TerminatoR sormuş:
Bilgisayarım açıldıktan sonra yeniden başlatma veya çözünürlüğü değiştirecek(buna windows ayarlarından çözünürlük değiştirme işlemi de dahil.) herhangi bir işlem yaptığımda monitör kendiliğinden siyahlaşıyor.(bu siyahlaşma tamamen kapanma değil.Gamma ayarı 0.01 olduğunda oluşan görüntü gibi.Çok mat bir görüntü de olsa var.) Ve bir daha kapatıp açtığımda ekrana görüntü geliyor, 1 sn.sonra görüntü gidiyor. 5-6 defa monitörü açıp kapatıyorum ancak öyle görüntü geliyor(kalıcı bir şekilde). 1440x900 dışındaki herhangi bir çözünürlüğe geçtiğimde bu sorunla karşılaşıyorum. Riva Tuner yazılımında refresh rate'i 60 Hz'e sabitlemeyi denedim. Makineyi ilk açtığımda riva tuner'in ayarları geçerli olmakla birlikte çözünürlük geçişlerinde sorun olmuyor. Ama monitör uyku modundan çıktığında ya da düğmeden kapatıp açtığımda yine aynı sorun beliriyor. Monitörü kapatıp 5 sn. sonra açtığımda bile aynı sorun oluyor(çözünürlük değişmemesine rağmen) Ben ekran kartı kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum. Fakat emin değilim. Hp nin teknik servisi sorunun bende olduğunu söylüyor ve 1440x900 ü desteklemeyen oyunları(eski oyunları) oynamamam gerektiğini söylüyor. Counter-Strike 1.5, age of empires 2 gibi oynamayı sevdiğim bir çok oyunda bu destek yok. İnternet cafelerde de o kadar yeni makine var ama hiçbirinde 1440x900 dışındaki çözünürlükleri desteklememe gibi bir sorun olmuyor. Bilgisayarımı uzun süre 1440x900 çözünürlükte açık bıraktığımda hiçbir sorunla karşılaşmıyorum. Yani bilgisayarımı oyun oynamak için aldım, şu anda canımı o kadar sıkıyor ki bu durum oyun oynamak istemiyorum. Ne yapmalıyım? Yardım edeceklere şimdiden teşekkür ederim...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
HP Pavilion Elite m9325.tr masaüstü bilgisayar. + Hp w1907v lcd monitör...
intel core2duo e8400 işlemci
3 gb ram
320 gb seagate sata hdd
nvidia geforce 9600 gs
tsst corp. dvd-writer.
Orijinalde windows vista ile geldi sistem ancak ben sonradan windows xp yükledim. Aynı sorunlar vista'da da vardı. İşletim sistemi değişimi sorunumu değiştirmedi...
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11 (.NET CLR 3.5.30729)