monitör-ekran kartı uyumu

LANKER
17-08-2007, 12:27   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

arkdadaşlar ben o/b görüntü vermeyen bir anakart alacaktım ve sizde görüntü gelmez dedmiştiniz.blackhawkmilan ise en azından hd 2400 pro al demişti ve bu benim kafama çok yattı.şimdialtta göstereceğim linkteki resime bakın.

işte ordaki mavi çıkışa benim monitörün kablosu giriyo.yani çalıştırabilirim ama yine alttaki linke bakın,

işte bakın burda o mavi çıkış yok.yani ben monitörü buna bağlayamazmıyım.

birde o mavi çıkışların ve beyaz çıkışların adı nedir.bilen varsa lütfen bütün sorularıma cevap versin.

Borga-x
17-08-2007, 12:33   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

beyaz cıkısın ismi DVI bağlantı mavi olanın ıse D-Sub bağlantısı. Ekran kartında ıksıde DVI bağlantı ise aparatlar sayesınde D-Sub'a çevirebilirsin.
aparat böyle bir parça.
D-sub analog goruntu cıkısı.DVI ise digital cıkıstır. DVI'a HDMI aparatı bağlayıp yuksek tanımlı HD filmleri bilgisayarından HD LDC'lere kayıpsız olarak aktarıp ızleyebılırsın.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 17 Ağustos 2007 12:36
LANKER
17-08-2007, 12:36   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

çok saol peki bu dönüştürücüler için ayrıyeten para vercekmiyim yoksa ekran kartı gelirken içinde de varmı böyle şeyler ?

Borga-x
17-08-2007, 12:46   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

genelde ekran kartları ıcınden cıkar.Ama ATI alacaksan ATI'nın ekran kartında ayrıyetten ses yongası da var.Görüntü ve sesı aynı anda iletebilen bu ekran kartının kendısı için özel üretilmiş bir dönüşturucusu var.Genelde kutu ıcınden cıkıyor ama Palit gibi uygun fıyatlı bır ATI ekran kartı alırsan kutu ıcınden cıkmıyor.10 dolar verıp alabiliyorsun bu özel çeviriciyi. HEr cevırıcıyle sesı ıletemıyor ATI. Kendı üretim cevırıcısı olmalı.

Nvıdıa'da ses yongası olmadıgı ıcın herhangı bır donusturucu işini görür. en fazla 5 YTL verirsin kutudan cıkmazsa...

blackhawkmilan31
17-08-2007, 13:22   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Herşeyi anlatmış.Söyleyecek birşey kalmamış...