Modern adıyla Yetenek Sizsiniz Virüsü

istviolet
19-12-2013, 21:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2012

Nasıl bulaştığını bilmediğim bu virüs "Facebook" aracıyla sürekli olarak yetenek sizsiniz video mu izleyin, Yeteneksizsinize katıldım gibi gönderiler yapıyor. İnternette araştırdım bir kaç yol gösteriyorlar kaldırmak için. Hepsini denediğim halde bir türlü kurtulamadım. Format atmadan kurtulamaz mıyım bu virüsten. Söyledikleri yollar şu şekilde.

1. Tarayıcınızın ayarlar kısmına girip eklentilerden kaldırın. ( Ayarlar kısmını giriyorum fakat eklentilere bastığımda hiç açılmadan kapanıyor virüs bunu başarılı şekilde yapıyor. Verilen yol geçersiz.)

2. Regedit>HKEY_LOCAL_MACHİNE>Software>policies>Google chrome yazan yerde "asdadsfclbonhleeank" böyle karmaşık bir dosya geliyor bunu silmemiz ve tarayıcıyı yeniden başlatmamız.( Yolu izledim fakat Policies girdiğimde google chrome sekmesine ulaşamadım öyle bir şey yoktu.)

3.Tarayıcıyı silip yeniden yüklememiz.( Tarayıcıyı sildim tekrar yükledim. Başka tarayıcı yükledim ama bir fark olmadı)

4. Antivirüs programı olarak Kaspersky adlı programı kullanıyorum. Tarama yaptım fakat herhangi bir virüs bulamadı.

Lütfen bu konuda bilgisi olan yardım etsin çok sinir bozucu bir virüs bir türlü silemedim. Format atmak dışında bir çözüm yolu olmalı. Şimdiden Teşekkürler.

feanorking
20-12-2013, 10:18   |  #2  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

bunun tarayıcı ile alakası nedir dostum
feys anasayfasından sağ üstteki yıldıza tıkla hesabıma gir.
3. ayraçın altında uygulamalarımı tıkla
orada saçma sapan uygulamalar vardır onların yanında ki x işaretine tıkla ve kutucuğu işaretle onayla.

Not: Benim kaldırdığım uygulama örnektir sen kendi uygulamalarından tanımadğın yetenek sizsiniz samsung mobile xperia mobile vs uygulamaları kaldır hatta kullanmıyorsazn hepsini kaldır.

murat5038
20-12-2013, 22:48   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

İmzamda olan Sistem taram aracını indir scan yap scan bittikten sonra İE tarayıcısı açılacak (kapatma sakın). O sayfada Sana bir link verecek o linki bana gönder çözümü yazayım. gcb1903'ün dediği ile sadece facebook reklamlarından kurtulursun sana bulaşan plugin virüsü.