MSI NX6600GT Problemi.

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
PreludeBB3
13-10-2005, 00:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

Merhaba. Geçen gün MSI NX 6600GT VTD128 AGP ekran kartı aldım. Önceki kartım 64 MB Geforce2 MX400 idi. AGP 8X destekli bir ASUS P4V8X-X Anakartım var. İşlemcim Celeron 2.0, 512 MB DDR Ram kullanıyorum ve Kasamda Aopen H600B güç kaynağı 300W. Monitörümde Philips 107S. Benim problemim bu kartı yeni oyunları daha rahat oynamak için almama rağmen oyunlarda ekranda parçalanmalar ve tuhaf tuhaf ok şeklinde çizgiler çıkıp bir süre sonrada oyunun kilitlenmesi, bu çizgiler genellikle bir merkezden etrafa yayılan ışınlar gibi beyaz çizgiler ve bazende yeşil hareketli şekiller olarak çıkıyor. Hatta eski kartımla ağır aksak oynadığım oyunlarda bile bu sorunla karşılaşıyorum. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum ve kendim bilgisayar konusunda bilgili olmama rağmem bu sorunu çözemedim. Nvidia nın sitesinden en son sürücüleri bile indirdim ama gene fayda etmedi. Sorun acaba neden kaynaklanıyor olabilir? Bu bir sürücü problemi mi yoksa bir donanım uyuşmazlığı mı var acaba? Birde bu kartın minimum 350 watt lık bir güç kaynağı gerektirdiği söyleniyor ama konuştuğum kişiler bunun pek te önemli bir şey olmadığını söylüyorlar. Arkadaşlar bu sorunu nasıl çözebilirim. Bu problemle daha önce karşılaşmış birisi varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim. Şu an gerçekten sinirden kafayı kırma derecesindeyim.

Kapalı Hesap (8034)
13-10-2005, 20:09   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
237 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

arkadaş ekran kartını nereden aldın? sağda solda olan bilgisayarcılar ekran kartını overclock edip müşteriye sunarlar ama distribüyör firmadan aldıysan sorun başka bir şey olabilir biostan agp 8x i etkin mi ona bir bak belki ordan kaynaklanabilir

kots
19-10-2005, 14:51   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

bence kesinlikle sorunun ekran kartinin isinmasi, bu tarz hatalar ekran kartinin isinmasi sonucunda olusur ve ardindan aynen anlattiğin gibi kilitlenir. su anki standart kartlarda (ozellikle 9800xt lerde) cok agir grafik islemi isteyen oyunlarda bu problem yasanabiliyor, ya da kasanin iyi bir sogutma sistemi yoksa yeni teknoloji olan 6600gt yi iyi sogutamiyor olabilirsin. gercekten overclock edilmis bir ekran karti satin almamissan (ki standart kutusunda , acilmamis bir ekran kartinda boyle birsey olacagini dusunmuyorum ) o zaman ayni problemi yine yasamaman cok daha dogal, biz bu durumlarda (gayet ilkel bir yontem olan) kasanin yan kapagini ac ve evdeki vantilatoru bilgisayari sogutmak icin 3 uncu kademede calistir teknigini uyguluyorduk, bunu denersen sogutmadan kaynaklı problem olup olmmadıgini anlarsin.

son olarak hic bir sekilde sorunu cozemezsen ekran kartini aldigin yerle gorusup , orada test ettirmeni oneririm.