Mozilla, Firefox 4'de finale çok yakın!

CHIP Online
14-01-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Mozilla, Firefox 4 final sürümün ne zaman geleceğini resmi olarak açıkladı. İnanan beri gelsin...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/mozi ... ok-yakin_24675.html

Resimlerle: Mozilla'dan büyüleyici cep telefonu!

Mozilla'nın e-posta listesinde yayınlanan yeni bir bilgiye göre Firefox 4 çıkışa neredeyse hazır.

Mozilla yöneticisi Damon Sicore, Release Candidate aşamasına gelmeden önce üstesinden gelmeleri gereken 160 'engelleyici sorun' olduğunu söyledi ve ekledi: "Release Candidate aşamasına mümkün olduğu kadar çabuk gelmeliyiz ve bu sorunları Şubat ayının başına dek çözmeliyiz. Böylelikle Şubat ayı bitmeden önce final sürümü yayınlayabiliriz."

Sicore'a göre bir beta sürümü daha çıkması muhtemel. Bunun nedeni ise Mozilla'nın RC sürümünden önce tüm bug'ları sıfıra indirmek istemesi.

Final sürümün yayınlanmasının ardından ise Firefox 4, Mozilla'nın ek donanım hızlandırma özelliğine sahip JeagerMonkey Javascript motoru uzantısını vitrine çıkaracak.

CHIP Online yorumu:
Bu açıklamalar sizi ne kadar heyecanlandırdı bilmiyoruz ama bizce, Firefox 4 tam bir yılan hikayesine dönüşmüş durumda. Daha önce yapılan ve gerçek olmayan tarih açıklamalarının ardından bu yeni tarih, bakalım bize  nasıl sürprizler sunacak?

Tüm konu: Mozilla, Firefox 4'de finale çok yakın!

İzleyin: Firefox 4'e çoklu-dokunmatik gücü!

Resimlerle: Mozilla'dan büyüleyici cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Firefox 4'ü kullanacak mısınız?

TcTuRkTc
14-01-2011, 14:48   |  #2  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
247 mesaj

Kullanıcam kullanmasına ama..cidden baydı artık bu çıkış tarihinin sallanıp durması.Tamam sıfır hata için uğraşıyolar ama.acaba ff nin ne kadar kullanıcı kaybettiğinin farkındalar mı.?

cursetolga
14-01-2011, 14:51   |  #3  
Taze Üye
7 mesaj

EVET HATTA KULLANIYORUM ,GAYET GÜZEL FİNAL SÜRÜM ÇOK İYİ OLUCAĞINDAN EMİNİM

M.G.G
14-01-2011, 16:38   |  #4  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Hayır.Çok hantal.Chrome'un 2 katı ram yiyor

Nicoll
14-01-2011, 21:03   |  #5  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Yeni bir beta sürümün çıkması muhtamel değil; çıktı bile. Şu anda b10pre kullanıyorum... Uyumlu eklenti sayısında da bir artış var.

Sürekli nightly sürüm kullandığım için çıkış tarihi önemli değil Kahkaha

Son Düzenleme: Nicoll ~ 14 Ocak 2011 21:04
alpbilgekagan
14-01-2011, 21:32   |  #6  
Yıllanmış Üye
111 mesaj

Yok canim Google Chrome varken Firefox kaplumbaga sayilir. Kendi kendilerini bitirdiler zaten...

coskunkolik
14-01-2011, 23:22   |  #7  
Yıllanmış Üye
382 mesaj

Çıksa da kurtulsak. Sıktı artık. Her zaman söylerim Ustalar Firefox kullanır; Çömezler diğer tarayıcıları.

MSNerkiz
15-01-2011, 14:49   |  #8  
MSNerkiz avatarı
Yıllanmış Üye
525 mesaj

Evet ya çıksın artık. Şu an kullandığım iyice kafayı yedi zaten. Bu yüzden Opera bile kullanmaya başladım...

M.G.G
16-01-2011, 21:43   |  #9  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
3,367 mesaj

Oceanic1, Herkes senin kullandığını kullanmak zorunda değil.Artizlik yapma adam ol efendi ol.Bende lise derecesinde grafikerim icabında ama daha çok öğrenci olduğum için mesleğime öğrenci yazdım.Bi senarist bu forumda küfür etcek kadar seviyesiz(anladın artık) değildir.Sırf forum kuralları yüzünden küfür etmiyorum.