Mp3 formatının yeni versiyonunda yok yok!

CHIP Online
26-05-2008, 13:57   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni mp3 formatı eskisine göre çok daha fazla seçenek içeriyor. Ayrıntılar haberimizde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Mp3- ... a-yok-yok_7065.html

Müzik dinlerken enstrümanların ve vokalin sesini istediğiniz gibi kısıp açmak, seviyeleri istediğiniz gibi ayarlamak istiyorsanız, bunu yapmanıza imkan verecek olan yeni bir mp3 formatının yolda olduğu müjdesini verebiliriz.

Kore'de geliştirilmekte olan yeni bir dijital müzik formatında müziği oluşturan bileşenleri aynen ekolayzer gibi kısıp açma imkanı olacağı açıklandı. Hem karaoke severler hem de farklı enstrümanların sesine öncelik vermek isteyenler için iyi haber!

Yeni formatın adı Music 2.0 olacak, dosya uzantısı ise MT9 şeklinde. MT9 teknolojisi ilk defa Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI) üniversitesinde geliştirilmiş, ticari olarak pazarlanması ise Audizen firması tarafından gerçekleştirilecek.

Bir Audizen yetkilisi bu yeni formatın müzik endüstrisinde bir devrim niteliğini taşıdığını ve Samsung Electronics ve LG Electronics gibi dev firmaların gelecek yıl cep telefonu ve müzik çalarlarında MT9 desteği verebileceklerini açıkladı.  

Tüm konu: Mp3 formatının yeni versiyonunda yok yok!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu formatın başarılı olma ve bir endüstri standardı haline gelme ihtimali var mı?

buusernameyoktur
27-05-2008, 03:29   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj

valaha benim aklıma gelmişti diyecem dalga geçeceksiniz onun için susuyorum :D
bence bir formatın tutması için gereken şart mantıktan önce endüstri tarafından desteklenmesi. eğer destek ezici sermaye olursa mp3 bile siler geçer.. ama bir diğer konuda acaba sanatçılar bu durumu nasıl karşılar. ben şahsen imkanım olsa bir çok şarkıda solistin sesini kesmek istiyorum. vistanın ses karıştırıcısında istediğim programların sesini kısabilmek çok hoşuma gitmişti buda çok hoşuma gidecek....

buzl
27-04-2009, 23:25   |  #3  
Taze Üye
4 mesaj

evet bencede mukemmel bir olay..
solistin sesini kesmek ya da sadece onu dinlemek ..
mukemmel bir yetenek.

Ahmet Ertuğrul
28-04-2009, 01:25   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

dejavu :)

Evet, bence var. Bu haber çok önceleri de verilmişti. Yanındaki resim bile aynıydı, hatırlıyorum. Enstrüman çalanlar ve çalışanlar, öğrenmek isteyenler için çok yararlı bir özellik.

turatbek_aytmatov
31-10-2010, 16:31   |  #5  
Taze Üye
19 mesaj

Yalnız burada kalitesöz konusu çünkü 128 kbpslik bir mp3 ün sanatçı sesini kısarsanız geri kalan vokal ve altyapı sesi çokberbat bir ses halini alır. heee 320 kbps kalitede belki farkedilmez.