3 Ocak Cumartesi günü saat 14.00'da pc'nin ekranın da ufak titremeler olmaya başladı . Bundan önce bir sorun yoktu . Gece 12'ye kadar titremeler devam etti ama 12'den sonra pc ekranı bir anda gitmeye başladı . Monitör ekranını kapatıp açtığım da düzeliyordu ama 5-10 saniye içerisinde tekrar ekran gidiyordu yani kararıyordu . Bugün sabah önce pc'nin yerini değiştirdik yine aynı sorun olmaya devam etti . Sonra tekrar eski yerine aldım . Modem ve hoparlör kablolarını pc'den çıkarttım öyle denedim . Açıkcası düzeldi ne titreme vardı ne de ekran kararması . Sonra modem ve hoparlörü taktığım da ekran titredi ve kısa bir süre sonra karardı . Şu an modem kablosu takılı sadece titreme var . Hoparlör takılı değil . Sorunun kaynağını tam olarak çözmüş değilim . Düzeltmek için ne yapabilirim ..
Monitör Ekranı Sorunu
Hoparlör monitçör'a bağlı değil . Kasaya bağlı . Fakat şimdi sadece modem kasaya takılı olmasına rağmen yine ekran gidiyor . Modemi çıkarııpda denedim . Sorun aynı şekilde devam ediyor . Ekranı kapatık açrtığım da ekran hafif kırmızı oluyor titreyip yine kararıyor .
Beyler lütfen bi yardım edin . Bazen 5 saniyede kararıyor ekran bazen 5 dakika'da . Sanki ekrana yeterli güç gelmiyor . Ciddi bir titreme var . Ne denediysem bi sonuca ulaşamadım .
1.soru Monitör CRT mi(Tüplü)
2.Haporlör Ekrana yakın mı ?
3.Modem (Kablolar dahil) Monitörün yanında mı?
4.Yakınında Mıknatıs İçeren birşey var mı(Telefon ve wireless içeren şeylerde dahil)
5.Monitör tüplü değilse VGA ve Güç kablosunu değiştirip deneyin veya monitörü başka bir Prize takıp deneyin.
1.soru cevap:SORU 2.3.4 Cihazlarını uzaklaştırın.
1.soru Monitör CRT mi(Tüplü)1. Monitör Lcd2.Haporlör Ekrana yakın mı ?
3.Modem (Kablolar dahil) Monitörün yanında mı?
4.Yakınında Mıknatıs İçeren birşey var mı(Telefon ve wireless içeren şeylerde dahil)
5.Monitör tüplü değilse VGA ve Güç kablosunu değiştirip deneyin veya monitörü başka bir Prize takıp deneyin.
1.soru cevap:SORU 2.3.4 Cihazlarını uzaklaştırın.
2. Hoparlör ekrana bozulmadan önce yakındı . Sonra çıkarttıma ama sorun yine devam etti .
3. Evet kablolu olduğu için kablolar dahil modem yanında .
4. Eve telefonu ve modem takılı şu an .
5.Bilgisayarı taşıyıp başka bir yere götürdüm . Orada ki prizi kullandım değişen bir şey olmadı .
Şöyle bir ayrıntı veriyim . Hoparlör takılı iken sanki telefon yakındaymış gibi bir cızırtı çıkarıyor sonra cızırtı kesildiği anda monitör ekranı kapanıyor . Tekrar açtığım da cızırtı yine geliyor ve yine kapanıyor .
monitörü başka bi pc ye tak.titreme devam ederse monitörün ayarlarını default yap.Ayağım alçıda olduğu için şu an bunu deneme şansım düşük . Ayarları bu pc'den nasıl default edebilirim ?Monitörü başka PC de denemek çok mantıklı. Eğer aynı sorun varsa, sorun monitörde. Eğer yoksa, Murat'ın dediklerini de yapmanı tavsiye ederim. Yakında hoparlör olmasın. Sistemini ve güç kaynağını yazarmısın lütfen.Sistemin derken neyi kastettiniz anlamadım ama güç kaynağım 450 watt .
1. Monitör LcdEn alttaki 1. soru cevap yazdığımı uygulamanız gerekmekde sadece fişinden çıkarmak yetmiyor uzaklaştırmak lazım hepsini.2. Hoparlör ekrana bozulmadan önce yakındı . Sonra çıkarttıma ama sorun yine devam etti .
3. Evet kablolu olduğu için kablolar dahil modem yanında .
4. Eve telefonu ve modem takılı şu an .
5.Bilgisayarı taşıyıp başka bir yere götürdüm . Orada ki prizi kullandım değişen bir şey olmadı .
Şöyle bir ayrıntı veriyim . Hoparlör takılı iken sanki telefon yakındaymış gibi bir cızırtı çıkarıyor sonra cızırtı kesildiği anda monitör ekranı kapanıyor . Tekrar açtığım da cızırtı yine geliyor ve yine kapanıyor .
Ayağım alçıda olduğu için şu an bunu deneme şansım düşük . Ayarları bu pc'den nasıl default edebilirim ?
Sistemin derken neyi kastettiniz anlamadım ama güç kaynağım 450 watt .
Geçmiş olsun bu arada.
En alttaki 1. soru cevap yazdığımı uygulamanız gerekmekde sadece fişinden çıkarmak yetmiyor uzaklaştırmak lazım hepsini.Teşekkür ederim .Geçmiş olsun bu arada.
Tamam onu da denerim ama şu an ne titreme var ne de ekran kapanıyor . Tahminimce 5 dakika sonra titremeler başlayıp ekran kapanıcaktır ..