modern warfare 2 no russian ?

alien_fx
01-12-2009, 21:29   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

agalar millet bu bölümü neden eleştiriyor ? bi anlayamadım. çok zevkliydi bence :D

ParanoiD
01-12-2009, 21:34   |  #2  
ParanoiD avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,900 mesaj

Anlaşılmıyacak bi durum yok, sivillerin katledilmesi yüzünden alıyor eleştiri.

heatblast
01-12-2009, 21:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,260 mesaj

evet sivillerin katledilmesi
rus insanları öldürüyorlar heralde

Psychonaut968
01-12-2009, 21:42   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

E Rusya'nın ortasında havalimanında siviller öldürülüyor,bir terör faaliyeti.Tabi ki tepki gösterirler.

Bu bölüm Türkiye'de geçse COD:MW2'nin adını ağzımıza almazdık,Rusya'da satılan COD:MW2'de bu bölüm çıkarılarak bu sorun çözülmüş.Yine uyarı koymaları iyi olmuş.

alien_fx
01-12-2009, 21:47   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

yav sanki çok büyük birşeymiş. neler görüyoruz, ülkemizde millet kendini öldürüyor, ama bi oyunda rus ları vurunca eleştiri alıyor.

Psychonaut968
01-12-2009, 21:55   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Bence Ruslar tepki gösterdi diye onları haksız bulmak doğru değil.Katliam yapan teröristler de Rus üstelik.

Düşünsenize COD oynarken bir bakıyoruz aralarına sızdığımız teröristler Atatürk Havalimanı'nda katliam yapıyor.Tepkisiz kalır mıydınız?

marosarap
01-12-2009, 22:00   |  #7  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj
Alıntı: alien_fx  
yav sanki çok büyük birşeymiş. neler görüyoruz, ülkemizde millet kendini öldürüyor, ama bi oyunda rus ları vurunca eleştiri alıyor.
ruslar insan degilmi? bırak şu kafatası milliyetçiligini.biz ''gerekmedikçe savaş cinayettir''  ''yurtta sulh cihanda sulh'' denen ataların evlatlarıyız rus olunca cinayete kurban gitmek çokmu önemsiz birşey? tepkileri çokmu gereksiz sence?

Son Düzenleme: marosarap ~ 01 Aralık 2009 22:01
alien_fx
01-12-2009, 22:01   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

şu sana birşey anımsatıyormu " OYUN !!! "
 neyse tartışmayalım. çoğu oyunda sivil bile kullanılmıyor. en azından gerçekçi bi hava sunmuş.

alien_fx
01-12-2009, 22:03   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj
Alıntı: Psychonaut968  
Bence Ruslar tepki gösterdi diye onları haksız bulmak doğru değil.Katliam yapan teröristler de Rus üstelik.

Düşünsenize COD oynarken bir bakıyoruz aralarına sızdığımız teröristler Atatürk Havalimanı'nda katliam yapıyor.Tepkisiz kalır mıydınız?
doğru. bu cod ciddileştikçe ülkelerin bölünmesi de artıyor.

Psychonaut968
01-12-2009, 22:03   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Tamam,oyun.Zaten etkilenme gibi bir şey yok burada.

Tepkinin asıl sebebi ise,Rusların böyle bir sahnede kullanılmaktan rahatsız olmaları.

marosarap
01-12-2009, 22:04   |  #11  
marosarap avatarı
Yıllanmış Üye
658 mesaj
şu sana birşey anımsatıyormu " OYUN !!! "
 neyse tartışmayalım. çoğu oyunda sivil bile kullanılmıyor. en azından gerçekçi bi hava sunmuş.
evet oyun olması bişi anımsatıyor. ama senin  söylemlerin, tarzın, stilinde, çok şey anımsatıyor usluba dikkat et. olgun davran biraz sen hep böyle yapıyorsun

alien_fx
01-12-2009, 22:04   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

keşke sormasaydım, sağolun.

Psychonaut968
01-12-2009, 22:08   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Sormanda bir şey yok,Rus olmayınca bu tepkiler tuhaf gelebiliyor tabi.

Ateş düştüğü yeri yakar da diyebiliriz yani,onun değişik bir biçimi.

redwhite
01-12-2009, 22:11   |  #14  
Yıllanmış Üye
249 mesaj

ewt aynen ya oyuna biraz farklılık koymuş adamlar hep iyi adam rolu oynamak heroyunda war adammlar helal biraz farklılık işte yapmışlar ama oyun süper harbiden tavsiyemdir :)

Psychonaut968
01-12-2009, 22:18   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

İyi de,biz orada kötü adam değiliz ki.Onların aralarına sızmış bir ajanız.Kurşun yağdıranlara katıldıysanız,o başka.

