merhaba arkadaşlar ben msn 8 den sonraki tüm sürümlerde kamerayla konuşurken problem yaşıyorum. aslında yurt içinde konuşurken hiç bi sorun çıkmıyo ama yurtdışıyla konuşunda özellikle asya kameram aşırı derecede yavaşlıyo ve biraz sonrada kapanıyo buna rağmen karşıdakinin kamerasını normal görebiliyorum bi de kameram kaliteli ondan da olabilir mi ama yahoo ile yurt dışıyla konuşurken bi problem yok acaba msn in hangi sürümünden maksimum performans alabilirim bi de ne yapmalıyım çok teşekkür ederim.
msn kamera sorunu
Anlattıgınız sorun msn sorunu gibi degil de daha çok internet hızıyla ilgili gibi geldi. Yavaşlama sorununu tr deki herkes yaşıyor. Yani daha 1 mbit internetle net bir şekilde 1 saat görüntülü sohbet yapamadık. İlk yarım saat güzelse sonradan kötüleşiyor. Ya da bazen daha kısa sürede ses ve görüntü donmaları kesilmeleri ya da kapanmaları yaşıyoruz.
en basitinden 5 mbytlık bir şarkı gönderiyoz. Ben ne zaman gönderdigimi unutuyorum. Bir bakıyorum yeni iletilmiş.
Hay ben bu ttnetin....
ya ama yahoo ile konuşurken bi sorun yok msn de ise özellikle tayland ile bağlantı kurulduğu anda kapanıyo hayır bi sürü para veriyoruz internet hızında hala ülke olarak 70 lerdeyiz isyan etmekten başka bi seçeneğimiz yok mu yani
bu sorun türkiyeden yurt dışıan özellikle asya ülkelerine kamera açan kişilerin çoğunda var. yahoo kamera kaynaklarını kullanırken az sistem kullanır ve yahoo kameranı server üzerinden sunar. ama msn gibi program direkt linkten çalıştığı için kameranda donmalar yavaş gitmesi olabilir. ayrıca sen karşı tarafı iyi görürsün. ama sen ona çok hızlı gönderemezsin. çünkü karşı taraf daha yavaş sen hızlısın. o sana kamera görüntüsünü yolalrken karşı taraf senden çok yavaş alır. msn yada kamera ile ilgili bir sorun değildir. eğer görüntü kalitesi düğerse msn otomatik olarak görüşmeyi sonlandırır.
çok teşekkür ederim üstatlar ben de bunun farkına vardım aynı kişi ile msn de kamera açamazken yahoo da gayet güzel açabiliyorum tabii veri alımında sıkıntı yok tek çözüm bütün asya özellikle de tayland yahoo kullansın hehe