MSI P35 platinum, dvd romlar, raid0 ve boot sorunu

Kapalı Hesap (157383)
24-11-2009, 23:19   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

P35 platinum anakarta sahibim.

bildiğiniz gibi 4+1 şekilde konumlandırılmış ve renklendirilmiş sata portu ve bir adet ide portu var. 5 sata portundan 4 ayrı olan 4 hard disk taklı, ikisi raid 0 diğerleri non raid durumunda, diğer ayrı kontrol edilen sata portuna ise sata dvd rw takılı idi. Biosta raid modda ayarlı tabiki iki hdd yi raid 0 yapabilmek için.

dvd-rw ın sata kablosunu kırdığım için bir süre kullanmadım. bugün yeni bir sata kablosu aldım ve taktım. Fakat dvd rom u takınca pc boot olmuyor, yanıp sönen imleç ve altında bir nokta ile kalıyor.

hard disklerin ve hddlerin sata portlarını birbirleri aralarında değştirdim (raid 0 yaptıklarım hariç onları ellemedim, diğer 3 lüyü değiştirdim) birşey değişmedi. Raid 0 modunda olup işletim sistemi yüklenen hariç bütün hard diskleri ve optik okuyucuları süktüm, çalıştı. fakat bir adet optik okuyucu taktığım taktirde yine siyah ekran üzerindeki yanıp sönen imleç ve altında bir nokta olan ekranda kaldı. Bir adette IDE dvd rom denedim, IDE dvd rom u takıncada aynı yerde kaldı.

Sorun marvell chipsetinde diye düşünüyordum ama diğer chipsetin kullandığı sata portlarına taktığımda da sistem aynı yerde kalıyor. Ve DVD rw bozuk desem diğer IDE dvd-rw ile aynı hatayı vermesi pek bi tesadüf olurdu, değil mi?

DVD sürücüsü bozuldu derseniz, sistem açıkken kablosunu sonradan taktım bir kereliğine mahsus, dvd rom u gördü hatta dvd yazdırdım.

Tahminimce format ile çözülecek bir sorun, çünkü optik okuyucular bios ekranında, diğer hard diskler ise raid yapılandırmasında nizami ve problemsiz görünüyor. Fakat format atmamak için binbir türlü nedenim var. Var mı bir çözüm önerisi olan?

Intel Q6600 işlemci, 4 gb DDR2 800 ram(1+1+2), Nvidia 8800gt ekran kartı, 250+250 sata raid 0, 2X750 gb normal bağlı sata hard disk, 1 adet sata philips dvd-rw, 1 adet LG IDE DvD-rw, audigy 2 ses kartı, 480w tagan psu, 1.5 tb samsung story usb hdd

Windows 7 Ultimate X64