Ama bu bölü sonrasında gelişen olaylar harika düşünülmüş.Amerikan olduğumuzu anlayan Makarov bizi öldürüp nasıl da katliamın sorumlusu olarak Amerika'nn gösterilmesine sebep olmuştu ama değil mi?

Azmi MENGÜ
02-12-2009, 00:40   |  #16  
Üye
96 mesaj

gta'da da o kadar adam öldürüyoruz ama kimsenin de şikayet ettiğini görmedim bunlar amerikalı öldürüyo falan diye :) veya ben raslamadım.Ama söz konusu bir asker oyunu olunca herşey değişir tabiki.

VVVorgen
02-12-2009, 14:54   |  #17  
Yıllanmış Üye
149 mesaj
Alıntı: Azmi MENGÜ  
gta'da da o kadar adam öldürüyoruz ama kimsenin de şikayet ettiğini görmedim bunlar amerikalı öldürüyo falan diye :) veya ben raslamadım.Ama söz konusu bir asker oyunu olunca herşey değişir tabiki.
Pardon? Rockstar Games'e önüne gelen bu konu yüzünden dava açıyor. Cinsellik ve şiddet eğiliminden dolayı.

Oyunu daha oynamadım. Yazılanları okudum. Oyun zaten başlı başına bir şey. Biz her oyunda Amerikanı oynamak zorunda mıyız? Ben belki Dünya Savaşında Rus olmak istiyorum? ya da Alman olmak istiyorum? Niye sürekli Amerikanız? Bunu kimse ortaya atıpta karşı çıkmaz. Ama bir sivil öldürüldü diye oyunda ortalığı ayağa kaldırdılar. Ben Rus olsam (ki değilim, olmakta istemem.) ben oyunda Amerikanı oynamak istemem? Öyleyse oyunu hiç oynamasınlar. Böyle bir şey var mı? Ben oyun oynayacağım kendi milletimin askerini vurup zevk alacağım, güldürmeyin beni ya. Önce bunu bir düzeltsinler ondan sonra ona buna karşı çıksınlar.

Son Düzenleme: VVVorgen ~ 02 Aralık 2009 15:00
melihfb
02-12-2009, 16:21   |  #18  
Yıllanmış Üye
265 mesaj

bi değişiklik yapmaya çalışmışlar ama batırmışlar bölüm bakımından değil isminde hayır yok 'no russian' daha mantıklı birşey yazılabilirdi bu gurura dokunabilecek bi kelime

PcMaKeR
02-12-2009, 17:16   |  #19  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Bak şimdi oyun gözüyle bakarsan dediğin doğru.
Ama..
Sivil gözüyle bakarsan ve gerçek olaylarla kıyaslarsan ister Rus olsun ister Türk fark etmez. Bir oyunda katliam hiç iyi birşey değildir.
Alıntı: Azmi MENGÜ  
gta'da da o kadar adam öldürüyoruzama kimsenin de şikayet ettiğini görmedim bunlar amerikalı öldürüyofalan diye :) veya ben raslamadım.Ama söz konusu bir asker oyunu oluncaherşey değişir tabiki.
GTA da git sivilleri topluca al eline makinalıyı öldür demiyor! dikkat edin birisi kafasına buyruk manyak bir adam sokaktakileri öldürür gider bar basar vs ama bir savaş oyununda başlı başına hemde bir Milletin vatandaşlarını öldürürsen işte o anda insanlar seslerini yükseltmeye başlarlar.

GTA = CodMW değildir işte. Kıyaslama yanlıştır.

GTA da adamımıza böyle bir görev verseler ya bak neler oluyor.

Atıyorum:
GTA da şöyle bir bölüm olsaya; Adamımıza görev veriliyor. Git otobüsü durdur, içindeki bütün sivilleri öldür sonrada otobüsün içindeki malı al. Biraz absürt oldu ama böyle birşey yaparsan MW2 deki olayların aynısıyla karşılaşırsın.

Bir oyun da olsa bunu oynayacak bir çok çoluk çocuk olacak. Her insanın mantığı aynı değildir. Bazıları oyun gözüyle bakıp o bölümü oynar ama bazı insanlarında içindeki öldürme hissini meydana çıkartır teşvik eder...

Son kalın cümle yüzünden bu durumlar oluşuyor.

Bence Inifity Ward bunu yapmamalıydı. Tamam eyvallah oyun bir savaş oyunu ama tutupta Bütün sivilleri gebert sonrada yürü git! Bu piskoloji bozar.
Öyle bir bölüm Türkiyede geçip Sabiha Gökcen hava alanı yada ne bileyim başka bir yerde Türkleri ve diğer insanları öldür görevi olsa yemin ederim ne çevremde oynatırım o oyunu nede adını ağzıma almam.

