Mozilla 'da Truva Atı...

Turkish Developer
10-02-2010, 11:10   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Mozilla, kullanıcılarını kızdıracak ve güvenlerini istismar edecek bir yanlış hataya meydan verdi.

Mozilla Firefox, kendi resmi sitesinden paylaşmış olduğu Sothink Web Video Downloader Version 4  ileMaster Filer uygulama eklentilerinin içinde kodlanmış Trojan (Truva atı) krizinin tepkisiyle çalkalanıyor

Win32.LdPinch.gen  ve Win32.Bifrose.32.Bifrose Trojan zararlılarına saptanan uygulamalar siteden derhal kaldırıldı, Fakat ; uygulama kaldırılmış olana kadar, ne yazıkki binlerce kişi tarafından bu uygulamalar eklenti olarak kuruldu ve kullanıldı.

Bu uygulamaları kullanıyorduysanız tehlike içinde olabilirsiniz , işletim sisteminizi güncel bir veri tabanına sahip güvenlik programıyla ve Worm - Malware avcısı araçlar ile taratmanız gerekiyor. Aksi halde gün geçtikçe bu zararlılar sisteminizde barınıyorsa, kolay bir kurtulma şansı tanımıyor.İşletim sisteminizi  formatlamanızıda gerektirebilir.

CHİP ONLİNE

HActeX
10-02-2010, 11:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,275 mesaj

Yazıdanda Görüldüğü gibi bir yanlış meydana geldi deniyor
AMA İnternet Explorer da Onlarca HATA var

Turkish Developer
10-02-2010, 12:02   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: HActeX  
Yazıdanda Görüldüğü gibi bir yanlış meydana geldi deniyor
AMA İnternet Explorer da Onlarca HATA

Dikkat etmezseniz , hata ve kaza yapma olasılığınız heryerde büyüktür :)
Güvenlik açıkları ile, Sistem içindeki Virüs faaliyetleri arasında ne yazıkki fark vardır. Hatanın da hatadan farkı vardır :)  İnternet Explorer in niçin böyle bir açık kaynak eklentilerine çokça sıcak bakmadığı, ve sürüm desteğine yönelik çalışma içinde olmadığını daha iyi düşünebiliriz.

Sevgiler.

mete_22
10-02-2010, 14:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
377 mesaj

geçmiş olsun ne diyelim :D

Fransuva
10-02-2010, 14:17   |  #5  
Fransuva avatarı
Yıllanmış Üye
141 mesaj

Ana sayfada günler önce verildi tekrar tekrar konu açılmasının anlamı ne acaba ilginç..Mozilla kullanan kişiler İE kullanan kişiler arasında farklar var..İE kullananların % 90 u İE harici bir browser olduğunun bile haberi olmayan kişiler..Çoğunun adam akıllı anti-virüs programı bile yok..Ve bu haberde sadece Windows Kullanıcılarının etkilendiği yazıyordu..Burdan biri çıksın ve desinki ben mozillanın bu eklentilerini indirdim pc ime virüs girdi banka hesaplarım çalındı makinem mahvoldu vs vs varmı diyen??</p

Turkish Developer
10-02-2010, 15:34   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
671 mesaj
Alıntı: Fransuva  
Ana sayfada günler önce verildi tekrar tekrar konu açılmasının anlamı ne acaba ilginç..Mozilla kullanan kişiler İE kullanan kişiler arasında farklar var..İE kullananların % 90 u İE harici bir browser olduğunun bile haberi olmayan kişiler..Çoğunun adam akıllı anti-virüs programı bile yok..Ve bu haberde sadece Windows Kullanıcılarının etkilendiği yazıyordu..Burdan biri çıksın ve desinki ben mozillanın bu eklentilerini indirdim pc ime virüs girdi banka hesaplarım çalındı makinem mahvoldu vs vs varmı diyen??

Sn. @Fransuva,,
Ana sayfada geçen bir haberin ,  detaylarını ve sitesinin sonradan yer alan duyurularını,aynı sitenin  forum alanında paylaşmanın anlamı olup olmadığını düşünmeniz yersizdir. Kaldıki bir yerden kopyalama içerikte değidlir ve bağlantı linkleri gizlenmiyor. Kaldıki yine CHİP Online kaynağıyla sunuluyor.

