Nasıl bulaştığını bilmediğim bu virüs "Facebook" aracıyla sürekli olarak yetenek sizsiniz video mu izleyin, Yeteneksizsinize katıldım gibi gönderiler yapıyor. İnternette araştırdım bir kaç yol gösteriyorlar kaldırmak için. Hepsini denediğim halde bir türlü kurtulamadım. Format atmadan kurtulamaz mıyım bu virüsten. Söyledikleri yollar şu şekilde.
1. Tarayıcınızın ayarlar kısmına girip eklentilerden kaldırın. ( Ayarlar kısmını giriyorum fakat eklentilere bastığımda hiç açılmadan kapanıyor virüs bunu başarılı şekilde yapıyor. Verilen yol geçersiz.)
2. Regedit>HKEY_LOCAL_MACHİNE>Software>policies>Google chrome yazan yerde "asdadsfclbonhleeank" böyle karmaşık bir dosya geliyor bunu silmemiz ve tarayıcıyı yeniden başlatmamız.( Yolu izledim fakat Policies girdiğimde google chrome sekmesine ulaşamadım öyle bir şey yoktu.)
3.Tarayıcıyı silip yeniden yüklememiz.( Tarayıcıyı sildim tekrar yükledim. Başka tarayıcı yükledim ama bir fark olmadı)
4. Antivirüs programı olarak Kaspersky adlı programı kullanıyorum. Tarama yaptım fakat herhangi bir virüs bulamadı.
Lütfen bu konuda bilgisi olan yardım etsin çok sinir bozucu bir virüs bir türlü silemedim. Format atmak dışında bir çözüm yolu olmalı. Şimdiden Teşekkürler.