MS kullanıcıları Opera boykotuna hazırlanıyor

CHIP Online
17-06-2009, 13:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Microsoft'u Avrupa Birliğine şikayet ederek olmadık işler açan Opera'ya kızan gruptan boykot çağrısı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ms-k ... rlaniyor_13396.html

Resimlerle: Opera 10 Beta mercek altında

Microsoft'un yıldızı bir türlü Avrupa Birliği ile barışmadı. AB'nin ısrarlarına karşı sadece Avrupa'ya özel Windows 7 E sürümünü hazırlayacağını ve [url=""]Internet Explorer 8'i yüklemeyeceğini[/url] açıklaması bile AB'ye yetmedi. AB bu önlemin ciddi bir [url=""]fayda sağlamayacağını[/url] düşünüyor. Diğer yandan AB'ye bu konuyla ilgili ilk dilekçeyi veren Opera da Microsoft'un tekelci yaklaşımından rahatsızlığını her fırsatta dile getirmeye [url=""]devam ediyor[/url]. Fakat bu olaylar, tüm karmaşayı izleyen kullanıcıların da canını sıkmaya başladı. Özellikle de olaya Microsoft açısından bakanların…

Microsoft hayranlarının oluşturduğu bir kullanıcı grubu adına konuşan David Taraso, artık bu konuda kendilerinin de bir şeyler yapacağını açıkladı. "Bugün tüm Opera yazılımlarını boykot etmeyi öneriyoruz!" diyen Taraso, bu konuda taraf olan diğer kurumlar Mozilla ve Google'u neden boykot etmedikleri sorusunu ise şöyle yanıtlıyor; "Basitçe ifade etmek gerekirse; Opera başlattı" diyor.

Taraso'nun boykot ile ilgili açıklamalarını [url=""]şu adresten[/url] okuyabilirsiniz (İngilizce).

Tüm konu: MS kullanıcıları Opera boykotuna hazırlanıyor

İzleyin: Windows 7 yine şaşırtıyor

Resimlerle: Opera 10 Beta mercek altında

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu tepkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Qromodynmc
17-06-2009, 13:23   |  #2  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj

katılıyorum bende boykot edcem:), harbiden operaya rahat batıyor galiba sanane microsoftun kendi işletim sistemine ne koyduğundan falan,bu işletim sistemini kullananların aklı yokmu adamlar kendi şikayet edemezmi sana ne oluyo,sinir bişey bu opera ya..

offoff
17-06-2009, 14:10   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

boşuna zahmet etmesinler! az buçuk bilenler ya opera yada tilkiyi kullanıyor.. klasik american yaygarası

Süleyman.
17-06-2009, 14:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Ben IE 8 dışındakileri boykot ediyorum. :D

eryaz
17-06-2009, 15:32   |  #5  
Taze Üye
16 mesaj
punisher123
katılıyorum bende boykot edcem:), harbiden operaya rahat batıyor galiba sanane microsoftun kendi işletim sistemine ne koyduğundan falan,bu işletim sistemini kullananların aklı yokmu adamlar kendi şikayet edemezmi sana ne oluyo,sinir bişey bu opera ya..
bunu bikere sadece opera değil tüm tarayıcılar yapıyor, hepsi ie in windows işletim sistemiyle beraber gelmesine karşılar.

Operaya ne oluyor ne demek yani ? o tarayıcı değil mi :D Tarayıcı piyasasına yön veren opera...En çok onu ilgilendiriyor bu tarayıcı tekelciliği için açılan bir dava tam anlayamamışsın diye düşünüyorum.

Bende boykot edenleri boykot ediyorum...

barguti
17-06-2009, 16:17   |  #6  
Yıllanmış Üye
168 mesaj

opera'nın iyi bir tarayıcı olduğunu inkar etmiyorum, ama bu dava olayından sonra düzenli olarak kullandığım opera'yı bıraktım. firefox bana göre çok hantal kalıyor o yüzden kullanmıyorum

firefox olayı artık fanatikleşti biraz , firefox olsunda ne olursa olsun mantığı yerleşti.

bu arada ie8 gayet iyi bi tarayıcı , önyargısız bakıldığında iyi olduğuna kanaat getirmek için çok düşünmeye gerek kalmıyor

Qromodynmc
17-06-2009, 16:17   |  #7  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 126
4,184 mesaj
eryaz
Operaya ne oluyor ne demek yani ? o tarayıcı değil mi :D Tarayıcı piyasasına yön veren opera...En çok onu ilgilendiriyor bu tarayıcı tekelciliği için açılan bir dava tam anlayamamışsın diye düşünüyorum.

Bende boykot edenleri boykot ediyorum...

bi kere windows tümüyle bir bir işletim sistemi iede buna dahil,eğer ienin çıkmasını istiyorlarsa windowsa desteklerini kessinler linux için falan yapsınlar

DaRWeLL
17-06-2009, 16:19   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

Adamlar haklı..Opera iyice b.... cıkardı.

man on the moon
17-06-2009, 16:47   |  #9  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

opera başlattı. çünkü "O" olduğu zaman diğerleri yoktu.
edit: linuxa geçeriz.

Son Düzenleme: man on the moon ~ 17 Haziran 2009 17:58
Ahmet Ertuğrul
17-06-2009, 19:24   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Tartışıyoruz: Bu tepkiyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çocukça.

_Neo_
17-06-2009, 20:26   |  #11  
_Neo_ avatarı
Yıllanmış Üye
806 mesaj

Ben hepsini kucaklıyorum(firefox,opera,ie,chrome...)
Gülüş

Son Düzenleme: _Neo_ ~ 17 Haziran 2009 20:28
Selçuk İslamoğlu
18-06-2009, 01:50   |  #12  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
e-eyup
opera başlattı. çünkü "O" olduğu zaman diğerleri yoktu.
Nasıl yani?

Opera 2001'e kadar yalnızca 30 gün kullanılıp, para istiyordu. 2005'e kadar da, tamamen adware durumdaydı. Yani Firefox'un çıkış modeline Opera kullanıcılar dua etmeliler :)

Hiper£l£v£nKids
18-06-2009, 09:21   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Bu işletim sistemleri, internet tarayıcıları vs. gibi tartışmalar bu aralar sıklaştı.Opera iyi bir tarayıcı, fakat  bir kaç kere sorunum oldu, kendini otamatik kapatmaya başladı, ramden daha fazla yedi bende Firefox'a geri döndüm.Opera demek daha önce ücretliymiş ha (:

Ekstradan Opera Software sende bir işletim sistemi yaz ona entegre et tarayıcını, yapmıycaksanda o zaman git Apple'a bir bak Safari+Mac OS, git Linux sistemlerinin bazıların bak mesela Pardus ;Firefox+Pardus, tek Windows+IE diye bir şey yok ki (;

man on the moon
18-06-2009, 13:05   |  #14  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,151 mesaj

ben opera yı banner lı haliyle de kulandım yasal olmayan şekilde de. belki şimdi paralı olsa satın almış olurdum.

Selçuk İslamoğlu
Nasıl yani?

Opera 2001'e kadar yalnızca 30 gün kullanılıp, para istiyordu. 2005'e kadar da, tamamen adware durumdaydı. Yani Firefox'un çıkış modeline Opera kullanıcılar dua etmeliler :)

Fattur
11-09-2009, 03:51   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Opera Started FellDown...