Monster-laptop Oyuna girince kapanma sorunu

Sirano
12-05-2022, 06:20   |  #1  
Sirano avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2022

Merhaba , bilgisayarım ; Monster Q47ms-17631 ...  Son 2-3 aydır ara sıra kendiliğinden kapanıyor , özellikle oyun oynarken. İçini temizledim , termal macunlarını yeniledim , format attım ama düzelmedi. İnternet siteleri üzerinden oynanan bir kaç megabytlık eski ateri oyunlarını oynarken bile kapanıyor bazen. Sorun ekran kartında mı acaba diye FurMark ekran kartı stress testi yaptım. 10 dakika yeterli olur sıcaklık 95 in üstüne çıkarsa sıkıntı vardır diye öğrendiğim için , 10 dakika test yaptım sıcaklık max : 87 ye kadar çıktı 87 derece de sabitlendi daha fazla çıkmadı. Yani sanırım ekran kartında bir sorun yok. Fanda gayet düzgün çalışıyor. Sorunu anlayamadım gitti arkadaşlar. Tam bir kapanma değil de böyle nasıl anlatsam uyku modu da değil ama galiba hazırda beklet moduna alıp kapanıyor bilgisayar. Şöyleki ; Önce ekran kararıyor ama bilgisayar çalışmaya devam ediyor , 30-40 saniye kadar o şekilde bekliyor sonra kapanıyor. Tekrar açma kapama tuşuna bastığımda yeniden başlatılmış gibi değil de hazırda beklet modundan çıkarmış gibi açılıyor bilgisayar yani kapanmadan önceki oyun ve internet siteleri hala açık durumda oluyor. Bilgisayar bu şekilde açılırken dikkatimi çeken iki şey var ; Birincisi bazen batarya göstergesinin üzerinde kırmızı bir çarpı işareti yanıp sönüyor , batarya zaten yıllardır ölü fişe takmadan çalışmıyor bilgisayar , neden böyle uyarı veriyorsa anlamadım. Normalde sağ alttaki batarya simgesinin üstüne tıklandığında ''%0 kullanılabilir prize takılı dolmuyor'' yazması lazım. İkincisi ise bilgisayar açılırken bazen oturum kilitli diyor oturumu açmıyor şifre istiyor. Halbuki ben şifre falan koymadım hiç bir zaman. Format attım yine aynı yani değişen bir şey olmadı , bu şekilde kapandığında ve tekrar açma düğmesine bastığımda oturum kilitli diyor üzerine tıklayınca ya da entera basınca bazen açılıyor bazense şifre istiyor. Şifre istediği zaman tabi herhangi bir şifrem olmadığı için geri seçeneğine tıklıyorum ve bu kez bilgisayar tamamen kapanıyor. Sonra tekrar açmak zorunda kalıyorum , tekrar açılırken bir sorun olmuyor. Böyle bir kısır döngü yaşıyorum acaba bir fikri olan var mı ? Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler...

excel_mustafa
12-05-2022, 19:10   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

cpu-z ile stres test yap ve sıcaklığı kontrol et. düşük watt lı bir macun kullandıysan aşırı ısınıyor olabilir. hd tune ile yavaş hızda badsector testi yap. memtest86 ile ram testi yap. sorun bulunmazsa muhtemelen anakart arızalıdır.

Sirano
12-05-2022, 19:45   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2022

Acaba bilgisayarın şarj adaptöründe sıkıntı olabilir mi diye düşünüyorum şimdi. Çünkü daha önce iki kere kablosu yanmıştı. Prize takılan taraftaki adaptöre takılıp çıkarılabilen kablo yanmıştı 2 kere değiştirmiştim.

excel_mustafa
12-05-2022, 22:24   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,443 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

kablo yandıysa adaptörde ciddi bir sıkıntı vardır. arızadan dolayı yeterli amperi veremediği için laptop uykuya geçiyor olabilir. monster servisinden orijinal adaptör satın alabilirsin.

seto__
15-05-2022, 14:42   |  #5  
seto__ avatarı
Yönetici
Teşekkür Sayısı: 41
868 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Monster'ın kendi sitesinde göremedim şarj aletini ama müşteri hizmetlerini arayıp sipariş verebilirsin.