MS Office Excel 2003 İngilizce

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
senem
15-01-2005, 00:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Excel'de Türkçe karakter problemi olduğu için makroları çalıştıramıyorum. Türkçe karakter problemini çözmek için ne yapmak gerekiyor?

Banned
15-01-2005, 02:13   |  #2  
Banlandı
548 mesaj

Merhaba Senem arkadaşım inşallah sana yardımcı olurum..

Birden çok dil özellikleri

Otomatik dil algılama Office 2003 Türkçe sürümü Türkçe, Fransızca, Almanca ve İngilizce için yazım denetleme araçlarıyla beraber sunulur. Bir belgeyi açtığında veya metin girdiğinde, Microsoft Word otomatik olarak metnin dilini algılar ve uygun yazım kılavuzu ve dilbilgisi sözlüklerini, noktalama kurallarını ve sıralama kurallarını kullanır. Ayrıca, bu dillerden birindeki metni belgene kopyaladığında veya bu dillerin birden fazlasını içeren belgede yazım denetimi yaptığında, Word ve Microsoft PowerPoint her dil için yüklenmiş yazım kılavuzu sözlüklerini kullanır.  

Otomatik yazı tipi bağlama Atanan yazı tipi gereken karakterlerin tümünü içermiyorsa, Office programlarının çoğu bu karakterleri bulmak için ikinci bir yazı tipiyle otomatik olarak bağlantı kurar. Bu özellik, Doğu Asya dillerinde ve sağdan sola doğru yazılan dillerde metinler içeren birden çok dilli belgelerde son derece yararlıdır.(Biraz Ayrıntı oldu ama)(Fazla mal göz çıkarmaz hani)

Office için Unicode desteği

Microsoft Office, belgelerin yazıldığı dil ne olursa olsun işletim sistemi desteği o dile özgü karakterleri desteklediği sürece Office programlarının belgeleri doğru görüntülemesini sağlayan Unicode metin kodlama standardını esas alır.

Office ile sağlanan birçok TrueType yazı tipi, Batı Avrupa dillerinin yanı sıra Yunanca, Rusça, Güney Asya dilleri ve sağdan sola yazılan diller gibi farklı yazı sistemleri kullanan pek çok dili destekler; Asya dillerindeki birkaç yazı tipi de desteklenir.

Office ile sunulan Arial Unicode MS, Unicode 2.1 standardında tanımlanan yaklaşık 40.000 alfabetik karakter, özel karakter ve sembolle tam bir Unicode yazı tipidir. Büyüklüğünden ve böyle bir yazı tipini yapmanın tipografik uygunluğundan dolayı, Arial Unicode MS farklı yazı sistemleri için ayarlanmış birden çok yazı tipi kullanamayacağın zaman kullanılmalıdır. Örneğin, Microsoft Access programında birçok farklı yazı sistemini kullanan çok dilli verilerin varsa, veri tabloları çok sayıda yazı tipini kabul etmediği için tabloları görüntülemek üzere Arial Unicode MS yazı tipini kullanabilirsin. Arial Unicode MS yazı tipi yüklü değilse, yüklemen gerekir.

Bilgisayarını ve klavyeni birden fazla dilde çalışacak şekilde ayarlamak
Microsoft Windows (özellikle Windows 2000) gereksinim duyduğun dosyaların çoğunu yükler, ancak bazı diller için Denetim Masası'nı kullanarak ek sistem desteği yüklemeniz gerekebilir.

Bazı dillere özgü karakterleri girmek için, Denetim Masası'ndaki Metin Hizmetleri simgesini (varsa) veya Klavye simgesini kullanarak uygun klavye düzenini de yüklemen gerekebilir. Örneğin,  ve  gibi karakterleri girmek için Yunanca klavye yükle. Asya dillerine özgü ideografik karakterleri girmek için, bir Veri Giriş Düzenleyicisi (IME) programı kullanman gerekir.

Office programını birden fazla dilde çalışacak şekilde ayarlama

Office programında farklı dillerle çalışman için, Microsoft Office Dil Ayarları aracını kullanarak gereken dilleri düzenleme için etkinleştirmen gerekir. Bunun için, Başlat menüsünden önce Programlar'ın, sonra Microsoft Office Araçları'nın üzerine gel ve Microsoft Office 2003 Dil Ayarları'nı tıkla. Böylece dile özgü ek seçenekleri kullanabilirsin. Örneğin, Office'in İngilizce (ABD) sürümünü yüklersen ve düzenleme için Japonca'yı etkinleştirirsen, Microsoft Word, Microsoft PowerPoint ve Microsoft Excel programlarının Biçim menüsünde Japonca metinleri biçimlendirmeye yönelik komutlar görüntülenir.

Microsoft Office Dil Ayarları aracını kullanarak, Office'in varsayılan ayarlarını başka bir dilin varsayılan ayarlarıyla eşleşecek biçimde de değiştirebilirsin. Örneğin, Office'in İngilizce sürümlerinden birini kullanıyorsan ancak sık sık sağdan sola doğru yazılan metinlerle çalışıyorsan, varsayılan yükleme dili yerine sağdan sola doğru yazılan bir dili belirleyebilir ve tüm Office varsayılanlarını sağdan sola değerlerini kullanacak biçimde ayarlayabilirsiniz.

Word ve PowerPoint programlarında çalışırken, doğru yazım denetleme araçlarının kullanılması için metnin dilini ayarlayabilirsin ve özel sözlüğe dile özgü sözcükler ekleyebilirsin. Word programında, programın farklı dillerdeki metni işleme şeklini ayarlayabilirsin. Örneğin, otomatik dil algılamasını açabilir veya kapatabilir, listeleri ve tabloları seçtiğin dilin kurallarına göre sıralayabilir ve belgeleri seçtiğiniz dilde özetleyebilirsin. Microsoft Office 2003 Proofing Tools ek yazım denetleme işlevselliği sağlar.

Eğer Senem Microsoft Office 2003 Multilingual User Interface Pack ürününü satın aldıysan, kullanıcı arabiriminin ve Yardım'ın dilini de değiştirebilirsin.

Son Düzenleme: Bilader ~ 15 Ocak 2005 02:32
Banned
15-01-2005, 02:52   |  #3  
Banlandı
548 mesaj

Olup olmadığını buraya yazarsan senem arkadaşım sevinirim.Böylece de boşuna dil dökmüş olmadığımızı anlar yardım edebildiğimiz için seviniriz..

İyi çalışmalar..

Son Düzenleme: Bilader ~ 15 Ocak 2005 03:53
senem
15-01-2005, 08:48   |  #4  
OP Taze Üye
6 mesaj

Aynı şekilde denemeyi yaptım. Ancak makro isimlerindeki Türkçe karakterler yine aynı şekilde bozuk geliyor. Yeni makro tanımladığımda düzgün karakterler geliyor. Ancak eski dosyanın formatı bir şekilde bozulmuş sanırım.

Banned
15-01-2005, 09:38   |  #5  
Banlandı
548 mesaj

Üstteki uyarılara rağmen eğer olmadıysa senin bizden gizli (Söylemediğin) bir şey olmalı ki açık ve net bir cevap vermeye çalışayım..Bir şey öğrenmek istiyorum evinden bağlanıyorsun değil mi internete o zaman online yardım alabilirsin ve sana çok net cevaplar verileceğini umuyorum tabi bu benim görüşüm.Eğer dışardan cafeden ise burdan yardım etmeye çalışalım...

İyi çalışmalar..

Son Düzenleme: Bilader ~ 15 Ocak 2005 09:55