MS, Street View'a işte böyle yanıt verecek...

CHIP Online
09-05-2009, 20:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın tartışılan hizmeti Street View'ı varsa, Microsoft'un da artık Photosynth'i var...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-S ... -verecek_12643.html

Resimlerle: Google'ın Street View gafları

Microsoft ve Google'ın her alandaki rekabeti devam ediyor. Microsoft son olarak Google'ın çok tartışılan Street View hizmetine bir alternatif geliştirdi. Photosynth adını verdiği ürün, özel bir teknoloji kullanarak birden fazla resmi birleştirerek sanal olarak üç boyutlu görüntüler oluşturabiliyor. Fakat Microsoft bu görüntüleri, Google'ın yaptığı gibi, kendisi elde etmeyecek, kullanıcıların yükledikleri resimlerin birleştirmelerinden elde edecek.

Bu özgürlüğü kullanıcıya bırakan Microsoft, bu sayede özellikle iş sahiplerinin, artık ticari olarak da kullanıma açılan Photosynth'ten daha fazla yararlanabileceklerini düşünüyor. İlk akla gelen emlak işi ile uğraşan kişilerin, Photosynth ile daireleri çok daha dikkat çekici bir şekilde internet üzerinden tanıtabilecekleri.

Fakat Photosynth'in yetenekleri sadece emlak ile sınırlı olmayacak kadar gelişmiş. İşte bu yüzden NASA tarafından da Mars projesini tanıtmak için [url=""]kullanılmaya başlandı bile[/url].  Ayrıca Microsoft [url=""]Virtual Earth[/url] üzerinden de Photosynth kullanıyor.

Photosynth'in sitesini [url=""]buradan ziyaret edebilirsiniz[/url] ama önce sisteminizde Silverlight eklentisinin yüklü olduğundan emin olmanız gerekiyor.

Tüm konu: MS, Street View'a işte böyle yanıt verecek...

Resimlerle: Google'ın Street View gafları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Photosynth'i nasıl buldunuz?