Monitör Sorunu..

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ReaL_isT
19-03-2004, 19:30   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj

Philips 107E5 monitör, asus 9520 fx 5200 magic ekran kartım var. Sorunum şu; mesela masa üstünde iken bi pencere acıyorum ve görüntü köşelerden milimetrik olarak büyüyo. pencereyi kapattığım zaman ise eski haline geri gelio bu sorun monitörle mi yoksa ekran kartıylamı alakalı?

hasanyasin
23-03-2004, 14:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Büyüyen ne? Milimetrik büyümeyle kastettiğiniz nedir? Pencereyi kapattığınız zaman eski haline dönen nedir?

ReaL_isT
25-03-2004, 19:33   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

:)) kusura bakmayın ben bile kendi yazımı okuyunca bişi anlamadım. büyüyen yer ekranın köşeleri mesela başlat menüsünün olduğu sol alt köşe ve sistem saatinin olduğu sağ alt köşe aynı şekilde üstteki köşelerde. hangi yineleme hızını beya hangi çözünürlükte kullanırsam kullanayım sorun düzelmio

hasanyasin
25-03-2004, 21:04   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Çok ilginç bir sorun...

Acaba doğru mu anladım? Masaüstünde herhangi bir pencere açtığınızda, ekran görüntünüz dışa doğru genişliyor ve bu pencereyi kapadığınız zaman içe doğru hareket ederek eski haline dönüyor...

Peki o zaman şunları sorayım: Bir pencereyi kapatıyorsunuz ve görüntünüz eski haline dönüyor; peki bu pencereyi minimize ettiğinizde de aynı şey oluyor mu? Bir de mesela iki pencere açtınız diyelim. O zaman birini kapatınca ne oluyor? Görüntü düzeliyor mu? Tüm pencereleri kapatmak mı gerekiyor yoksa? Bazı denemeler yaparak sorunu biraz daha açık hale getirmeye çalışalım isterseniz...

Monitör etrafında manyetik etkide bulunabilecek bir şeyler var mı? Acaba gerçekten de bu büyüyüp küçülme pencere açıp kapamakla mı bağlantılı; yoksa iki olay da aynı ana denk geliyor olabilir mi? Bu sorun önceden de var mıydı? Yoktuysa ne zaman başladı?

ReaL_isT
25-03-2004, 22:55   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

ewet gercekten ilginç bi sorun. Açıklamasıda zor ama elimden geldiği kadar açıklamaya çalışayım
1. Monitörün yanında manyetik etkide bulunacak hiçbişi yok.
2. Monitörü alalı 1 ay bile olmadı ve ilk günden itibaren böle
3. Bu sorun sadece pencere acıp kapamakla alakalı değil. başka bi şekilde şöle açıklıyim; Önce bi pencere acıyoruz. Sonra Pencereyi yarı boyutuna küçültüyoruz(sağ ust köşede,ortadaki, aşağı geri yükle butonuyla). şimdi pencere yarı boyutunda, tam ekran değil. Sonra pencereyi mouse un sol tuşuna basılı tutarak masaüstünde yavaş yavaş daireler çiziyoruz ve bilin bakalım ne oluyo? Cevap: Ekranda sizin cizdiğiniz dairelere simetrik olarak içe yada dışa doğru genişliyor.

Sevgili Hasan YASİN siz bi bakıma benim sorunumu doğru anladınız ama sorun pencereyi tam ekranda açtığım zaman değil(Zaten tam ekran uygulamalarda veya oyunlarda bu sorun olmuyo) tam ekran açmadığım zaman oluyo.Ayrıca sadece açtığım ilk pencerede bu sorun oluyo yani ekran dışa doğru genişliyo .ikinci yada daha sonraki açtığım pencerelerde daha fazla ekran genişlemesi olmuyo ve tüm pencereleri kapatınca ekran eski haline gelio.
Elimden geldiği kadar anlatmaya calıştım bu kadar oluyo:)
Anlaşılan biraz oynak bi monitörüm var :))

hasanyasin
26-03-2004, 10:09   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Monitörünüzü hemen aldığınız yere götürün ve nedir bu kardeşim böyle diye hesap sorun. Eğer arkadaşlarınız varsa yakınlarda, onların monitörlerini kendi sisteminize takarak ve kendi monitörünüzü onların sistemlerine bağlayarak deneme yaparsanız, sorunun kaynağının ne olduğunu çok daha iyi anlamış olacağınızdan, firmaya karşı da hakkınızı çok daha iyi savunabilecek duruma gelmiş olacaksınız...

Sorunun kaynağı konusunda gerçekten hiçbir fikrim yok ve çok merak ediyorum. Monitörü bu denemelere tabi tuttuktan sonra durumu bildirirseniz çok memnun olurum.

hasanyasin
26-03-2004, 10:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Aklıma gelen bir şey var, olur da belki: Monitör kablonuzu söküp takmayı denediniz mi? Kablonuzu kontrol edin, ezilmemiş olsun, bir de kablo ucuna dikkatle bakın, hiçbir iğne bozulmamış olsun. Sonra düzgünce takın kabloyu ve tekrar deneyin bakalım aynı şey oluyor mu...

SimSir
27-03-2004, 01:19   |  #8  
Taze Üye
9 mesaj

bendede buna benzer bir sorun. Bendepencereleri açtığımı zaman çok az değişikliye uğrıyor. ama okdar dikkat etmessen farkedemesin. ama tam boy değilde normal de iken pencere başlığını sağa sola oynatttığım zaman kıpıdamalar oluyor. Sen gene iyisin bende pembelikte yapıyor :) bu forumdaki "monitörümde pembelik" başlığı altında okuyabilirsin