Arkadaşlar airties kablosuz modemim var ve kablolu internet kullanıcısıyım modemimim wireless özelliğini açmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz
MODEMİN WİRELESS ÖZELLİĞİNİ AÇMAM GEREKİYOr
malesef resimli bulamadım
adımları uygula
Biri adsl le birlikte aldığım Air Ties 6271 modemim de olusan wireless ısıgının yanmaması uzerine bozuldugunu düşünüp müşteri hizmetlerini aradıktan yapılan ayarla birlikte modemim tekrar eski haline geldi. Modemde wireless ışığının sürekli yanmamasının sebebi sürekli gidip gelen elektriklerde ve voltaj değişimlerine karşı modemin wireless modulu kapanıyormuş.Bunu aktif haline getirebilmek için ilk olarak modeminizle bilgisayar arasında ethernet aracılığıyla bağlantı kurduktan sonra herhangi bir web tarayıcısını açıp adres satırını komple silip 192.168.2.1 ip nin girilmesi karsınıza cıkan biri adsl ayarlarında kablosuz modem ayarlarına gelip burada etkin butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bundan sonra kablosuz hayata tekrar geri döenbilirsiniz….
saol kardeş inanki çok yardımcı oldunda ben zaten kabloludan memnunum wirelessi arkadaşın laptopı için açıcam ne kadar mesafeden çeker vede bu wireless de hacklenme olayı kabloluya göre biraz daha kolaymış galiba
bu arada AirTies RT -205TT 125 Mbs ADSL2 + 1Portlu Modem ve bende ttnet kullanısıcıyım
saol kardeş inanki çok yardımcı oldunda ben zaten kabloludan memnunum wirelessi arkadaşın laptopı için açıcam ne kadar mesafeden çeker vede bu wireless de hacklenme olayı kabloluya göre biraz daha kolaymış galibabenim modem kapalı alanda 100m2 açık alanda 400m2 alanı kapsıo ama sennkini bilmem netden bakabilirsin. ii bi şifre koyarsan hacklenceni pek sanmam ama kafasına koyan kişi zten şifre falan umursamaz hackler. eğer başka birisi girerse şifreyi değiştirisen bidaha giremez. zten modemler senn yazdığın şifreyi kabul etmio kendisi güvenli şifre olurturuyo yani benimki öle :D
bu arada AirTies RT -205TT 125 Mbs ADSL2 + 1Portlu Modem ve bende ttnet kullanısıcıyı