MS'un tarayıcı tablosu rakipleri çok kızdırdı

CHIP Online
21-06-2009, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

MS, IE8 ile rakiplerini karşılaştırdı. Fakat bu karşılaştırma Mozilla ve Google'ı çok kızdıracak...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ms-u ... kizdirdi_13461.html

Resimlerle: Birbirinden muhteşem 100 Firefox teması - 1

Microsoft, yeni tarayıcısı Internet Explorer 8 ile gurur duyuyor. Bilişim devinin şimdiye kadar ürettiği tarayıcılar arasında IE8'in en iyisi olduğu konusunda ise pek çok kişi hem fikir. Fakat Microsoft'a göre IE8 sadece firmanın yaptıklarının değil, şimdiye kadar yapılmış olanların da en iyisi. Microsoft, hazırladığı Tarayıcı Karşılaştırma Tablosu'unda bu düşüncesini çok net bir şekilde ortaya koyuyor.

Tabloda IE8, Firefox ve Chrome farklı konulara göre karşılaştırılıyor. Her satırdaki karşılaştırmanın yanında bir de açıklama satırı eklenmiş. Bu yorumlara bir örnek olarak "Özelleştirilebilirlik" satırındaki açıklama gösterilebilir. Bu açıklamada Microsoft şunları söylüyor;
"Tabi ki Firefox'un oldukça fazla eklentisi bulunuyor, Fakat Firefox için indirmek isteyeceğiniz eklentilerin büyük bölümü hali hazırda IE8 ile birlikte geliyor".

Microsoft'un tablosunu ve tüm açıklamalarını şu sayfadan görebilirsiniz (İngilizce). Ayrıca bu sayfada da MythBusting denilen ve IE hakkında yaygın olarak bilinen yanlış bilgiler yanıtlanıyor.

Tüm konu: MS'un tarayıcı tablosu rakipleri çok kızdırdı

İzleyin: IE8: Tarayıcı performans testi

Resimlerle: Birbirinden muhteşem 100 Firefox teması - 1

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Karşılaştırmayı nasıl buldunuz?

hta1905
21-06-2009, 01:01   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Yalandan kim ölmüş.Salla Microsoft salla.Bu palavralara,hayatından Internet Explorer'dan başka tarayıcı görmemiş deneyimsiz kullanıcılar inanır!!!

toddler
21-06-2009, 01:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
220 mesaj

Karşılaştırma tablosu tam bir komedi. Yaklaşık 3 yıldır IE kullanmıyorum ve çok rahatım.

kedij
21-06-2009, 03:27   |  #4  
Yıllanmış Üye
142 mesaj

bu kadarda sallanır mı be microsoft. biraz daha ufak atsaydında hiç değilse biraz inandırıcı olsaydı.

Kapalı Hesap (91855)
21-06-2009, 04:19   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 25
2,006 mesaj

burda denmek istenen şey ie8 in asalak tarayıcısı olduğu ve en özürlü insanın bile bunu kullanabileceği
ama zeki insanların firefox kullanıp eklenti yükleyerek ie8 i geçebileceği anlatılıyor
ama herkesin bildiği gibi firefox eklentisiz bile ie8den daha iyi

eozenir
21-06-2009, 04:26   |  #6  
eozenir avatarı
Yıllanmış Üye
406 mesaj

vallah doğru bir tablo. tekelcilikler suçladılar. adam tabii ki ie8 koyacak windowsa. o zaman tekelcilik istenmiyorsa. gitsin millet dos tabalı işlerim sistemi alsın istediğini koysun. bu kadar basit. madem windows kullanıyoruz. istemeyen silsin. bu kadar tartışmanın ne anlamı varki.

Thrystan
21-06-2009, 08:00   |  #7  
Yıllanmış Üye
155 mesaj

Puhaha yorumlara bak. Ne kadar çok internet explorer karşıtı varmış. Bu tablonun büyük bir kısmı doğru. İnternet Explorer 8'in hakkını yememek lazım.

Standartlara gelince bazı siteler firefox veya chrome ile sorunlu çalışabiliyor. Fakat İnternet Explorer'la sorunlu çalışan bir site görmedim şimdiye kadar.

Bu arada internet explorer kullanıcılarına laf atmadan önce tekrar bir düşünün. Çünkü çoğu internet explorer kullanıcısı birkaç çapulcu yeni yetme firefox kullanıcısından çok daha fazla bilgisayar bilgisine sahip. Eğer öyle olmasaydı. Tüm program ve web geliştiricisi firefox yada chrome kullanıyor olurdu.

Selçuk İslamoğlu
21-06-2009, 10:04   |  #8  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

Bu tablo şimdilik tamamen doğru.

