Moskof Cariye Hürrem/Demet Altınyelekioğlu

Lola
07-11-2010, 22:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Moskof Cariye Hürrem

Haremden saltanata giden tehlikeli yolda yürüyen bir kadın.
Hürrem, tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve yazarımız Demet Altınyeleklioğlu, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir Hürrem hikayesi anlatırken, 16. Yüzyılın saray atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor 16. yüzyılın özellikle ilk yarısına hiç kuşkusuz

Osmanlı Hakanı Kanuni Sultan Süleyman, İngiltere Kralı Sekizinci Henry ve Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken damgasını vurmuştu. Bu hükümdarların iktidar mücadesi ve savaşları kadar aşkları da tarihin seyrini değiştirdi. Sultan Süleyman ve güzel cariyesi Hürrem, Sekizinci Henry'nin başını kestirerek öldürdüğü iki kraliçesinden biri olan Anne Boleyn ve Şarlken'in Avrupa'yı din savaşlarına sürüklemesinde başrolü oynayan karısı Isabella…

Birbirini tanımayan bu üç güzel kadının, hemen hemen aynı yıllarda iktidar mücadelesi verdiği üç saray, romanlara, filmlere, TV dizilerine ilham veren büyük aşklara, inanılmaz entrikalara, komplolara, kanlı cinayetlere sahne oldu.

Fakat bu öykülerin hiçbiri; haremle, dünyanın en kudretli hükümdarı Sultan Süleyman arasındaki tehlikeli yolda yürüyen Hürrem'in macerası kadar masalsı değildi.
^Alıntıdır.

*** Bu kitabı gerçekten çok beğendim.Bir oturuşta 100 sayfa okuyabileceğiniz türlerden.Okumanızı tavsiye ederim.

dervipasa
07-11-2010, 23:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
650 mesaj

ayrıca bir süre sonrası da burada
Ann Chamberlın- Safiye Sultan seriyi okuyabilirsiniz

dasti
30-05-2011, 15:12   |  #3  
dasti avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,962 mesaj

Türk ve dünya edebiyatında Osmanlı dönemini konu alan pek çok kitap okudum, hatta direkt Hürrem Sultan'ı anlatan o kadar kitap bitirdim ama hiçbirisi Demet Altınyeleklioğlu'nun Moskof cariye Hürrem'i kadar güzel değildi.

Demet Altınyeleklioğlu Hürrem'i öyle güzel hayal etmiş, öyle güzel anlatmış ki kitabını elimden bırakamadım resmen.

Dün de Mihrimah'ı ararken yine Demet Altınyeleklioğlu'nun Nurbanu Sultan'ını buldum ve hemen aldım. Bakalım onda nasıl bir dünya var, çok merak ediyorum :)