Monitörün ekran çözünürlüğü değişti!

by phy
30-12-2011, 18:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Beyler kusura bakmayın burayı uygun buldum konuyu açmak için. 

Lütfen ya yardım edin, benim monitör DATRON 983A , ekran kartı Nvidia Geforce 8500 GT , dün gayet çalışan bilgisayarımın ekranı, bugün resmen kafayı yedi. 

Ben normalde çözünürlüğü 1440x900 olarak kullanıyorum. Dün böyleydi. Bugün açtığımda böyle bir bulanıklık falan hissettim. Çözünürlük değiştiğini anladım, baktım çözünürlüklere , fırlamış resmen , 2000'lere kadar bayaa bi çıkmış. Noldu dedim, neyse dedim ben 1440x900 yapayım dedim, ama bir baktım o yok. 1360'dan 1600'e geçmiş çözünürlük. Baktım internetten , bi tane adam buldum benzer sorunla karşılaşan. Ondan da bir şey anlamadım. Nasıl düzelteceğim sizce, monitör mü eskidi anlamadım gitti. Belki babam değiştirdi dedim ilk ekran çözünürlüğü değişince, ama çözünürlükler aşmış kendini. Tamam dedim o yeni çözünürlükleri deneyeyim dedim, onları yapınca da out of diye bir uyarı çıkıyor ekranda, menu düğmesine basıyorum diğer çözünürlük oluyor. 

Lütfen yardım edin, çok sinir oldum gerçekten. Ekran kartı falan, güncel. Ama o arkadaşın konusuna baktığımda monitörün driverini güncelle falan deniyordu, baktım internetten driverini bulamadım. Lütfen bi çare , bi derman bulun. 

Şimdiden teşekkürler...

dervipasa
30-12-2011, 20:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
650 mesaj

benzer şey işyerinde başıma geldi
1680*1050 max çöznürlük olan monitöre ekran kartı 2536*1600 gibi bi türlü istediğim gelmiyor o çözünürllükler seçeneklerde yoktu
çözümü monitör kablosunu degiştrdik
bu kabloların içinde de dönüştürücü için alet varmış o bozuluyormuş
sorun düzeldi

by phy
02-01-2012, 17:51   |  #3  
OP Yeni Üye
29 mesaj

çok sağol kardeşim, bi denerim. Teşekkür ederim.