merhabalar.pc yi sapasağlam kapadım.sabah açtığımda pc açılırken windovs logosu geçtikteen sonra monitör kapandı. ancak pc çalışıyordu. monitörün düğmeside yanıp sönmeye başladı. virüstür dedim hertürlü taramayı yaptım yine olmadı. sistem geri yükleme yaptım yine olmadı. ama güvenli modda problem yok kapanma falan olmuyo. baktım olacak değil format atayım dedim o ne? format atarken pc kapandı. (restat değil, kapanıp açılmıyor).bios 1.olarak cd rom a ayrlı. fanlarım da sağlam ben böyle birşey görmedim yaa. sizleri yardımlarını bekliyorum. teşekkürler
monitör kapanması
Power sorunu gibi arkadaşım.Aklıma ilk gelen powerde güç yetmezliği var gibi en iyisi fazla zarar vermeden poweri bir teknik desteğe göster
ekran kartını sök anakartın üzerindekine tak monitörün kablosunu bi dene..
eğer çalışırsa sorun olmazsa yaz, cevabın doğrultusunu değiştirek.
ekran kartını söktüm problemdüzeldi derken önceden farkedememişim cpu 75 lere çıkmış. bi sorun daha eklendi şimdi: pc açılırken masaüstü gelenekadar tüm görüntüler yanlardan yay şeklinde basık oluyor masaüstü gelince düzeliyor.gerçekte çok garip bi durum yaa.fanlar sağlam cpu sıcaklığındanmı kaynaklanıyor problem.
arkadasim yenileme hızı ile ilgili bir problemin var gibi...
yenileme hızını 60,70,75,85 olarak ayarla ne kadar yuksek o kadar iyi ama monitorun desteklemiyor ise windows loading ekranından sonra monitor devre dışı kalır ve monitor de uyarı vermek için farklı renkte lamba yanar, yada osd ile uyarı verir...
masaüstü sağ klick özellikler>>>Ayarlar>>>gelişmiş>>>Monitor>>> Ekran yenileme sıklıgı>>>