PHILIPS 273E3LSB/00 model bir monitör var. Sizce nasıl 27'' boyutu var.
Ve bir de ASUS 23.6'' VN247H ile kıyaslarsak hangisi daha iyidir?
Ekran kartım ASUS HD7970dc2t.
PHILIPS 273E3LSB/00 model bir monitör var. Sizce nasıl 27'' boyutu var.
Ve bir de ASUS 23.6'' VN247H ile kıyaslarsak hangisi daha iyidir?
PHILIPS 273E3LSB/00 model bir monitör var. Sizce nasıl 27'' boyutu var.ASUS modeli çok şık ve zarif duruyor ve ekranın kenar çizgileri çok ince. Eğer büyük ekran istiyorsan tabiki Philips tercih etmelisin karar senin.Ve bir de ASUS 23.6'' VN247H ile kıyaslarsak hangisi daha iyidir?
Turhan abi 80.000.000:1 dinamik kontrast olayıdır o tamamen fiyasko ya :) pazarlama ürünü aslında ama tepki süresi 1 ms olması mükemmel ama şöylede bir şey var hiç kullanmıyacağın hoparlöre para vermek istemeyebilirsin :) 27" e gelince eğer Cod,bf gibi FPS mi diyorlar bilmiyorum onlar için çok güzel oluyor büyük büyük. Ama strateji oyunlarında ekran hakimiyeti önemli olduğu için çok da büyük monitör alıp gözlerin yorulmasına gerek yok :)
Turhan abi 80.000.000:1 dinamik kontrast olayıdır o tamamen fiyasko ya :) pazarlama ürünü aslında ama tepki süresi 1 ms olması mükemmel ama şöylede bir şey var hiç kullanmıyacağın hoparlöre para vermek istemeyebilirsin :) 27" e gelince eğer Cod,bf gibi FPS mi diyorlar bilmiyorum onlar için çok güzel oluyor büyük büyük. Ama strateji oyunlarında ekran hakimiyeti önemli olduğu için çok da büyük monitör alıp gözlerin yorulmasına gerek yok :)Konrast olayıda hikaye zaten ama 1ms çok mantıklı. Özelliklerini belirtelim farkında olsun.
Kesinlikle. bence arkadaş buraya tam olarak ne oynuyacağını yazarsa ona göre önerebilriiz :) 23.6" için ve ilerde eyefinity gibi bir şey düşünüyorsan asusu al çünkü ekran çerçevesi çok ince ondan daha ince sadece viewsonicin 27" lik bir modeli var o kadar
bunu öneririm. 8 bit panel kullanıyor. 6 bit panellere göre görüntüsü çok daha kaliteli ve gerçek kontrast( statik kontrast) oranı 5000:1 yukarıdakilerin ise 1000:1
BENQ VW2424H 24" 1920x1080 4ms Full HD Siyah LED Monitör:http://www.eksenbilgisayar.com/s ... spx?productid=95830
Kesinlikle. bence arkadaş buraya tam olarak ne oynuyacağını yazarsa ona göre önerebilriiz :) 23.6" için ve ilerde eyefinity gibi bir şey düşünüyorsan asusu al çünkü ekran çerçevesi çok ince ondan daha ince sadece viewsonicin 27" lik bir modeli var oFPS ve RPG oyunlarını oynuyorum genellikle. :)bunu öneririm. 8 bit panel kullanıyor. 6 bit panellere göre görüntüsü çok daha kaliteli ve gerçek kontrast( statik kontrast) oranı 5000:1 yukarıdakilerin ise 1000:1Çerçevesi çok kalın geldi gözüme ve tepki süresi 4ms. Başka bir öneriniz var mı acaba?
BENQ VW2424H 24" 1920x1080 4ms Full HD Siyah LED Monitör:http://www.eksenbilgisayar.com/s ... spx?productid=95830Son Düzenleme: Veloce ~ 20 Haziran 2013 08:25
Ben tercihimi asustan yana yapardım.Ama kullanacak sensin karar senin Ben asusu öneririm.