Tırtıl
21-06-2009, 10:10   |  #9  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj

Gerçekten doğru bir kıyaslama olmuş. İnanmayanlar ancak ya, hiç bir zaman tarafsız bakamayacak olan fanatiklerdir, ya da bu işten hiç anlamayanlar. Sezarın hakkı sezara...  Her major browser kurulu bilgisayarımda. Gidip dandik javascript testleriyle uğraşmanın bir anlamı yok. Her browserın tüm bilgilerini, önbelleğini ve çerezlerini silin. Herhangi bir siteye girin bakalım ilk önce kim getirecek sayfayı karşınıza.

gelefsane
21-06-2009, 14:17   |  #10  
Yıllanmış Üye
353 mesaj

bir puhaha microsofta bir puhahada Thrystan'a öğlen öğlen hiç güleceğim yoktu valla.meğer firefox chrome tamamen hikayeymiş öylemi.içine gömülü olarak koyduğun explorerla bile ancak %69larda tutunan microsoft aklınca rakiplerinimi derecelendirmiş öylemi...ilahi microsoft hiç güleceğim yoktu valla...:D :)KahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkahaKahkaha

Son Düzenleme: gelefsane ~ 21 Haziran 2009 14:19
a.ozcan
21-06-2009, 14:26   |  #11  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

Ya aslında İE güzelde biraz yavaş giriyor sitelere falan bu konuda Firefox üstün.

_OnuR_
21-06-2009, 21:20   |  #12  
_OnuR_ avatarı
Yıllanmış Üye
890 mesaj

@MainBoy hız konusunda Chrome ve Opera üstün

tolter
21-06-2009, 21:42   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,603 mesaj

ha ha resmen dalga geçmiş gülüyorum

Mustafa Can
21-06-2009, 22:32   |  #14  
Mustafa Can avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,248 mesaj

http://mastergamegroup.tr.gg/ie-ff.htm

kapak olsun KahkahaKahkaha

veysel_pasa
22-06-2009, 00:07   |  #15  
Yıllanmış Üye
103 mesaj

uzun zmandır firefoxkullanıyorum i.e. zaten xp de hazır geliyor charomuda yükledim yaklaşık 5-6aydır onuda kullnıyoum herşeyi bırakın site açmasıydı filan bir dosya indirken exploereda cok am cok yavaş indiriyo extra program kullanmam gerekio ama firefox öle değil hem cok hızlı hemde elentilere grek  kalmadan ben gördüğümeinnanarım bunuda kimse değiştiremez haklısınız bazı siteler i.e de açıyo ama bazılarıda i.e de desteklemiyo en son forum sayfam için kurduğum tema i.e desteklemiyodu mesela.

Selçuk İslamoğlu
22-06-2009, 01:22   |  #16  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Alıntı: veysel_pasa  
uzun zmandır firefoxkullanıyorum i.e. zaten xp de hazır geliyor charomuda yükledim yaklaşık 5-6aydır onuda kullnıyoum herşeyi bırakın site açmasıydı filan bir dosya indirken exploereda cok am cok yavaş indiriyo extra program kullanmam gerekio ama firefox öle değil hem cok hızlı hemde elentilere grek  kalmadan ben gördüğümeinnanarım bunuda kimse değiştiremez haklısınız bazı siteler i.e de açıyo ama bazılarıda i.e de desteklemiyo en son forum sayfam için kurduğum tema i.e desteklemiyodu mesela.

XP ile gelenin IE6 , yaklaşık 7 sene önce çıktı, üstüne IE7 geldi 4 sene önce, bu sene ise IE8 çıktı. Burada bahsedilen IE8, farkındasındır umarım. Hani takip edelim teknolojiyi, o açıdan... Yani kıyaslarken, neyle kıyasladığımıza dikkat edelim.

Fattur
22-06-2009, 18:54   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Mustafa Can
http://mastergamegroup.tr.gg/ie-ff.htm

kapak olsun KahkahaKahkaha

O testin gerçeklikten uzak olduğunu hemen katınlıyayım:
InPrivate Browsing and InPrivate Filtering help Firefox claim privacy victory.

Diyor ve sadece ff ye dik atılmış.Halbuki ie de daha iyisi var

Ms nin yapmış olduğu test gerçekten doğru.Bu arada:

Böyle bir sorunum var.Konu açtım onayı bekliyorum...
(Konuyla ilgili bir cevapta benden alıntı,cevap yazmamı gerektiren birşey yaparsanız pm ile bildirinizki size yanıt vereyim...)

Son Düzenleme: Fattur ~ 22 Haziran 2009 23:31
Selçuk İslamoğlu
22-06-2009, 19:25   |  #18  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
Alıntı: dt4  
testlerin hiçbirine güvenmeyin herşeyi kendiniz

Ben denedim, sana da tavsiye ederim... https://www.chip.com.tr/video/CHIP-Browser-Testi_920.html

Alıntı: dt4  
ie8 reklamını yapanların ciddi microsofttan komisyon aldığını varsaysam da yine de haksızlık etmeyeyim illa ki bir işe yarıyordur...

Zaten genel olarak böyle bir kanı var nedense, herhalde benzeri şeyler TV'ler için de "Şeytan icadı" diyen zihniyetten gelse gerek. Sonuçta kimilerine göre MS = Seytan Gülümseme

a.ozcan
22-06-2009, 20:09   |  #19  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj
Selçuk İslamoğlu

Ben denedim, sana da tavsiye ederim... https://www.chip.com.tr/video/CHIP-Browser-Testi_920.html

Zaten genel olarak böyle bir kanı var nedense, herhalde benzeri şeyler TV'ler için de "Şeytan icadı" diyen zihniyetten gelse gerek. Sonuçta kimilerine göre MS = Seytan Gülümseme

Şeytan icadına katılıyorumAğzı kulaklarına varıyor