Motorola, ABD'deki liderliğini kime bıraktı?

CHIP Online
09-11-2008, 13:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Uzun zamandır ABD cep telefonu pazarının lideri olan Motorola'yı geride bırakan isim kim oldu?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Moto ... e-birakti_9493.html

Resimlerle: Cep telefonlarının çeyrek asırlık hikayesi

Geçtiğimiz günlerde dünya genelindeki cep telefonu satışlarında hangi markaların pazar payını arttırdığını ve hangilerinin sahip olduğu pazarları hızla yitirdiğini sizlere IDC'nin yayınladığı son rapora göre duyurmuştuk.

Bu araştırmaya göre yılın üçüncü çeyreğindeki en büyük sıçrayışı %21.6'lık bir oranla Samsung gerçekleştirmişti. Yine aynı tabloya göre yılın en kötü satış rakamına ulaşan ve pazar payını yaklaşık %31.7 oranında kaybeden marka ise Motorola olmuştu.

Dünya genelini kapsayan ve bu yılın üçüncü çeyreğini baz alan IDC'nin araştırmasının hemen ardından Cuma günü, araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan ve sadece ABD cep telefonu pazarını kapsayan rapora göre Samsung, uzun bir süredir mobil telefon pazarının lideri olan Motorola'yı yılın üçüncü çeyreğinde geçerek ilk sıraya oturmayı başardı.

ABD mobil telefon pazarının sırasıyla %22.4 ve %20.5'ini elinde bulunduran Samsung ve LG, gün geçtikçe ülke çapındaki ağırlığını da arttırıyor.

Sonuç olarak, 2004 yılından bu yana ABD cep telefonu pazarının lideri olan Motorola, %32.7'lik pazar payını %21.1'e düşürerek kral koltuğunu terk etmek zorunda kaldı.


Tüm konu: Motorola, ABD'deki liderliğini kime bıraktı?

Resimlerle: Cep telefonlarının çeyrek asırlık hikayesi

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Motorola son kalesini de kaybetti: Şimdi ne olacak?