Bugün bir arkadaşım bağlandı ve botlar ile ilgilendiğini söyledi. "Bu konu güzel bir konu, ancak bununla ilgilenen insanların tecrübelerini pek paylaşacaklarını sanmam" diye birşey söyledi. Haklılık payı var. Sözüm ona değil, muhatap olan kişilere.. Eğer ki, bilginizi ve tecrübenizi paylaşmıyorsanız gelişim ve büyüme asla mümkün olmaz. Türk milletinin enaniyetçiliğini ben de biliyorum. O yüzde 85 senedir ciddi anlamda bir arpa boyu yol gidemedik. Hep eskilerin arkasına sığınıp laf gargaraları ile günü kurtarır ve konuları saptırır olduk. Paylaşımcı olmayan milletlerin gelişmeleri mümkün değildir. Bilginin zekatı onu paylaşmaktır.
Ben elbette ki, zamanım elverdiğince yeni teknolojiler ile ilgileniyorum. Bot olayını da yakında çözeceğimden eminim. Sadece biraz zamanımın olması yeter. Hiçbir şeyle ilgilenmeyen ve bildiğini paylaşmayan insanlara yazıklar ve geçmiş olsun! Onlar hala oldukları yerde sayarken, chat odalarında sabahlarken, geyik muhabbetleri ile kafe köşelerinde yitip giderken, biz meraklılar, paylaşımcılar ve araştırmacılar her alanda onları ekarte etmiş olacağız..