MSI anakartlar ile ilgini tecrubesi olanlar fikir verebilir mi?
MSI tavsiye ediyormusunuz
MSI anakart
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ASUS,MSI,GIGABYTE:Kime sorduysam bu üçlemeden şaşmayın dedi.....Adam internet cafe açtı 30 bilgisayar var Pc lerin hepsinde AMD işlemci var ve anakartların hepsi MSI...<bir tanesi bile bozulmadı PC lerin...Bne de PC toplarke MSı anakart koyuyorum genelde...Şimdiye kadar sorun çıkmadı..Ayrıca MSI en iyi (ATI ve nVIDIA chipi üretir..)ekran kartı üreticisidr....
ben P4 sistem kuracagim,MSI P4 icinde stable midir?
MSI+AMD basarili oluyormus duymusdum,P4+MSI icinde ayni durum gecerli mi yoksa biraz daha verip ASUS mu alsam
Tabiiki geçerli, ancak Asusu da çok rahat gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin.
Zaten anladığım kadarı ile 865 chipset alacaksın, yani socket 478 dimi?
Öyle ise şu anakartlar işine yarayabilir.
ASUS - P4P800 fiyatı 90 dolar civarı
ABIT - AI7 GURU http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=114 115dolar
MSI - 865G NEO2 PLS http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1096 76 dolar
yani overclock yapmayacaksan, abit almanın bir anlamı yok, eğer 76 dolar gibi bir fiyatin üstüne pek çıkama diyorsan msi alabilirsin, çok da fark olmaz asus la arasında.
overclock yapmayacagim ama sanirim ASUS a donecem tanidigim herkes anakart alcaksan ASUS yada Gigabyte al diyor
İnsanların aklında ASUS bir kalıp olmuş aynı norton gibi birine en iyi antivirüs hangisi diye sorduğun zaman hemen NORTON diyor çünkü en çok konuşulan o. Anakartlarda da bu geçerli özellik bakımından incelersen MSI be GIGABYTE boardlar ASUS la aynı özelliklere sahipken ASUS daha pahalı çıkıyor. Kullanıcılarda ASUS daha pahalı daha iyi izlenimine kapılıyor.
Bence board alacaksan istediğin özellikleri tam olarak yaz ona göre bir board tavsiyesi yapalım bende GIGABYTE yandaşıyım ama MSI boardlarıda tavsiye ederim...
islemci olarak P4 2.4 533 mhz alacam socket 478 ,ona uygun bir anakart istiyorum.
Oyun oynamayacagim icin ekran karti+ses karti on board olabilir
.TV out ozelligi mutlaka istiyorum yani ya TV out ekran karti + anakart veya TV out destegi olan on board vga+ses bir anakart
sata HDD planladigim icin anakart da sata destegi de lazim
ne onerirsiniz
anakart olarak ASUS P4 V 8X-X VIA 8X SATA 800/333 SES+LAN
ve ekran karti olarak 64 MB. GF- 4 MX-4000 (TV OUT) AGP 8X
seklinde karar verdim,bir yorumunuz var mi?
İlk olarak Eyüp kardeş Asus boşuna bir İSİM yada MARKA olmadı!!
Ayrıca NORTON da boşu boşuna zamanında marka olmadı, ki 2004 de kaybettiği üstünlüğü 2005 de gene kazandı.
Ancak en çok kullanılan anti virüs norton olunca, bütün virüsler o kodları kırmaya yönelik oldu.
Linux a neden daha az virüs gelme şansı var? Yada neden firefox İnternet explorer dan daha güvenli?
Çünkü bunları asıl kullanılan programalra göre daha az kullanıldığı için, üretilen virüslerde az.
Asus şu an herhalde bence anakart markası olarak en iyidir, Neden?
Bir defa TÜrkiye gibi bir ülkede hakkınını elde etmek çok zor, çok fazla bürokrasi var, bir çok firma sadece malı satana kadar iyi gözüküyor.
Ancak Asus Çizgi gibi çok iyi bir firmanın distrübütörlüğü altında Türkiyeye getiriliyor ve bence Türkiyedeki en iyi garanti ve destek sağlayan marka.
Bir defa müşteri memnuniyeti herşeyden önemli, rasgele biri bir Mail atsın, 2 gün içerisinde kesinlikle yardımcı olaacak bir cevap alacaksınızdır.
O yüzden boşu boşuna Asus demiyoruz ki, Asus un hangi modeli diğerlerinden ÇOK DAHA PAHALI?
Eğer mesela aynı özelliklere sahipken daha pahalı olan Deluxe modellerini kast ediyorsan, onlarda daha fazla sata girişi, daha geniş Raid seçenekleri, onboard 1334 Dv çıkışı gibi özellikler konuluyor. Onun dışında ben Asusun pek bir pahalılığını görmedim.
Java kardeş ne yaparsan yap o Anakarttan uzak dur, çünkü onun kullandığı chipset bir çok sorunlar ve uyumsuzluklar barındıran Via chipsete sahip.
ucuz birşey, ve normal bir i865 chipset kullanıyor ve sata destekli, bir tane agp8x yada 4x ekran kartı takabilirsin. Ancak sen zaten onboard aradığın için almak zorunda değilsin.
msiin bu modeli, ekran kartını ayrı alacaksanda işine yarayabilir, iki modelde sata destekliyor.
Ancak tv out, yani vivo istediğin için onbard ekran kartları ne kadar destekler bilemeyeceğim için, alırken sor. ANcak ayrı olarak alırsna zaten bir çok ucuz ekran kartında bu özellik standart.
jaina uyarin icin tesekkurler,yarin artik siparisi vereyim diyordum ki uyarini gordum,bir sure daha inceleyeyim.
P4P800S-X P4 MAINBOARD- i848P, AGP8X, 800MHz, DDR400, 6XSes, L, S.ATA icin yorumunuz var mi 67$ gibi bir fiyati var
uzerinde intel 848P chipset var,1AGP,4PCI,8 USB
msi yüksek ısılara dayanıklı değildir. asus, abit soğutma sistemleri ve stabiliteden ödün vermeyen dizaynlarıyla daha iyidirler.
Evet o dediğin olabilir, hem fiyatıda uygun.
Ancak Msi in gösterdiğim modeli 10 dolar daha pahalı, ancak 865pe cihpset var, yani ondan daha iyi.
10 dolar farkla onu alderim, yok dersen seçtiğin iyidir.
jaina tekrar tesekkurler,acikcasi MSI olacagina ASUS olsun mantigindayim.Fiyati da makul, daha once sordugum anakart(P4 V 8X-X VIA ) gibi problemli de degil yanitindan anladigim kadari ile,
o zaman bu karti alayim ben
saol
ne demek, o Msi Neo2 yi al şaşma, zaten senin istediğin özellikler arasında en iyi o sağlıyor
Bende MSI neo2 Pls +P4 3.2 var ama anakartı hic tavsiye etmem. Cunki MSI ve ASUS arasında baris bi hız farkı var. Eğer bulabilirsen ASUS P4P800 tavsiye ederim..
Hmm hız farkı nasıl oluyor acaba.......
Sahsen o anakartı kullanmadım, ancak tabii Asus çok stabil bir sistem sağlıyor kullanıcıya
Bencede alınırsa ilk alıncak kart p4p800, bende x modeli gibi alt bir model olmasına rağmen memnunum.