bilgisayarimdaki windows guvenlik merkezi calismiyor. denetim masasindan guvenlik merkezine tikladigimda soyle bir yazi cikiyor.
"güvenlik merkezi hizmet baslatilmadigindan veya durduruldugundan Guvenlik merkezi su anda kullanilamiyor. Lutfen bu pencereyi kapatin, bilgisayari yeniden baslatin(veya guvenlik merkezi hizmetini baslatin) ve sonra guvenlik merkezini yeniden acin."
fakat iki gundur ne kadar yeniden baslatsam kapatip acsamda duzelmedi. otamatik guncellestirmelerim acik. yani xp guncel durumda. bu guvenlik merkezi bozulmus galiba belki de gerekli dosyalardan biri bozuldu bilmiyorum. bunu nasil duzeltebilirim.XP cd im cok eski 2002 olmasi lazim, sp1 i bile yok. repair etsem ise yarar mi?
simdiden tesekkurler.
MS guvenlik merkezi calismiyor
sanırım bilgisyarına virüs girmiş.daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olacak birileri çıkar.bilgisayarında yabancı programlar,sağ allta çalışan sabancı simgeler var mı ve internetea bağlanabiliyo musun?
bilgisayarimda avast kurulu ve daha yeni virus aramasi yaptim birsey bulamadi. internete baglanabiliyorum. bu arada guvenli kip te denedim fakat yine ayni mesaj cikiyor. ayrica windows guvenlik duvarina tikladigimda(denetim masasindan) su uyari mesajini aliyorum.
"Windows tanimlanamayan bir sorun nedeniyle Windows Guvenlik duvari ayarlarini gorunteleyemiyor."
microsoft turkiye ye bildirmeyi deneyecektim ama destek sayfalarinda bir bildiri formu veya email adresine rastlayamadim. online destek var ama o da bugun calismiyor. calissa da ben faydalanamam buyuk ihtimalle.
tesekkurler
arkadaşım sorununu şöyle çözebilirsin...
Bilgisayarıma sağ tıkla yönet de
soldaki yerden hizmetler ve uygulamaların + sına tıkla
sonra hizmetlere gel oradan güvenlik merkezini bul(alfabetik sıraya göre gidiyor) ve ona çift tıkla başlangıç türünü otomatik yap ve ayrıca hizmet durumunu başlat olarak seç tamam de çık..güvenlik merkezi çalışmaya başlar..kolay gelsin...
soylediginizi denedim fakat hizmetler icinde guvenlik duvari veya guvenlik merkezine iliskin birsey bulamadim. burda olmasi gerekiyor muydu?