Arkadaşlar MP3'de sality virüsü var.MP3'ü bilgisayara taktığımda bulaşmıştı zar zor kurtulabildim bu laner virüsten ancak MP3'te hala duruyor.Bunu bilgisayara tekrardan bulaştırmadan silmenin bir yolu var mı?Korkuyorum tekrardan bilgisayara takmaktan yardım edin lütfen :(
Saygılarla...
MP3'de virüs var :(
En basit olarak Kaspersky Removal Tool ile yapabilirsiniz bunu.
http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool?form=1
Buradan 10 sürümünü indirin - 11'i pek efektif bulmuyorum henüz. Çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra mp3'ü tabiki mass storage; yani usb bellek ayarında takın sisteme. Kaspersky sizi harici sürücü takıldı tarayayım mı diye uyaracaktır ve aynı anda Sality virüsü bulundu silinsin mi diye alarmını da verecektir. Her ikisine de evet diyip tam bir tarama yapın. Tarama bittikten sonra Kaspersky Aracını kapatmadan Mp3'ü çıkartıp tekrar takın ve tekrar bir taratın. Bu şekilde Mp3 çalarınız da virüslerden tamamen temizlenmiş olacak ;)
En basit olarak Kaspersky Removal Tool ile yapabilirsiniz bunu.Kesin olur değil mi?Bu virüsten çok çektimde tırsıyorum takmaya kurtulmuşken tekrar bulaşmaz değil mi bilgisayara?Hem bende Malwarebytes Anti-Malware yüklü ikisi sorun olmaz değil mi?http://www.kaspersky.com/antivirus-removal-tool?form=1
Buradan 10 sürümünü indirin - 11'i pek efektif bulmuyorum henüz. Çalıştırın. Çalıştırdıktan sonra mp3'ü tabiki mass storage; yani usb bellek ayarında takın sisteme. Kaspersky sizi harici sürücü takıldı tarayayım mı diye uyaracaktır ve aynı anda Sality virüsü bulundu silinsin mi diye alarmını da verecektir. Her ikisine de evet diyip tam bir tarama yapın. Tarama bittikten sonra Kaspersky Aracını kapatmadan Mp3'ü çıkartıp tekrar takın ve tekrar bir taratın. Bu şekilde Mp3 çalarınız da virüslerden tamamen temizlenmiş olacak ;)
Son Düzenleme: 69 PC 69 ~ 09 Mart 2012 16:03
Yok olmaz :) Yine de içiniz rahat değilse daha uzunca bir yöntem var onu da yazayım hangisi olurunuza gelirse onu uygularsınız :)
Bir cd'ye alttaki kaspersky (yahut panda, bitdefender, vs.. gibi kaliteli bir tarayıcının) iso dosyasını yazdırın.
http://rescuedisk.kaspersky-labs ... e/kav_rescue_10.iso
Ardından usb belleğinizi takıp (tabi windows'u kapatınca takın) sistemi cd'den çalıştırın. Ve tarama ekranından usb belleğinizi (mp3 demiyorum artık) taratın. Böylece Windows da açık olmadığından Sality'nin %100 olarak kendini kopyalamadığından emin olabilirsiniz.
Yok olmaz :) Yine de içiniz rahat değilse daha uzunca bir yöntem var onu da yazayım hangisi olurunuza gelirse onu uygularsınız :)Şimdi ben pek anlamadım Güvenlik mod ile mi taratayım?Bir cd'ye alttaki kaspersky (yahut panda, bitdefender, vs.. gibi kaliteli bir tarayıcının) iso dosyasını yazdırın.
http://rescuedisk.kaspersky-labs ... e/kav_rescue_10.iso
Ardından usb belleğinizi takıp (tabi windows'u kapatınca takın) sistemi cd'den çalıştırın. Ve tarama ekranından usb belleğinizi (mp3 demiyorum artık) taratın. Böylece Windows da açık olmadığından Sality'nin %100 olarak kendini kopyalamadığından emin olabilirsiniz.
Hayır. İlk yöntemle zaten direkt Windows içinde taratacaksınız. İkincisinde ise yazdığım dosyayı indirip bir cd'ye yazacak, ardından bilgisayarı o cd'den başlatacaksınız.
İlk yöntemle temizledim ancak MP3'e girince AUTORUN.İNF virüsü gözüküyor.Bilgisayara bulaşmış bir halde değil acaba bilgisayara taksam bulaşır mı?
Otomatik çalıştırma dosyası o ancak kaspersky temizlemişse dosyayı zaten bir sorunu yoktur, direkt elle silebilirsiniz dosyayı da. Kaspersky uyarı verip temizledi değil mi mp3'ü taktığınızda sisteme? Silindi ya da temizlendi demişse zaten halletmiştir sorunları da. Geçmiş olsun :)
Otomatik çalıştırma dosyası o ancak kaspersky temizlemişse dosyayı zaten bir sorunu yoktur, direkt elle silebilirsiniz dosyayı da. Kaspersky uyarı verip temizledi değil mi mp3'ü taktığınızda sisteme? Silindi ya da temizlendi demişse zaten halletmiştir sorunları da. Geçmiş olsun :)Program çalışırken aynen sizin dediğiniz gibi MP3 taktım.200 küsur virüs buldu bunları tek tek bana sordu siliyim mi diye.Bende sil dedim hepsine.Daha sonra ikinci defa tarattım hiçbirşey yok dedi.MP3 çalıştırıp dosyalara bakınca aralarında AUTORUN.İNF dosyası gözüküyor.Fakat daha önce belirtmedim temizlemeden önce AUTORUN.İNF yanında başka virüslerde gözüküyordu onların hepsi silinmiş bir tek bu gözüküyor.Şimdi bunu elle silebilir miyim yani?