Hem ekran kartında asusmuş kardeş olurlar.
FPS ve RPG oyunlarını oynuyorum genellikle. :)Çerçevesine bir şey diyemem ama piyasadaki 2ms lerin %99 u 2m değil gri den griye 2 msler tamamen reklam amaçlı kandırmaca o yüzden tepki süresine takılma ama çerçevesine bir şey diyemem Benq geçtiğimiz 5 6 senedir oyun monitörlerine hakim markaydı her ne kadar şuan bence Asus öne geçsede öyleydi alabilrsin çok güzel monitörÇerçevesi çok kalın geldi gözüme ve tepki süresi 4ms. Başka bir öneriniz var mı acaba?
tepki sürelerine aldanmayın. 1-2 ms yazanların hepsi griden griye tepki süresidir. led monitörlerin hepsi 5 ms dir. önemli olan panel kalitesidir. örneğin benim samsung monitör 2 ms iken arkadaşımdaki ips panel 7 ms olmasına rağmen tepki süresi benimkinden çok daha başarılı. görüntü çok daha akıcı. ben bu gün monitör alsam kesinlikle önerdiğim benq monitörü alırım. aman bütçeniz uygun ise ya ips panel ya da benq monitörde olduğu gibi 8 bit VA panel monitör alın.
tepki sürelerine aldanmayın. 1-2 ms yazanların hepsi griden griye tepki süresidir. led monitörlerin hepsi 5 ms dir. önemli olan panel kalitesidir. örneğin benim samsung monitör 2 ms iken arkadaşımdaki ips panel 7 ms olmasına rağmen tepki süresi benimkinden çok daha başarılı. görüntü çok daha akıcı. ben bu gün monitör alsam kesinlikle önerdiğim benq monitörü alırım. aman bütçeniz uygun ise ya ips panel ya da benq monitörde olduğu gibi 8 bit VA panel monitör alın.Aynen ben alırken aldandım samsung aldım 2 ms diye 8 ms dell ekranların yanıan bile yaklaşamıyor input lag değeri çok önemli en iyisi asus vg24qe bence şuan ama cok pahallı :D
Aynen ben alırken aldandım samsung aldım 2 ms diye 8 ms dell ekranların yanıan bile yaklaşamıyor input lag değeri çok önemli en iyisi asus vg24qe bence şuan ama cok pahallı :ben de bu hataya düşerek aldım monitörü. simdi başımı taşlara vuruyorum resmen. bari arkadaşlar bu hataya düşmesin istiyorum ama bizi dinleyen yok galiba :D
http://www.vatanbilgisayar.com/M ... ils.aspx?I_ID=59609 ben bunu aldım 30 kişiye sorsan 29 u güzel der banada öle dediler ama sonuç facia input lagda rezalet 2ms olmasına rağmen mouse da bile ghosting var çaresiz aldık kullanıyoruz işte bende söle bi öküzlük var hep aldıktan sonra derin araştırma yapıyorum :D bundan sonra alırsam asus Vg24QE alırım 3.1 ms ile en iyi değer onda şuan oyun için değer benim gibi 12 sene oyun oynamış her halta gözü takılan biri varsa bunu alsın :Dben de bu hataya düşerek aldım monitörü. simdi başımı taşlara vuruyorum resmen. bari arkadaşlar bu hataya düşmesin istiyorum ama bizi dinleyen yok galiba :
Son Düzenleme: okinkurt ~ 20 Haziran 2013 11:59
