MP3 çalar anketi: Sadece bir isim sevindi!

CHIP Online
11-04-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Sizce iPod MP3 çalar piyasasında nasıl bir konuma sahip. Bu araştırmayı okuyun, şaşırın...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MP3- ... -sevindi_12059.html

Resimlerle: Yeni iPod shuffle

Müzik yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Özellikle de gençler için adeta bir yaşam biçimi. Bunu sadece biz değil, Piper Jaffray'in ABD'de son yaptığı anketinin sonuçları da aynı görüşte. Ankette ilk göze çarpan bilgi, gençlerin %92'sinin en az bir adet medya oynatıcısına sahip olduğunu ortaya koyuyor. Bir yıl öncesinde %87 olan oranın artışı, gençlerin bu konuda artık daha da hevesli olduğunu gösteriyor.

Ankete katılan gençlerin yaş ortalaması 16,3. %54'ü erkek olan katılımcıların, %46'sını da bayanlar oluşturuyor. Her ne kadar gençler tüm pazarı temsil etmeseler de, müzik dünyasının genç tüketicilerin eğilimleri ve beğenilerinin son derece belirleyici olduğu da bir gerçek. Bu yüzden de pek çok firmanın hedef kitlesi olan bu gençlerin, müzik dinlemek için tercih ettikleri teknolojiler ve cihazlar da büyük önem taşıyor.

Sonuçlarda Apple'ın ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Medya oynatıcısına sahip olan gençlerin %86'sının bir iPod'u olması bunun en büyük sebebi. Apple'ın ezeli rakibi Microsoft'un iPod alternatifi Zune ise sadce %4'lük bir kesim tarafından tercih ediliyor. Fakat Apple için asıl sevindirici haber "Önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni bir medya oynatıcısı alacak olursanız hangi üreticinin ürününütercih edersiniz?" sorusu sonucunda çıktı. Apple, Microsoft, Creative, Sony, iRiver, Sandisk ve diğer olarak toplam 7 seçenek arasından oy birliği ile tek bir isim çıktı; Apple iPod. Yani katılımcıların yüzde 100'ü Apple derken, diğer üreticilere tek bir oy bile çıkmadı.

Tüm konu: MP3 çalar anketi: Sadece bir isim sevindi!

İzleyin: iPod Touch 8 GB

Resimlerle: Yeni iPod shuffle

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?

uGuR.uK
11-04-2009, 15:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

ABD'ye özgü sonuçlar, başka birşey değil...

panda34
11-04-2009, 17:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,344 mesaj

Ipod mp3 çalar değilki , tek başına Ipod .
Bir teknoloji marketinde , Ipod ile Mp3 arasında ne fark var diyen
birini duyduktan sonra bu görüşü edindim :D
Ipod alan insanların teknolojiden hiç haberi yok .

CapanQGLU
11-04-2009, 17:32   |  #4  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Kibrit Kutusu Kadar Aletler Ipod ve Mp3 Bana Göre 1 Trilyonum Olsa Bir Tanesini Almam.

Fattur
11-04-2009, 21:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

Eğer kendi paramla alacaksam iPod almaz/alamazdım.Ama başka biri alacak olsaydı herhangi birine hayır demezdim.Ama tercihim Creative'den yanadır...

uGuR.uK
11-04-2009, 22:14   |  #6  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj
Fattur
Eğer kendi paramla alacaksam iPod almaz/alamazdım.Ama başka biri alacak olsaydı herhangi birine hayır demezdim.Ama tercihim Creative'den yanadır...
aklın yolu birBeğendim

Banned
12-04-2009, 02:20   |  #7  
Banlandı
232 mesaj

adamların başka marka bildiği yok ki...kaç mp3 player biliyorsun diye sorsak 3 tane derler herhalde: ipod ipod ipod....

Kapalı Hesap (53751)
12-04-2009, 12:13   |  #8  
Kapalı Hesap
3,036 mesaj

Sony, Creative, Apple kullanmışlığım var. Kesinlikle iPod derim...

CU_GS7
12-04-2009, 14:10   |  #9  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj

Müziksiz yaşayabilen(!) bu gibi

oLc001ReiS
Kibrit Kutusu Kadar Aletler Ipod ve Mp3 Bana Göre 1 Trilyonum Olsa Bir Tanesini Almam.
insanların araştırmaya alınmamasının da etkisi olacak ki sonuçlar çok doğru çıkmış bence..
iPod Nano 8GB 3rd gen kullanıyorum..
"Önümüzdeki 12 ay içerisinde yeni bir medya oynatıcısı alacak olursanız hangi üreticinin ürününü tercih edersiniz?"
Yine iPod alırdım..