Hakan sormuş:
Microsoft Access (xp) ile yapmış olduğum birkaç program var elimde. Sürekli kullanıyordum. Şöyle bir olay oldu. Hard diskimi formatlayıp Windowsu (xp) yeniden kurdum. Ofis yazılımını da (Microsoft Access (xp)) kurduktan sonra, hard diskin içindeki başka bir bölgede olan Access dosyasını açtım. Fakat programdaki butonlar artık çalışmıyor. Butonlardan birine tıkladığımda ise şu mesajı veriyor:
””” Olay Özellik deyimi ayarı olarak girdiğiniz Tıklatıldığında deyimi hataya neden oldu:Microsoft Access ile OLE sunucusu veya ActiveX Denetimi arasındaki iletişim sırasında bir sorun ortaya çıktı.
*Deyim, bir makro adı, kullanıcı tanımlı işlev adı veya [Olay Yordamı] ile sonuçlanmıyor.
*Bir işlevi, olayı veya makroyu değerlendirme hatası olmuş olabilir.”””
Yeni buton ekliyorum veya Access ile yeni bir program yapıyorum, ama onlarda da aynı hata mesajı çıkıyor. Bilgisayarı daha önce de defalarca formatlayıp yeniden kumama rağmen böyle bir durumla karşılaşmamıştım.
Aynı şekilde Microsoft Access (2007)’de de ne eski ne yeni yapılan butonlar çalışmıyor. Tek farkla. Bunda yukarıdaki hata mesajları çıkmıyor.
Nasıl bir çare bulabilirim acaba, yardımcı olursanız sevinirim.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
Pentium 2,4 Ghz İşlemci 1 GB Ram 120 GB Hard Disk 256 MB. Ekran Kartı
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; InfoPath.2; .NET CLR 2.0.50727)