Monitörün görüntüsü başımı döndürüyor

Snake Plisken
26-03-2008, 21:20   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj

Merhaba arkadaşlar. Formattan sonra bir sorun yaşadım. Monitörün görüntüsü başımı döndürmeye başladı. Önceden böyle bir sorun olmuyordu şimdi olmaya başladı. Önceden Windows XP Service Pack 1 İngilizce yüklüydü. Şimdi Windows XP Service Pack 2 Boot Türkçe'yi kurdum ve bu sorunu yaşamaya başladım.

Ekran kartım 256 MB GEFORCE 7800 AGP. Monitörüm 22 İNÇ PHILIPS BRILLIANCE 202P7 CRT.

Herz oranında bir sorun yok düşük değil , 60 Herz değil. Bilgisayarı 640x480 çözünürlük , 150 Herz yenileme oranında kullanıyorum.

Windows'da görüntü ayarlarını değiştirebileceğim bir yer var mı? Yazının şeklini ve boyutunu , renkleri , görüntüyü , çıkan harflerin büyüklüğünü vb. , ekran kartımda ve monitörümde görüntü ayarlarını değiştirebileceğim bir yer var mı?

Ekrana baktığımda başımın dönmesini engelleyebilecek ayarlar var mı Windows'da?

Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler.

uGuR.uK
26-03-2008, 22:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

nası bi ayarla kullanıyorsun ekranı sen? 22inçlik bi ekranda 640*480 cozunurluk yapılırmı? ekranına uygun yüksek bi cozunurluk sec, ayrıca o herz ayarı kısmından "bu monitorun gorunteleyemeyecegi modları sakla" secenegini secip listeden en yüksek hızı sec.

Borga-x
27-03-2008, 09:09   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

hakıkatten 22" bır monıtor nasıl olurda 640x480 kullanılır aklım almıyor.

nomerciless
28-03-2008, 19:50   |  #4  
Taze Üye
8 mesaj

sen o çözünürlüğü 1280x1024 yap eğer yazılar çok küçülürse dpi ayarlariyla oyna ve normal ayarına getir..

CcesusS
31-03-2008, 08:44   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

ben ce arkadaş görüntü ayarlarını degiştirecegi yeri bilmiyor =)

CcesusS
31-03-2008, 08:47   |  #6  
Taze Üye
9 mesaj

arkadaşım sag tıkla ondan sonra özellikler de sonra en solda ayarlar var onu tıkla çıkacak olan yerde bütün ayarları degiştriebilirsin herz ayarları için de gelişmişi tıkla oraları kurcala onuda ayarla genelde en yüksek seçilir sende öle yap heh eger benim monitorum oradaki ayarlardan hiç birini desteklemiyor dersen bana cevap yaz ben sana onunda çözümünü anlatayımm ok

Borga-x
31-03-2008, 09:18   |  #7  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
CcesusS
herz ayarları için de gelişmişi tıkla oraları kurcala onuda ayarla genelde en yüksek seçilir sende öle yap heh eger benim monitorum oradaki ayarlardan hiç birini desteklemiyor dersen bana cevap yaz ben sana onunda çözümünü anlatayımm
Boyle bır secenek varmı yahu. Kurcala...Beğenmedim Normalde en dusuk secılırkı yuksek Hz'ler secıldıgınde bazı monıtorlerde Hz modulunu yakarsın. Monıtorun destekleyecegı en yuksek Hz degerının işareti orda var zaten. En fazla 75Hz'dır kı buda fazlasıyla yeter.

GTBlack
31-03-2008, 18:39   |  #8  
Üye
84 mesaj
Snake Plisken
Merhaba arkadaşlar. Formattan sonra bir sorun yaşadım. Monitörün görüntüsü başımı döndürmeye başladı. Önceden böyle bir sorun olmuyordu şimdi olmaya başladı. Önceden Windows XP Service Pack 1 İngilizce yüklüydü. Şimdi Windows XP Service Pack 2 Boot Türkçe'yi kurdum ve bu sorunu yaşamaya başladım.

Ekran kartım 256 MB GEFORCE 7800 AGP. Monitörüm 22 İNÇ PHILIPS BRILLIANCE 202P7 CRT.

Herz oranında bir sorun yok düşük değil , 60 Herz değil. Bilgisayarı 640x480 çözünürlük , 150 Herz yenileme oranında kullanıyorum.

Windows'da görüntü ayarlarını değiştirebileceğim bir yer var mı? Yazının şeklini ve boyutunu , renkleri , görüntüyü , çıkan harflerin büyüklüğünü vb. , ekran kartımda ve monitörümde görüntü ayarlarını değiştirebileceğim bir yer var mı?

Ekrana baktığımda başımın dönmesini engelleyebilecek ayarlar var mı Windows'da?

Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Yardım edebilirseniz çok sevinirim. Çok teşekkürler.

Dostum sen miyop olmalısın 640x480 ile 22" bir LCD de nasıl bakabildin anlamıyorum.Arkadaşların dediği gibi düzelttiysen ne mutlu sana