MSI Big Bang Xpower açılma sorunu

Karub
03-01-2011, 23:49   |  #1  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj

Herkese merhaba...
2-3 hafta önce Hepsiburada'dan MSI Big Bang Xpower anakart almıştım. Geldiğinde CMOS pili yoktu. Sadece pil için kutuyla beraber anakartı istediler ve tam 1 ay sonra yani bu sabah elime ulaştı. Kasaya taktım parçaları takarken aklıma "çalışır mı acaba?" sorusu geldi. CPU+fan ve ekran kartını takıp kabloları bağladım. Ekran kartı çalışıyor fakat BİP sesi duyulmuyor ve ekrana görüntü gelmiyor. Ramleri çıkarttım hata seside gelmedi ama açılıyor.
Bu durumda daha doğrusu bu belirtilerde anakart bozuk mu olmuş oluyor ?

Recep Baltaş
04-01-2011, 00:19   |  #2  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Buzzer'ı bağladın mı?

Recep Baltaş
04-01-2011, 00:30   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Daha dün 870A Fuzion Power Edition monte ettim. hem de çift ekran kartlı...1200w power ile. ilk açılışta sorunsuz boot etti sistem....

Karub
04-01-2011, 09:53   |  #4  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Recep abi sistemim profilimde yazıyor. İlk önce tek ekran kartını bağladım fakat dediğim gibi ses gelmedi. Buzzer sanırım haporlör oluyor? (küçük olan, yuvarlak...) onuda taktım fakat yine olmadı. İki tane işlemci girişi var. Sanırım ayriyetten besliyor ve ekran kartı dışında ekran kartlarına giden anakartın üstünde bir giriş var. Orayada bağlamak gerekiyor sanırım. Orayada takmama rağmen bir türlü olmadı. Gerekirse video ile çekip yollayabilirim akşama ?

Recep Baltaş
04-01-2011, 21:41   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Kullanma kılavuzunu okudun mu?

Karub
04-01-2011, 21:59   |  #6  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Kullanma kılavuzunu okudun mu?

Evet
Hatta ramlerim bıyutuna göre dizilişi var. Ekran kartlarınında dizilişi var. Hepsi kataloğa göre fakat dediğim gibi açılmıyor. Yarın bir daha denicem. Bu sefer yardım almayı düşünüyorum....

Recep Baltaş
05-01-2011, 20:49   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Test Merkezimize getir, beraber bakalım. MSI ile de görüşebiliriz senin adına ;)

Karub
05-01-2011, 22:50   |  #8  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: Recep Baltaş  
Test Merkezimize getir, beraber bakalım. MSI ile de görüşebiliriz senin adına ;)

Malesef Eskişehirdeyim Recep abi :)
Bugün sizin test merkeziniz gibi bir ortamda denedik. Birkaç anlayanla ama sonuç aynı.. Bunu yapalım derken GTX460 HAWK'ın fanına kablo takıldı ve fanın iki ayağını kırdı. Ekrankartı fanıda değişecek.
Hepsiburada ile iletişime geçtim daha doğrusu olayı anlattım değişim veya iade olacak.
Big Bang gerçekten çok iyi değil mi?
Özellikleri gerçekten harika... Kendi kendini onarabiliyor diyor özelliklerinde sırf bu yüzden bu anakartta kararlıyım. Olmazsa başka yerden alırım fakat Asus SaberTooth anakart ile Big Bang arasında ne farklar var bilemiyorum bakıcam artık. Hepsiburada dan cevap bekliyorum.
İlgilendiğin için teşekkür ederim Recep abi :)

Recep Baltaş
07-01-2011, 16:30   |  #9  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
9,635 mesaj

Big Bang mükemmel bir anakart. Benim sistem de de Fuzion var. MSI anakartlarında çok üstün kaliteli bileşenler mevcut...

Karub
07-01-2011, 18:49   |  #10  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Hepsiburada'dan iade belgesi aldım. Yarın Yurtiçi kargo ile iadesi için gönderim yapıcam.
Başka bir yerden yine Big Bang alacağım :)
Bu anakart yüzünden GTX460'ın fanı kırıldı birde onu değiştirmeye uğraşcam...