Olayın oyun namını düşünme. 10 dk lık görev deyip geçmemek gerekiyor!
Umarım anlatabilmişimdir düşüncemi.

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 02 Aralık 2009 17:20
Psychonaut968
02-12-2009, 18:07   |  #20  
Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Haklısınız,katılıyorum.

Kapalı Hesap (101323)
02-12-2009, 18:23   |  #21  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Bak şimdi oyun gözüyle bakarsan dediğin doğru.
Ama..
Sivil gözüyle bakarsan ve gerçek olaylarla kıyaslarsan ister Rus olsun ister Türk fark etmez. Bir oyunda katliam hiç iyi birşey değildir.

GTA da git sivilleri topluca al eline makinalıyı öldür demiyor! dikkat edin birisi kafasına buyruk manyak bir adam sokaktakileri öldürür gider bar basar vs ama bir savaş oyununda başlı başına hemde bir Milletin vatandaşlarını öldürürsen işte o anda insanlar seslerini yükseltmeye başlarlar.

GTA = CodMW değildir işte. Kıyaslama yanlıştır.

GTA da adamımıza böyle bir görev verseler ya bak neler oluyor.

Atıyorum:
GTA da şöyle bir bölüm olsaya; Adamımıza görev veriliyor. Git otobüsü durdur, içindeki bütün sivilleri öldür sonrada otobüsün içindeki malı al. Biraz absürt oldu ama böyle birşey yaparsan MW2 deki olayların aynısıyla karşılaşırsın.

Bir oyun da olsa bunu oynayacak bir çok çoluk çocuk olacak. Her insanın mantığı aynı değildir. Bazıları oyun gözüyle bakıp o bölümü oynar ama bazı insanlarında içindeki öldürme hissini meydana çıkartır teşvik eder...

Son kalın cümle yüzünden bu durumlar oluşuyor.

Bence Inifity Ward bunu yapmamalıydı. Tamam eyvallah oyun bir savaş oyunu ama tutupta Bütün sivilleri gebert sonrada yürü git! Bu piskoloji bozar.
Öyle bir bölüm Türkiyede geçip Sabiha Gökcen hava alanı yada ne bileyim başka bir yerde Türkleri ve diğer insanları öldür görevi olsa yemin ederim ne çevremde oynatırım o oyunu nede adını ağzıma almam.

Olayın oyun namını düşünme. 10 dk lık görev deyip geçmemek gerekiyor!
Umarım anlatabilmişimdir düşüncemi.

pcmaker  öyle bir durumda kendin oynamayabilirsin ama baskasının oynamasına karısamassın  nede  olsa oyun herşey sanal  şu an  no russian bölümünü oynuyorum çok zevkli bence

PcMaKeR
02-12-2009, 18:39   |  #22  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Zevkine birşey demiyorum bende sivilleri katlettim yalan yok.
Ama sen ben için oyun durumunda olan bu bölüm başkaları için oyun değil işte. ben onu anlattım.

Kapalı Hesap (101323)
02-12-2009, 18:41   |  #23  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

tamam pcmaker 

Karamandalina
02-12-2009, 19:41   |  #24  
Üye
97 mesaj

Ben o bölümü ilk oynayışımda sivilleri taradım :D

Ama sonradan bundan rahatsız oldum ve o bölümü sivillere ates etmeden makarovu ve etrafı izleyerek geçiyorum artık. Eğer rus olsaydım call of duty oynamazdım çünkü oyunda olsa kendi milletime ve ülkemin askerine hemde amerikalı olarak ateş açmak kabul edilebilir olmazdı..

Gelelim ''oyunlarda hep amerikalı olup birilerini öldürmek zorundamıyım?'' cümlesine;
Oyunu yapan firma infinity ward california merkezli amerikalı bir firmadır. Ne bekliyordunuz ki? Amerikalı bir firma amerikayla ilgili bir oyun yapacak ve bu oyunda da kendi milletini değilde başka bir milletimi ön plana çıkartacaktı? Mantıklı olun.. Dilerseniz infinity warda mail atıp yeni çıkacak oyunda bir türk olarak amerikalı öldürmek istiyoruz diyelim :dd Belki bizi kırmaz ve ali yada ahmet olarak baş rol verirler ne dersiniz :D

Ne zaman bir türk firması dişe dokunur bir oyun yapar ancak o zaman bu istediğimiz olur. Kimse kendi milleti dururken başka ülke hayranlığı yapmaz.. ( Crysis hariç,pazarlama uğruna işte ne yaparsın )

Son Düzenleme: Karamandalina ~ 02 Aralık 2009 19:43
farukdgn
02-12-2009, 20:17   |  #25  
Yıllanmış Üye
1,219 mesaj
Canileşmiş artık arkadaş :D Seni öldürseler de böyle dermiydin acaba (Diyebilecek zamanın olursa :D)