Bu haberin paylaşılması için; Birinin çıkıp, bu eklentiden virüs kapıp banka hesaplarının kurcalanması ve sistemine zarar verilmiş olduğunu belirtmesi gerekmiyor. İnternet Explorer 6 daki açığı üzerinden de banka bilgilerinin çalındığını ifade eden de olmamıştı ya oda bir diğer muamma..

Gelelim iddianıza;
'' İE kullananların % 90 u İE harici bir browser olduğunun bile haberi olmayan kişiler.... '' Bu iddianızın bilgisini doğrulayacak bir araştırma şirketinin veri ve istatistiki oranlarının paylaşıldığı / duyurulduğu kaynak link gösterirmisiniz mümkünse ?

İnternet Explorer düşmanlığını bundan başka açıklamalarla , daha çok belirgin ifade edemezdiniz.

Kaynak ve bağlantı gösteremiyorsanız,; Lütfen konuyu özünde sürdürmeye devam ediniz. Tarayıcı kıyaslama ve değerlendirmelerini başka ve ilişkili başlık altında sürdürmenizi istirham ederim.

Saygılar.

Conspirator
10-02-2010, 17:11   |  #7  
Conspirator avatarı
Yıllanmış Üye
479 mesaj

Google Chorme Forever Diyorum İyiki Mozilla Kullanmıyomuşum :D

Burak Torun
10-02-2010, 18:09   |  #8  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Aslında bu biraz da Mozilla düşmanlarının suçu diye düşünüyorum. Mozilla'yı kötülemek isteyenler yapmıştır tahminen, tabiki Mozilla Labs'ın da büyük hatası var, eklentiyi sitenin içeriğine eklemeden önce bir bakması lazımdı virüslü mü değil mi diye...

Qromodynmc
10-02-2010, 18:45   |  #9  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

insanoğlu işte hata yapabillir:),aynı hataları yenilerse işte o zaman kötü olduğu düşünülebilir..

CarL CoX
10-02-2010, 20:46   |  #10  
CarL CoX avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
614 mesaj

iyiki chrome'a geçmişim :)

ismet35
10-02-2010, 21:50   |  #11  
ismet35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,037 mesaj
Alıntı: ~~€zgi~~  
Olacağı buydu Safari ye geçin rahat edin bırakın şu firefostirik i moztirik in tarayıcısı çin malı...:):):) Apple e geç hayatını yaşa zaten ie ye tarayıcı lafı çok büyük övgü olur.Kağnı arabası Safari:):) Ve Chrome:) harika ikisinide seiyorum...:) Pis tilki kullanmayın am aopera da iyi:):)
Her tarayıcı konusunda böyle olay yaratacak mesajlar atıyorsunuz.
Amacınız olay çıkartmak mı sizin ?
Olabilir Chrome sanki sütten çıkmış ak kaşık.
IE ye tarayıcı lafı çok büyük övgü olur.
Ama şunu bilin ki ne Mozilla ne Chrome vardı hepiniz bal gibi IE kullanıyordunuz.
Siz yarın bigün Windows'a laf atmaya başlarsınız.

feanorking
10-02-2010, 22:58   |  #12  
feanorking avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
1,687 mesaj

işin doğrusu gerçektende sadece hiç birşeyden anlamayan kullanıcıların tercihi genelde ie. bende 2 yıl öncesine kadar ie'den başka tarayıcı olduğunu bilmiyordum ve kullanmıyordum dolayısıyla. ama firefoxu gördüm şimdi 4 tarayıcıyıda kullanıyorum hepsinin farklı marifetleri var sadece ie hariç. araştırma istiyorsan mahallene bak. sadece bizim sokakta 17 tane pc kullanıcısı var ama 8 kişi firefox gerisi ie kullanıyor. 5 kişiye sadece ben ffyi gösterdim. ie kullananlar 1 kişi hariç sadece oyun oynayabilen ve nette gezinebilen. kişiler. o 1 kişide işinden dolayı ie kullanıyor.
AMD KULLANIN, KULLANMAZSANIZ ZATEN KENDİNİZDEN KILLANIN....

