masaüstü pc me bağlı arada ethernet ışığım sönüyo ve sırasıyla adsl internette gidiyor. ethernet kablomu değiştim hala aynı binde bi yapıyor bu sorunu ethernet kartıyla ilgili olabilirmi. internetim kopuyor die tt neti aradım modem ara yüzüne girmemi istedi giremedim bu neyden kaynaklanır. eğer ethernet kartı alacaksam bunların bi özelliği varmı yoksa sıradan bi kartmı alacağım

lord_yildirim
23-05-2011, 21:55   |  #2  
lord_yildirim avatarı
Üye
82 mesaj

Telaşa gerek yok 2 aylık sfır modem aldım benimki de arada sırada internet ışığı sönüyor öyle durumlarda muhtemelen hat gitmiş oluyor 1-3 dk içinde geri gelir.yani senin yapacağın bişey yok herkeste böyle.

ekran kartı
23-05-2011, 22:56   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Hayır herkeste böyle diyip boşvermeyelim. :) 

DSL ve Internet ışıkları yanık LAN ışığı mı sönüyor? Böyle ise sorun hatta değil modemde ya da bilgisayarda.
DSL ya da Internet ışıklarından biri ya da ikiside sönüyorsa sorunun hatta olma ihtimali yüksek. Ayrıca modem ayarlarını sıfırlamayı da deneyin.

Modem arayüzüne web tarayıcınızın adres satırına 192.168.2.1 ya da 192.168.1.1 yazarak erişebilirsiniz. Şifre isteyebilir. Şifreyi modemle birlikte gelen CD'nin içindeki kullanma klavuzu olan pdf dosyasından temin edebilirsiniz ancak genellikle ya şifre yoktur, ya kullanıcı adı admin şifre password 'tür, modem TTNet'ten alındıysa kullanıcı adı admin şifre ttnet olabilir.

sLayer31
26-05-2011, 10:50   |  #4  
sLayer31 avatarı
OP Üye
92 mesaj

benim sık sık internetim kopuyordu tt neti aradım tam 8 kez sinyal zayıflaması dediler en son yaptılar. tt netten yardım alırken benden modem arayüzüne girmemi istedi adres çubuğuna ıp yi yazdım giremedim sayfayı açmadı. müşteri hizmetlerinden adam da sizin öncelikli probleminiz modem ile pc arasında dedi bu sorunu çözüp tekrar yardım alabilirsiniz dedi ethernet kablomu değiştirdim yinede arada yapıyor ama ethernet sönüyo diğer 3 ışık yanıo ethernet söndükten bi kaç saniye sonra adsl ve internet gidiyo :D sırayla hepsi 1 dakika içinde gelio.