ben başka konuda bilgi vereyim,hdmi kalitelidir felan diyenler olmuş.hdmi ile dvi'ın görüntü aktarımı ve kalitesi yönünden hiç bir farkı yoktur.Görüntü olarak düşündüğünüzde aslında hdmi de dvi, ama fark ne derseniz hdmi aynı anda hem görüntü hem ses aktarır.yani Hdmi= Dvi+ sestir.birde soketler farklı..
bilgisyara bağlayacaksaınız hdmi olayını çok takmayın kafanıza hiç önemli değil, dvi olsun yeter...
Sen burayı araştır sonra gel ne gibi farkları var ne gibi farkı yok...
Monitör tavsiye ?
- 1
- 2
http://www.vatanbilgisayar.com/s ... ils.aspx?I_ID=38406
P2250 yi öneririm kendimde kullanıyorum oldukça da memnunum ayrıca 30 gün ölü pixel garantisi veriyor o yüzden monitörü vatan dan alın derim, sonra o kadar para veripte ölü pixel çıkarsa canınnız yanmasın
https://www.chip.com.tr/forum/sam ... lemesi_t123940.html
Bakın burda bir kaç bilgi vermiştim monitör ile ilgili
Ben sadece ne yapın edin LG W2261 Alın diyorum.İstanbul içinde bulabilseydim kesin onu alırdım vatanı aradım 1-2 hafta içinde stoklarına girecekmiş goldda buldum ordada stoklarda yok monitör piyasada kalmamıs kapıs kapıs gidiyor valla :) monitörüm olsaydı beklerdim ama şu an kararsızım belki samsung p2250 yi alabilirim.Tüm yardımcı olan arkadaslara teşekkürler.
Verdiğim linke bakın orada kargo ile teslim yapan lar var.
http://www.teknofiyat.com/?search=W2261&altlimit=&ustlimit=
Sizin vermiş olduğunuz miktara en uygun gelen sizin ilk mesajınızda vermiş olduğunuz Samsung monitör olabilir Ama almışken iyi birşey alayım diyorsanız Samsung 226cw veya P2250 ( araştırdım gerçekten çok iyi )
bunlar işinizi çok rahat görür ama LG hakkında pek iyi yorumlar okudum dersem yalan olur.
Arkadaş tutturmuş bir LG diye ama Samsung işi biliyor.
www.google.combence önce siz araştırsanız daha iyi olacak, konu dağılmasın,hdmi ve DVi'ın görüntü aktarımı yönünden farkı yoktur.siz hdmi ,dvi,vga bu kavramları karıştırıyorsunuz heralde.Ayrıca google da hdmi'ın dvi dan görüntü için daha kaliteli olduğunu söyleyen ne türkçe ne yabancı tek bir kaynak ta bulamazsın.Çünkü yok öyle bir şey (denemesi bedava)
Sen burayı araştır sonra gel ne gibi farkları var ne gibi farkı yok...
bence önce siz araştırsanız daha iyi olacak, konu dağılmasın,hdmi ve DVi'ın görüntü aktarımı yönünden farkı yoktur.siz hdmi ,dvi,vga bu kavramları karıştırıyorsunuz heralde.Ayrıca google da hdmi'ın dvi dan görüntü için daha kaliteli olduğunu söyleyen ne türkçe ne yabancı tek bir kaynak ta bulamazsın.Çünkü yok öyle bir şey (denemesi bedava)
2 monitörde aynı sanırım özelliklerine bakacak olursak lg nin bi +sı hdmı fiyatlarıda aynı olunca insanın aklına lg daha bi yatıyo samsungu kötülemiyorum bugidişede zaten samsung alıcam ve samsung p2250 sonucta yabana atılacak bi monitör değil eğer lg yi bulamayıp samsungu alırsam hiçte pişman olmam giden bir hdmi olsun yav :)
Edit: Bu arada benm ekran kartımın belleği 512 mb 22 inch monitörde bi sorun teşkil edermi ?
Yahu YUV tv standardıdır.pc monitorler yuv değil rgb standardı.Arkadaş monitor demiş LCD tv değil.
HDMI 2560x1600 e kadar@ 32bit digital görüntü+ses , DVI-I 1920x1200'e kadar @ 32bit sadece digital görüntü taşır .Ordaki görüntü derinliğini ile bu max.çözünürülük farkına atıf yapılmış.yoksa aynı görüntüyü daha derin daha kaliteli verir değil. Neyse gereksiz başlığı kirletmeyelim.Artıuk siz ne derseniz kabulüm..Son Düzenleme: recep34 ~ 12 Eylül 2009 02:40
2 monitörde aynı sanırım özelliklerine bakacak olursak lg nin bi +sı hdmı fiyatlarıda aynı olunca insanın aklına lg daha bi yatıyo samsungu kötülemiyorum bugidişede zaten samsung alıcam ve samsung p2250 sonucta yabana atılacak bi monitör değil eğer lg yi bulamayıp samsungu alırsam hiçte pişman olmam giden bir hdmi olsun yav :)Benim ekran kartımda 512 mb herhangi bir sorun teşkil etmiyor, sadece 1920x1080 pixel de oyun oynarken aynı kartın 1 gb olanından bir kaç fps daha düşük alırsın onuda gözle anlamassın zatenEdit: Bu arada benm ekran kartımın belleği 512 mb 22 inch monitörde bi sorun teşkil edermi ?
Tüm ilgilinenlere teşekkürler @Ahmet_79 bu arada sistemin neredeyse yarısını senin önerilerinle topladım :) bugün media markt te samsung p2250 yi gördüm tasarımı harikaydı dokunmatik tuşlar fln görüntü de o biçim 370 e buldum sanırım samsung alıcam.
- 1
- 2