mp3 den kaliteli ses formatı varmı hangisidir. mp3 ü hangi programla buna çevirebilirim bu format tabi media player ve winamp tarafından desteklenmeli.
mp3 den dahakaliteli ses formatı varmı ?
WAV örneğin MP3'ten daha kalitelidir. Çünkü sıkıştırılmamış bir yapı kullanmaktadır.
Ayrıca hangi formata çevirirsen çevir, MP3'ten çevirdiğin sesler, yeni formatta daha iyi "olamaz". Bir nevi CD'den kasede, sonra kasetten tekrar CD'ye çevirdiğini düşünebilirsin.
Selçuk İslamoğluWAV örneğin MP3'ten daha kalitelidir. Çünkü sıkıştırılmamış bir yapı kullanmaktadır.bunu bilmiyordum gerçekten denedim mp3 şarkıyı wav formatına çevirdim ses kalitesi bozuldu.Ayrıca hangi formata çevirirsen çevir, MP3'ten çevirdiğin sesler, yeni formatta daha iyi "olamaz". Bir nevi CD'den kasede, sonra kasetten tekrar CD'ye çevirdiğini düşünebilirsin.
wav daha kalitelidir ama büyüktür piyasadaki satılan müzik cd leri wav dır.mp3 ler sıkıştırılmış formatlardır elinde sahip olduğun muzik cd lerini mp3 e cevirip dinliyorsan mp3 de standart olan 128kb/sn daha yüksek tutarsan kalite daha iyi olur ama birkez sıkıştırılmış mp3 ün wav a dönüşümünde tabikiyeterli randımanı alamazsın zaten mp3 e çevrim sırasında kayıp oluyor wav a geri dönüşümde bu kayıplar sırıtır.Eğer mp3 lerin daha az yer kaplasın istiyosan 64kb/sn sıkıştırmaya çevirebilirsin converter programlarla ama ses kalitesi daha da azalır.
tracklarını cd'den mediaplayer 10 yardımıyla istedigin formatta bilgisayarına istedigin kalitede atabilirsin.Kitaplıga kopyala kısmına girdin mi karsına cd deki tracklar gelir.Burda kopyalamaya baslamadan ozelliklerden suraya,su formatta,su kalitede,128 kb vs kopyala.En iyi kalitede bi parca yeri gelir 120 mb bile tutabilir.Bunu kendin belirleyeceksin.TAtmin ettiginden fazlasını zorlamaya gerek yok :)
arkadasım wav yerine mp3 kpbs sini 256 yap daha kaliteli ses alırsın
ATRAC ama dönüştürmesi uzun sürüyor.
Çevirme programı arıyorsan, chip dergisinin mart sayısındaki cd'de verildi bir program. Hem türkçe hemde ücretsiz.
ADAT, mp3 ten milyon kat daha kaliteli, daha da kalitelisi, wav 256kHz,128-Bit Stereo , yani ProTools sistemlerinde kaydedilenler.128 kanal kayıt yapıldığı düşünülürse 32 GB bir RAM i var bu makinelerin.
ogg öneririm.veya mp3 formattaki dosyalarının kalitesini 160 veya 192 kbpsye getir tamamdır.neroda dönüştürücü zaten var ama ben Easy CD-DA Extrator tavsiye ediyorum.elinden gelmediği birşey yok,yalnız kullanım kısıtlı.30 günlük deneme...