merhaba arkadaslar benim bi problemim var ve bit türlü çözemiyorum ltfn bilen varsa yardımcı olun...
msnde görüşme yaparken kamera açmaya kalkıstıgımda adsl hat kesiliyo bunu düzetmek için pc ye tekrar tekrar format atttım xp kullanıyordum bunuda degiştirdim vista ultimite yükledim bilgisayarımda de herhangibi bir sorun yoktur hiç bir hata almıyorum ama kamera açamıyorum direk düşüyorum ltfn bilen varsa yardımcı olsun
msn de görüşürken kamera açınca adsl hat kesiliyor
Öncelikle kamera ve ethernet kartınızın sürücülerini güncelleyin.
hersey yüklü hiç bir eksik yok bütün güncellemeler tamam...
nadir olarak arada düşmeden kamera açılıp baglantı kurabiliyorum ama
bu %10 gibi bi oran
süper ya bu nasıl bi sorunmus kimse bilmiyor
bende kendimi böyle konularda esksik hissederdim degilmisim :D
adsl modem veya adsl hat hızınızla ilgili olabilir.
ancak modemde güvenlik duvarı içinde görüntüleme (canlı yayın) tarzı bir kısıtlama yapılmış olabilir.
diğer bir başka neden de ADSL band genişliği ile ilgili bir sorun olabilir. bildiğiniz gibi belli saatlerde internet yoğunlu artar. örneğin hafta sonları veya gece tüm kullanıcılar interente çıkmaya çalışır yüklemeler yaparlar. işte bu durumda diğer kullanıcılar band (santral için) genişiliğini kullanırlar ve santralin size verebileceği genişlik canlı bağlantıyı destekleyecek kadar olmayabilir.
adsl baglantı hızım 1 mbit onda sorun oldugunu sanmıyorum.
yogunluktan dolayı oldugunuda sanmıyorum cünkü her zaman aynı.
ama dediginiz...
ancak modemde güvenlik duvarı içinde görüntüleme (canlı yayın) tarzı bir kısıtlama yapılmış olabilir..
olayı nasıl çözebilirim yardımcı olabilirmisiniz acaba
modeminizin arayüzüne girip güvenlik duvarı (firewall) alanında bu tür kısıtlamalara bakabilirsiniz.
arayüzüne girmek için;
başlat>Çalıştır>cmd (enter)
ipconfig (enter)
liste gelir.
IE açıp adres kısmına yukarıda gelen listede varsayılan ağ geçiti bilgisini aynı şekilde (noktalı) olarak giriniz. kullanıcı adı ve şifre bilgilieri modeme ait dokumanlarda yer alacaktır. modem içine girdiğinizde FireWall alanını gözden geçirip kapalı alanlar varsa (canlı yayınla ilgli) açabilirsiniz.
Güncel:
Bu arada band genişiliği düşündüğünüz gibi değildir. 1 Mb olarak kullanmıyor olabilirsiniz.
elektriksel bir arıza da olabilir kamerayı açınca kasada düzensiz elektrik modemi etkiliyo olabilir. Power suply degiştirip denemenizi öneririm ve elektrik hattı olarak topraklama sistemi kullanın.
Bir başka durum da imkanınız varsa komşunuzun modemini deneyin. Eger evde başka hat çıkışı varsa modeme hattı ordan verin.
Deneme yanılmayla çözülebilecek bir sorun. Öyle bilgisayarı formatlamakla çözülmez her sorun.
hersey denedim sonuc sıfır :)
neyse bide Power suply i deneyim ve zaten pc de topraklama yok onuda halledeyim :) umarım düzelir :D baskada birsey kalmadı zaten
öncelikle eğer usb modeminiz varsa bu sorun normaldir. eğer ethernet modem varda bu sorun devam ediyorsan. önce usb den bağlanan kameranız için en son güncel driverleri yükleyin. ayrıca kameranız usb den gücünü tam alabiliyormu? bunu öğrenmeye çalışın sorun hala devam ederse eozenir@windowslive.com msn adresimi ekleyin yardımcı olmaya çalişiyim.