Mozilla Thunderbird???

sakin_insan
07-09-2007, 19:44   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
508 mesaj

USB ye Mozilla Thunderbird Portable kurdum ama Türkçe olmadığından ve ilk kez thunderbird kullandığımdan mail adresimi oraya ekleyemedim.
nasıl yapıldığını anlatır mısınız?????

altaytuna
07-09-2007, 22:52   |  #2  
Yıllanmış Üye
250 mesaj

Tools/Account settings-den add account düğmesine bas.
Çıkan pencerede e-mail account seçenğini işaretle, next'e bas.
Your name kısmına kullanıca adını yaz , alltaki kutucuğa e-mail adresini yaz.
Diğer pencerede pop3 seçip gelen pop3 adını yaz(Örnek=pop3.mynet.com)
bir sonraki pencerede incoming server name' i yaz.next/next/finish düğmelerine bas..
Oluşturmuş olduğun hesabın altındaki server settings'e tıkladığında açılan pencerede eğer mynet kullanıyorsan user name kutucuğunda sadece kulanıcı ismin yazılı olmalı- yani @mynet.com yazılmayacak. aşağıdaki seçeneklrede ilk olarak never seçili olmalı
leave message on server'i seçersen mesajlar alınıp kopyaları sunucuda bırakılır, aksi takdirde mesajlar indrildirkten sonra sunucudan silinir.
OK...

Son Düzenleme: altaytuna ~ 07 Eylül 2007 22:53
sakin_insan
07-09-2007, 23:14   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

incoming server ne demek?? yani oraya ne yazacağım???
bu arada mynet kullanmıyorum.

altaytuna
07-09-2007, 23:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
250 mesaj

Thunderbird veya outlook gibi proğramlarla her mail adresini kullanamazsın..

mynet,gmail,ttnet şuanda bu proğramlarla çalışır çünkü pop3 desteği bu mail sağlayıcılarda var..ancak hotmaili bu proğramlara  kullanamaszın.

incoming server(gelen posta sunucusu) ve giden posta sunucusu mynet için: pop3.mynet.com
ttnet için:     mail.ttnet.net.tr
google icin gelen posta sunucusu(incoming server) pop.gmail.com
giden ise smtp.googlemail.com

outgoing serverleri girmezsen mesaj alırsın ama gönderemezsin..bunları da ayarla..

sakin_insan
08-09-2007, 00:02   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
508 mesaj

olayı çözdüm.
gmailde pop desteğine izin vermek gerekiyo.
yahoo da da aynı işlem geçerli yahoo dada pop için izin vermek gerekiyo. ki yahoo incoming server ve outgoing server için ne yazılması gerektiğini veriyor.

hotmail için ise

adresinden eklenti indirmek gerekiyo.
burdan eklentileri indirdikten sonra webmail seçeneği geliyor.
buradan hesap ekleyebiliyorsunuz.

şeklinde açıklama buldum bi yerden ve hallettim.

ama
portable thunderbird kullandığım için başka bir bilgisayara usb yi taktığımda sadece yeni mailler mi inecek yoksa eski maillerdemi indirilecek???

altaytuna
10-09-2007, 00:34   |  #6  
Yıllanmış Üye
250 mesaj

Yenileri iner, yani hangi bilgisayara takarsan tak..

çünkü proğram usb bellekte yüklü, mailleri de yine usb bellek içinde saklıyor...Belleği taktığın bilgisayarla ilgili bir işlem yapmıyor..

Bu arada yukarıda bahsettiğin eklentilerden ben bahsetmedim çünkü bunların güvenli olduğunu zannetmiyorum...Birde defa ben denemiştim ama sonra hemen kaldırdım..garip garip mailler gelmeye başlamışıtı. Ücretsiz hotmail veya msn nin pop3 desteği yok,,yahoo'nun da yok diye biliyorum.. ancak ücretli alırsan bunlarda pop3 desteği var...4 yıl önce falan hotmailinde vardı ama sonradan kaldırdılar..

Selamlar...

Son Düzenleme: altaytuna ~ 10 Eylül 2007 00:35