MS: Worldwide Telescope artık daha güçlü

CHIP Online
26-03-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

MS ve NASA dev bir anlaşmaya imza attı: Online Uzay hizmeti Worlwide Telescope artık çok daha güçlü.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/MS-W ... ha-guclu_11715.html

Resimlerle: NASA'dan geleceğin uçak tasarımları

Microsoft ve NASA, aralarında yaptıkları bir anlaşma sonrası yaptıkları açıklamalarında, Microsoft'un, daha önce sizlere buradan duyurduğumuz online servisi WorldWide Telescope üzerinden farklı gezegenlerden çekilen fotoğrafların tüm dünyaya dağıtılacağını duyurdu.

İki şirket, gerekli teknoloji ve altyapıyı hazırlayarak en ilginç NASA içeriğini ortaya çıkarmak için bugünlerde yoğun bir uğraş veriyor. Yüksek çözünürlüklü bilimsel resimlerden Mars ve Ay'dan elde edilen verilerin toplanmasıyla şekillenecek olan iki şirketin bu ortak planına göre, Nasa'nın Kaliforniya'da bulunan Ames Research Center'ı 100 Terabyte'ı aşan verileri işleyecek ve ev sahipliği yapacak.

World Wide Telescope ise 2009 yılı boyunca verileri bir araya getirmek suretiyle verilerin halka açılmasıyla birlikte bu verileri Mars Reconnaissance Orbiter(MRO) ve Lunar Reconnaissance Orbiter'a (LRO) iletecek.

Bilindiği gibi MRO, 2006 yılından bu yana yüksek çözünürlüklü kamerası ve 5 farklı donanımıyla Mars'ta incelemelerde bulunuyor ve bugüne kadar Mars'tan en fazla veriyi dünyaya ileten bir NASA birimi olma özelliğini taşıyor.

Download: WorldWide Telescope

Tüm konu: MS: Worldwide Telescope artık daha güçlü

Resimlerle: NASA'dan geleceğin uçak tasarımları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: WorlWide Telescope'u denediniz mi?