Boracalin
11-02-2010, 00:29   |  #13  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj
Alıntı: ~~€zgi~~  
Olacağı buydu Safari ye geçin rahat edin bırakın şu firefostirik i moztirik in tarayıcısı çin malı...:):):) Apple e geç hayatını yaşa zaten ie ye tarayıcı lafı çok büyük övgü olur.Kağnı arabası Safari:):) Ve Chrome:) harika ikisinide seiyorum...:) Pis tilki kullanmayın am aopera da iyi:):)
Abartmayın , kırk yılın başı bir hata ile karşılaşılmış bu saldırı nedir ? Keçi ile koyunun hikayesine dönmüş... Hani birbirlerinin arka taraflarını görüp yorum yaptıkları...
Safari değil miydi en hızlı hacklenen ? 
Opera da sağolsun %3'ü aşamadı daha.... 
Chorome'a sözüm yok birde eklentileri sınırlı olmasa... 
İe zaten söz etmeye değmez... Bir diğer anlamadığım noktada tarayıcını kuruyorsun işe yarar bir iki eklenti kurdunmu çoğunlukla yeterli oluyor... Ama bazı kullanıcılar görmemişler gibi Allah ne verdiyse eklenti anlamında kurmaya çalışıp sonrada çocuklar gibi mızıyorlar. Yok firefoxum çok yavaş yok tarayıcım çöktü yok geç açılıyor v.s. v.s....Firefox+Chrome... diğerleri bana göre yalan...(bu arada safari ile net'in tadına nasıl varabiliyorsunuz ? hiç bir flashlı siteyi doğru dürüst göremiyorken ?)

bilgi_çağı
12-02-2010, 16:58   |  #14  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

Şükür ki bu iki uygulamayı da kullanmıyorum.

rare81
12-02-2010, 18:22   |  #15  
rare81 avatarı
Yıllanmış Üye
101 mesaj

Bu hata firefox'un değil o eklentiyi yapanların suçu.2 tane virüs bulundu diye firefoxtan vazgeçecek değilim.
Kasıtlı birşey olduğuna inanmak zor.İE nin de zamanında ve hala birçok açığı var bence.Microsoft o açıkları kasıtlı mı yapıyor. Tabii ki hayır.Mozillanın da gözden kaçan bir hatası olarak görüyorum ve art niyet aramıyorum.

kral05
14-02-2010, 19:42   |  #16  
Yeni Üye
23 mesaj

Firefox kullanmadan hakkında yorum yapamazsın arkadaşım
o kadar eklenti var 2 tanesinde virüs varmış diğerlerindeki açıkları duymadın galiba
İE Chrome opera ve Firefox yüklü sistemimde ama firefox eklenti ve About:config bölümünden yapılan ayarlarla diğerlerinden çok kullanışlı ve pratik  halde
tavsiyem denemeyen arkadaşlar denesin
---------------Firefox FOREVER-----------

_eFeKenTLi_
21-02-2010, 04:25   |  #17  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

amma kotulemısler fırefoxu . sankı fırefoxda var trojen . fırefox eklentısınde zararlı cıkmıs . zaten eklentılerı yuklerken bıle ınsanlar uyarılıyor bılmedıgınız eklentılerı yuklemeyın dıye . ne olursa olsun fırefox 1. tercıhım dır . ona bakılırsa ie daha fazla acık var .  bence firefox eklentılerı ıle 1 numara . ie ıle rahat calısamıyorum cogu sıtelerde . firefoxda hıcbır uyum sorunu yasamıyorum . ama ie ıle gırdıgımde sayfalar yamuk yamuk cıkyor ıllakı uyumluluk modunda calıstır . oyle yapıncada ıllakı bazı butonlar calısmıyor bazı sıtelerde . bu konu uzunnn uzadıya gıder . herkes kullandıgını ıyı der .