23" alırsan niye 27" almadım diye başını taşlara vurursun.(Aynı özellikler var kasdediyorum). Ben net kafede 70 masa içinden sadece 9 masada 32" Philips ekran var. Ve de kullandıkları ekran kartı 6670 - 6750 arası bir şey. Bu kartla çözünürlük 1440x1280 olması lazım her FPS ve Online oyunlarda gerçekten düşmanın nereden geleceğini çok rahat görebiliyorsun(biraz da kulağın varsa). Online oyunlarda ve AS3 gibi oyunlarda ayarları max. dayayıp 75Hz'e alıyorum ve dev ekranda hem full grafiklerde hemde tüm düşmanlarını göre göre oynuyorsun. Aynı şekilde Age Of Empires gibi oyunlardada köy kurup saldırılara karşı koymak için gene büyük ekran avantajdır. Fareyle gezmektense ekranda tüm şehri görmek daha mantıklı değil mi ? Gene de karak senin. Asusun monitörü alabilirsin ama dahili hoparlörü şöyle kullanmanı tavsiye ederim. Monitör ayarlarından sesin bass özelliğini kısıp tamamen sese odaklanmasını böylese hoparlörün sağlam kalmasını sağlarsın. Ama ses kasarken basslara daha çok ihtiyacın olacağı için masanın altına sadece subwoofer koyman çok iyi olacaktır. Ben şahsen sadece bassların derinlik farklarından dolayı nerden geldiklerini kestirebiliyorum. Milleti vurunca da "WallHack" oluyoruz o ayrı :D
Yani önermiş olduğunuz BENQ monitör ASUS'tan daha mı iyidir ki? Öyleyse sipariş geçeceğim hemen.ben kesinlikle benq alırdım. bir daha tn panel monitör asla almam.
buradaki kullanıcı yorumlarına bakabilirsin.
Baktım fps oyunlarında pek iyi değil atlamalar yaşanıyor gibi yorumlar var?ben kesinlikle benq alırdım. bir daha tn panel monitör asla almam.
Baktım fps oyunlarında pek iyi değil atlamalar yaşanıyor gibi yorumlar var?ben kesinlikle benq alırdım. bir daha tn panel monitör asla almam.
Baktım fps oyunlarında pek iyi değil atlamalar yaşanıyor gibi yorumlar var?alanların neredeyse hepsi monitörden memnun. örneğin gidip 1 ms tn panel aldığın zaman bundan daha iyi mi olduğunu düşünüyorsun? onlarda da atlamalar en az bunun kadar olur. en azından bunun renk derinliği çok daha iyi. çok daha kaliteli görüntü alırsın. oyunlarda hiç atlama olmasın istiyorsan plazma tv alman gerek
Yabancı bir forumda okumuştum bu ghosting gecikme vs bütün led ekranlarda var az veya çok önemli olan en azını bulmak diyordu hiç olmasın istiyorsanız crt kullanın demişler :D geçen crt yi kurdum 17 inç ufak gelsede hareketli görüntüde süper aleta sarılasım geldi :Dalanların neredeyse hepsi monitörden memnun. örneğin gidip 1 ms tn panel aldığın zaman bundan daha iyi mi olduğunu düşünüyorsun? onlarda da atlamalar en az bunun kadar olur. en azından bunun renk derinliği çok daha iyi. çok daha kaliteli görüntü alırsın. oyunlarda hiç atlama olmasın istiyorsan plazma tv alman gerek
Yanlış anladınız. Bir bilgim yok ki bu konularda 1ms daha iyi olduğunu düşüneyim. Sadece verdiğiniz linkte yazanı söyledim. Neyse teşekkür ederim. Sanırım BENQ yu alacağım. :)alanların neredeyse hepsi monitörden memnun. örneğin gidip 1 ms tn panel aldığın zaman bundan daha iyi mi olduğunu düşünüyorsun? onlarda da atlamalar en az bunun kadar olur. en azından bunun renk derinliği çok daha iyi. çok daha kaliteli görüntü alırsın. oyunlarda hiç atlama olmasın istiyorsan plazma tv alman gerek
Son Düzenleme: Veloce ~ 20 Haziran 2013 16:20