MS ve Mozilla gizlilik için anlaşacaklar mı?

CHIP Online
21-03-2011, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft ve Mozilla, tarayıcılar konusunda önemli bir anlaşmaya imza atabilir. Detaylar içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ms-v ... aklar-mi_25868.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Microsoft ve Mozilla, internet kullanıcılarını reklam ağlarının izlemesinden korumaya yönelik bir endüstri anlaşması yapabilir.

Mozilla başkanı Gary Kovacs, Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada ABD hükümetinin tarayıcılardaki 'beni izleme' özelliğini yönetmek isteyeceğini söyledi.

Microsoft, tarayıcısında 'izleme koruma listelerini' kullanıyor. Bu listelerdeki web sitelerine gitmek, sadece bir bağlantıya tıklayarak veya adresi direkt olarak yazarak mümkün oluyor. IE9'da Mozilla'nın yaklaşımıyla aynı olan 'beni izleme üst bilgisi'ne de yer veriliyor. Ancak Microsoft, bu özelliğin listelerle beraber nasıl çalışacağını henüz açıklamadı.

Mozilla ise HTTP üst bilgileriyle nasıl çalıştığını daha açık bir şekilde anlatıyor. Buna göre her HTTP isteğiyle beraber bir kullanıcının izlenmesini istemediği ağlara bir HTTP üst bilgisi gönderiliyor.

Mozilla'nın planı, üst bilginin söz dizimini ve yapısını belirleyen bir özelliğe sahip. Microsoft ise IE9'da kullandığı üst bilgi hakkında herhangi bir ayrıntı sunmuyor. Microsoft'a bu üst bilginin nasıl çalışacağına dair birkaç kez başvurulmasına ve Mozilla'nın yaklaşımından ne farkları olduğu sorulmasına rağmen şirket herhangi bir detay sunmamış.

Tüm konu: MS ve Mozilla gizlilik için anlaşacaklar mı?

İzleyin: İnternet tarayıcılar hız savaşında!

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Tarayıcı geliştiricileri, 'beni izleme' HTTP üst bilgisinde nasıl anlaşmaya varabilir?